به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهدی قاسمیان ضمن تأکید بر ضرورت توجه کافی به راهنمایان گردشگری به عنوان بدنه تأثیرگذار و با اهمیت نیروی انسانی شاغل در صنعت گردشگری، هرگونه توسعه در این صنعت را منوط به رشد این حوزه و برطرف کردن موانع موجود از جمله ضرورت اتصال کارتهای راهنمایان گردشگری به نظام بانکی به عنوان یک نیاز اساسی عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت فراوان گردشگران ورودی برای کشورهای مختلف گفت: یکی از علل مهم بودن تعداد گردشگران خارجی ورودی به هر کشور ایجاد امکان آشنایی با فرهنگ و تمدن سایر جوامع و ملل و کاهش تضادها از طریق این مسیر است.
عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان گردشگری با بیان اینکه صنعت گردشگری در حقیقت باعث وسعت جهانی میشود، بیان کرد: هماکنون به دلیل برخی دشمنیها در سطح جهان و بسیاری از کشورها، تبلیغات سوء و منفی گستردهای در خصوص ایران صورت میگیرد؛ در حالی که وقتی گردشگران خارجی وارد کشورمان شده و با واقعیات حقیقی ایران برخورد میکنند به کذب بودن و بیاعتباری تمامی این تبلیغات پی میبرند.
قاسمیان در ادامه با تأکید بر اینکه عدم توجه کافی به راهنمایان گردشگردی در ایران همچنان یک حلقه مفقوده مهم در صنعت گردشگری محسوب میشود، تصریح کرد: هماکنون و به جهت معرفی ایران به عنوان مقصد گردشگری و جذب گردشگران خارجی، بخش خصوصی باید برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی به صورت میلیاردی سرمایهگذاری کند؛ در حالی که ارجح و اصلح این است که تورها صرفاً با برنامهریزی مختصر در خصوص حملونقل و محل اسکان تمامی توان خود را متمرکز و معطوف به این کنند که به نحوی عمل شود که گردشگر خارجی در هنگام بازگشت به کشور خود به انجام تبلیغ برای ایران بپردازد.
این فعال بخش خصوصی گردشگری ادامه داد: برای تحقق این هدف، الزاماً باید راهنمایان گردشگری ضمن بررسی مشکلات احتمالی به نحوی در فضای گردشگری به ایفای نقش و مدیریت سفرها و گردشگران خارجی بپردازند که صنعت گردشگری با حرکت در مسیر درست خود به اهداف والای مدنظر دست پیداکند.
ریزش بسیاری از راهنمایان گردشگری در طول دوران همهگیری کرونا
وی با اشاره به این مطلب که در دوران کرونا نیز به راهنمایان گردشگری آن طور که انتظار میرفت توجه نشد، اظهار کرد: در حالی که در کشوری مثل ژاپن با هدف جلوگیری از ریزش نیروهای این بخش تسهیلات بلاعوض به راهنمایان صنعت گردشگری پرداخت شد، متأسفانه در ایران شاهد بودیم که به دلیل عدم انجام و اجرای اقدامات حمایتی، تعداد بسیاری از راهنمایان مسلط به زبانهای خارجی که دارای سابقه طولانی در زمینه راهنمایی تورهای ورودی به کشور بودند، از این صنعت خارج شدند.
مطابق با گفته عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان گردشگری، امروز حتی اگر بپذیریم که تمامی برنامهریزیهای لازم برای ورود گردشگران خارجی به صورت کامل و جامع به هدف نهایی خود متصل شود باز هم با یک مشکل اساسی روبهرو خواهیم بود که همان عدم وجود و حضور راهنمایان متخصص به تعداد مکفی با توجه به ریزشهای دوره کرونا است.
قاسمیان با انتقاد و گلایه از عدم حمایت کافی وزارت میراث فرهنگی از جامعه راهنمایان گردشگری، عنوان کرد: در حالی که در طول 3 سال گذشته، مسئولان مربوطه قولهایی در زمینه اتصال کارت راهنمایان گردشگری به نظام بانکی دادند، متأسفانه این مهم تاکنون محقق نشده است.
این فعال بخش خصوصی گردشگری در ادامه صحبتهای خود افزود: با توجه به اینکه تنخواه هزینهکرد بسیاری از تورها در بسیاری از موارد مستقیماً به حساب راهنمایان گردشگری واریز میشود، متأسفانه یارانه بسیاری از این افراد به همین علت با توجه به گردش مالی حساب این دسته از افراد به علت ناموجه قطع شده است.
وی همچنین توضیح داد: حسب پیگیریهای صورت گرفته در طول دوران رکود ناشی از کرونا و پیش از این مقرر شده بود تا این مورد به جهت پیشگیری از مشکلات بعدی نظیر قطع یارانه، وضع مالیات و ... از طریق اتصال تمامی کارتهای راهنمایان گردشگری به نظام بانکی حل و فصل شود، اما متأسفانه تاکنون این مهم به سمت عملیاتی شدن پیش نرفته است.
عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان گردشگری با اشاره به اینکه اتصال کارت راهنمایان که در سالهای کرونا باید به سیستم بانکی متصل میشد، تا مشکلات مالیاتی و... نداشته باشد، خاطرنشان کرد: باید با هر عاملی که موجب کاهش انگیزه و امید راهنمایان گردشگری به عنوان بخشی مهم از بدنه نیروی انسانی صنعت گردشگری مقابله کرد؛ چراکه هزینه بسیاری صرف میشود تا یک راهنمای تور به تخصص و تجربه لازم و کافی دست یابد.
بیمه راهنمایان گردشگری عملیاتی شدنقش و سهم وزارت میراث فرهنگی در مقابله با "ایرانهراسی" برای جذب گردشگر خارجی چقدر است؟درخواست وزارت میراث فرهنگی از وزارت امورخارجه و قوه قضائیه برای مقابله با "ایرانهراسی"