هدایت بخش غیرمولد استان مرکزی برای سرمایه‌گذاری

استاندار مرکزی گفت: هدف ما این است منابعی که در بخش غیرمولد سرمایه گذاری شده را حمایت کنیم تا به سمت تولید سوق پیدا کند و با این اقدام بتوان ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری استان را فعال کرد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال 1404، با نام‌گذاری این سال به عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، بار دیگر بر اهمیت دو محور حیاتی در اقتصاد کشور تأکید کردند. که تحقق این شعار نیازمند مشارکت همه‌جانبه مردم، مسئولان و بخش‌های دولتی و خصوصی در سراسر کشور است؛ در این میان، استان مرکزی با ظرفیت‌های گسترده صنعتی و کشاورزی، می‌تواند نقش برجسته‌ای در پیشبرد این اهداف ایفا کند.

شعار سال در واقع یک موضوع اقتصادی مهم است که می‌تواند بنیاد و مبنای همه فعالیت‌های اقتصادی باشد و آن بخش حمایت از سرمایه و سرمایه‌گذاری است به طوری که رهبرمعظم انقلاب اسلامی فرمودند «یکی از مسائل مهم اقتصاد در کشور سرمایه‌گذاری‌های تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا می‌کند که سرمایه‌گذاری انجام بگیرد.»

استان مرکزی به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی ایران، با شهرهایی چون اراک، ساوه و خمین، میزبان ده‌ها واحد بزرگ صنعتی، پتروشیمی، ماشین‌سازی، و صنایع مادر است. این استان همچنین در بخش کشاورزی و دامپروری ظرفیت‌های فراوانی دارد. به‌کارگیری فناوری‌های نوین، حمایت از صنایع دانش‌بنیان، و تسهیل فرآیند صدور مجوزها و اقداماتی از این دست می‌تواند زمینه‌ساز رشد تولید و سرمایه‌گذاری در کشور و استان باشد.

با توجه به ضرورت و اهمیت موضوعات اقتصادی به ویژه تحقق شعار سال در استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت کشور، خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در مصاحبه‌ای تفصیلی با «مهد زندیه‌کیلی» استاندار استان مرکزی موضوعات و ابعاد مختلف اقتصادی، تولید و سرمایه‌گذاری را به بحث و گفت‌و‌گو گذاشتند که مشروح آن در زیر می‌آید:

تسنیم: از وقتی که در اختیارخبرگزاری تسنیم قرار دادید سپاسگزاریم، برای شروع بفرمایید به نظر شما علل و راهبردهای اعلام شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی چیست؟

زندیه‌وکیلی:سال‌های اخیر مقام معظم رهبری با نو شدن سال، شعارهایی را به عنوان راهبرد سال جدید تعیین نمودند به طوری که در چند سال گذشته شکوفایی اقتصادی و بحث‌های اقتصادی مطرح شد و پس از آن رهبر معظم انقلاب اسلامی ما را به سمت تولید رهنمون دادند؛ چراکه شکوفایی اقتصادی و حوزه اقتصاد فعال نمی‌شود مگر اینکه بتوانیم در تولید موفق شویم.

شعارهای سال نیازهای روز جامعه است، به عنوان مثال سال گذشته سال جهش تولید نامگذاری شد و اگر امسال از سوی مقام معظم رهبری تشخیص داده شد که سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شود؛ به طور حتم نیاز امروز جامعه این بوده که در حوزه سرمایه گذاری و تولید قدم برداریم، بنابراین در استان مرکزی برنامه‌ریزی خوبی در جهت تحقق شعار سال انجام خواهد شد.

تسنیم: سال 1404 به عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده است، اهمیت این نامگذاری را چه می‌دانید؟

زندیه‌وکیلی: هیچ تولیدی اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سرمایه گذاری ایجاد شود، سرمایه گذاری زیرساخت تولید و تولید زیرساخت شکوفایی اقتصادی و اشتغال است بنابراین پیش نیاز همه اتفاقات خوب در اقتصاد سرمایه گذاری است به ویژه اگر این سرمایه گذاری در تولید به کار گرفته شود.

تسنیم: به نظر شما برای حرکت به سمت این شعار چه باید کرد و چه علت و عواملی عامل عدم تحقق آن است؟

زندیه‌وکیلی: سرمایه‌های زیادی اکنون در دست مردم و بخش خصوصی وجود دارد، همین نقدینگی که امروز به تکرار مطرح می‌شود منابعی است که مردم و بخش خصوصی یا بخش عمومی و دولتی در اختیار دارند، اما متاسفانه این منابع به سمت سفته بازی، دلالی و یا کارهای غیر مولد مانند ذخیره به شکل ارز، طلا و مباحثی از این قبیل سوق پیدا می‌کند که این ذخایر، ضد تولید و سرمایه گذاری است.

تسنیم: برای عبور از این مشکل برنامه شما در راستای تحقق شعار سال 1404 چیست؟

زندیه‌وکیلی: هدف ما این است منابعی که در بخش غیرمولد سرمایه گذاری شده را حمایت کنیم تا به سمت تولید سوق پیدا کند و با این اقدام بتوان ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری استان را فعال کرد و خانواده‌ها از گرفتاری‌هایی مانند نبود اشتغال و مسائل معیشتی رهایی پیدا کنند. به همین دلیل اگر در این حوزه سرمایه گذاری مشارکت داشته باشیم قطعا بسیاری از مسائل اقتصادی مرتفع خواهد شد.

