نگاه ایران در حوزه اقتصاد سیاست متوازن است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: ما با داشتن سیاست متوازن نه نگاهمان به غرب است و نه به شرق بلکه با هر کدام که منافع ما را حفظ کند فعالیت می‌کنیم.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی صفری بعد از ظهر امروز جلسه توسعه صادرات استان اصفهان پس از شنیدن مشکلات، چالش‌ها و دستاوردهای افراد و نهادهای فعال در حوزه اقتصاد و صادرات با اشاره به حضور بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی با روسیه اظهار داشت: در یکی از نمایشگاه‌های بزرگ اقتصادی مربوط به قطعات یدکی در روسیه که وزارت امور خارجه آن را تشکیل داده بود حدود 260 شرکت ایرانی اعم از بخش خصوصی و شرکت‌های کوچک و دانش‌بنیان حضور داشتند.

وی در ارتباط با اطلاع رسانی‌های انجام شده در خصوص پروژه‌ها و شرکت‌ها عنوان کرد: ما بزرگترین سایت وزارت امور خارجه را داریم که آخرین اطلاعات مناقصات، پروژه‌ها و شرکت‌های هدف در آن بارگزاری می‌شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: شرکت‌های دانش بنیانی که توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به ما معرفی می‌شوند و توانایی صادرات دارند در این سایت معرفی می‌شوند؛ تا کنون 350 شرکت بر روی سایت قرار گرفته و نمایندگی‌های خود را موظف به بررسی موضوعات این شرکت‌ها کرده‌ایم.

وی با اشاره به مشکلات صادرات کالا به عراق بیان کرد: ما برای مشکلات حوزه عراق راهکار پیدا کردیم و از طریق کشورهای همسایه به آنجا دسترسی یافتیم و الان حدود یک ماه است که محدودیت‌ها برداشته شده و ما این موضوع را به تمام مناطق اعلام کردیم.

صفری تصریح کرد: روسیه برای ما پنج میلیارد دلار سقف صادرات مصالح ساختمانی تعیین کرده است و قزاقستان نیز دو میلیارد دلار برای صادرات انواع کالا مشخص کرده است‌ و شرکت‌ها می‌توانند صادرات خود را انجام دهند.

وی از حضور شرکت‌های ایرانی در سمینار قزاقستان خبر داد و گفت: 10 روز دیگر سمینار بزرگی در قزاقستان برگزار می‌شود و شرکت‌های ایرانی با هماهنگی وزارت امور خارجه در آن سمینار برای گرفتن پروژه شرکت می‌کنند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در ارتباط با عملکرد دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان عنوان کرد: نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان یکی از قوی‌ترین دفاتر ما است و فعالان اقتصادی استان باید برای امور خود به این دفتر مراجعه کنند چراکه نماینده ما در استان ارتباط مستقیم با تمام کشورهای دنیا دارد و موظف به پیگیری امور است.

وی خطاب به استاندار اصفهان بیان کرد: خواهش ما از استاندار این است که گروهی را از شرکت‌هایی که توانایی صادرات کالا به کشورهای روسیه و قزاقستان دارند تشکیل دهد و ما با هماهنگی با سفیران خود در روسیه و قزاقستان فضای فعالیت آنها را با این دو کشور را فراهم می‌کنیم.

صفری عنوان کرد: شرکت‌های کوچک و بزرگ ما در حال تامین اقلام مرتبط با تعمیرات سیستم‌های هایتک هستند و این کار با کشورهایی مثل قزاقستان و ازبکستان انجام می‌شود.

وی با اشاره به روابط تجاری ایران و چین گفت: امکانات زیادی برای صادرات به چین ایجاد کرده‌ایم و کالاهایی مثل زعفران، مرکبات و لبنیات مورد توجه هستند و واردات کالاهای خاص چینی هم انجام می‌شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در ارتباط با اهمیت بازارهای خارجی عنوان کرد: در حال حاضر ما با کمبود دو هزار 500 واگن در سرخس برای جابه‌جایی مصالح ساختمانی به تاجیکستان مواجه هستیم و این نشان دهنده اهمیت این بازار است.

وی ادامه داد: اگر ما در راستا صادرات مصالح ساختمانی خود سریع اقدام نکنیم کشورهای دیگر مثل چین به جای ما فعالیت می‌کنند چراکه بازارهای سایر کشورها منتظر ما نمی‌نشیند و در این باره اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شده است.

صفری با بیان اینکه شرکت‌های غربی به ما جواب مثبت نمی‌دهند، تصریح کرد: در دولت گذشته پروژه‌ها توسط غربی‌دوستان به نتیجه نرسید اما ما هم به غرب جواب منفی نداده‌ایم و بیشترین تلاش خود را در راستای برجام انجام می‌دهیم.

وی افزود: برخی کشورهای غربی در حوزه‌های مختلف با ما فعالیت می‌کنند و ما با داشتن سیاست متوازن نه نگاهمان به غرب است و نه به شرق بلکه با هر کدام که منافع ما را حفظ کند فعالیت می‌کنیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در ارتباط با مزایا ترانزیت کالا در کشور گفت: ترانزیت کالاهای روسیه و سایر کشورها در ایران ایجاد شغل می‌کند و این موضوع در مناطقی مثل سرخس مشخص است؛ برخی می‌گویند ما در دامن شرق افتاده‌ایم اما این عقیده افرادی است ذهنشان غربی است.

وزارت امور خارجه پیگیر آزادی و بازگشت حاجی ایرانی استمعاون وزیر امور خارجه: سرعت در اجرای طرح توسعه پایانه مرزی دوغارون ضروری استواردات خط تولید به معنای مهاجرت نخبگان کشور است/ با اقتصاد نفتی نمی‌توان برای 4 میلیون دانشجو اشتغال ایجاد کرد

صفری با اشاره به اهمیت صادرات کالاهای دانش‌بنیان تصریح کرد: برخی می‌گویند