«مهدی زندیه‌وکیلی» استاندار مرکزی می‌گوید: در مدیریت ارشد استان به همراه تیم فنی در تلاش هستیم برنامه مدونی در جهت تحقق شعار سال تنظیم کنیم، اما برنامه ویژه ما در استان مرکزی حوزه انرژی خورشیدی است چراکه هم ناترازی و مشکلات زیست محیطی را رفع می‌کند و هم نیاز تولید و صنعت است...

 

گاهی می‌توانیم با یک سرمایه خُرد در بازار سرمایه، در پروژه‌های بزرگ و تعاونی‌های مصرف و مسکن با مبالغ کم سهیم شویم و زمینه‌ای را برای پویایی اقتصاد کشور و استان خود رقم بزنیم، بنابراین در همین جا از مردم درخواست می‌کنم در امر سرمایه گذاری مشارکت داشته باشند، و ما به عنوان مسئولان استان حوزه سرمایه گذاری را که پیش نیاز تولید و اقتصاد است دنبال خواهیم کرد.

تسنیم: به نظر شما بخش خصوصی در راستای  تحقق شعار سال چه نقشی برعهده خواهد داشت؟

زندیه‌وکیلی:طبق فرمایشات مقام معظم رهبری هر کجا بخش خصوصی رغبت و انگیزه کافی برای سرمایه گذاری ندارد باید بخش دولتی و عمومی ورود داشته باشد و حوزه سرمایه گذاری فعال شود تا شعار سال تحقق پیدا کند. ما در مدیریت ارشد استان به همراه تیم فنی در تلاش هستیم برنامه مدونی در جهت تحقق شعار سال تنظیم کنیم، اما برنامه ویژه ما در استان مرکزی حوزه انرژی خورشیدی است چراکه هم ناترازی و مشکلات زیست محیطی را رفع می‌کند و هم نیاز تولید و صنعت است.

تسنیم: اولویت های استان مرکزی در سال 1404 از نظر شما به عنوان مدیریت ارشد استان مرکزی چیست؟ و چه راهبردی را مدنظر دارید؟

زندیه‌وکیلی:از آنجایی که استان مرکزی یک استان صنعتی است؛ نبود انرژی آسیب زیادی را بخش صنعت و تولید وارد می‌کند، در این راستا امسال یکی از مهم‌ترین کلید واژه‌های ما در استان مرکزی حوزه سرمایه گذاری در بخش انرژی‌های خورشیدی است و در صدد هستیم زمینه‌های تحقق آن را فراهم سازیم.

تولید 5 هزار مگاوات برق خورشیدی در استان مرکزی در مدت 3 سال تدوین شده است که سال نخست اجرای آن سال 1404 خواهد بود و با توجه به اقداماتی که در ماه‌های پایانی سال 1403 داشتیم ان‌شاءالله ماحصل آن از ابتدای سال جدید نتیجه خواهد داد و امیدواریم بتوانیم در زمینه انرژی خورشیدی موفق باشیم چراکه این مسیر، تنها مسیر توسعه استان است و اولویت ما رفع ناترازی و محدودیت‌هایی است که به جهت این ناترازی برای تولیدکنندگان در عرصه اقتصاد، صنعت و کشاورزی ایجاد شده است.

تسنیم: بخ اذعان برخی کارشناسان برخی مشکلات در استان مرکزی از سال های گذشته استمرار دارد، فکر می‌کنید این اقدامات چه کمکی به برخی معضلات متداول و مستمر سال های اخیر استان خواهد داشت؟

زندیه‌وکیلی:یکی از راه‌های پایدار و موفق برای از بین بردن آلودگی هوا و حل معضل مازوت‌سوزی که در این سال‌ها مردم این شهر را بسیار آزار داده؛ همان توسعه انرژی‌های خورشیدی است که ما این راه‌ را انتخاب کردیم و مصمم هستیم با کمک هم استانی‌های عزیز این کار را به نتیجه برسانیم و قدمی محکم و استوار به سمت توسعه هر چه بیشتر استان مرکزی به جلو برداریم.

در سال 1404 کماکان با ناترازی‌های انرژی مواجه هستیم و با این وجود بر بهینه‌سازی مصرف سوخت و انرژی در استان تأکید داریم و باید برنامه‌ها را به‌ویژه در حوزه انرژی خورشیدی با همکاری مردم به نحوی به پیش ببریم که به نقطه‌ خودکفایی برسم و حتی بتوانیم بخشی از انرژی موردنیاز کشور را تأمین کنیم.

تسنیم: به نظر شما در حوزه سرمایه گذاری دولت و بخش دولتی چه نقشی می‌تواند ایفا کند؟

زندیه‌وکیلی:دولت باید با سیاست‌های خود، زمینه سرمایه گذاری را فراهم کند بنابراین یکی از برنامه‌های ما در استان تسهیل و رفع موانع پیش روی سرمایه گذاری است به طوری که با گفت‌وگو و ارائه راهکارها فرایندهای سرمایه گذاری را تسهیل ‌کنیم تا ظرفیت سرمایه گذاری در استان فراهم شود.

تسنیم: در پایان و به عنوان جمع بندی بفرمایید وضعیت استان مرکزی در پایان سال 1403 و ابتدای سال جدید در حوزه های اقتصادی که زیرساخت تحقق شعار سال قلمداد می‌وند، چگونه است؟

زندیه‌وکیلی:در سالی که گذشت در حوزه تولید و اشتغال توفیقات نسبتاً خوبی در استان مرکزی حاصل شد و اشتغال استان در سطح قابل‌قبول در رتبه یک تا سه کشور قرار دارد، در زمینه تولید و خصوصاً صادرات در سالی که گذشت رکورد صادرات پس از انقلاب را در استان شکستیم و بیش از 1.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی به ثبت رسید.

گفت‌و‌گو از فاطمه ساریخانی

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار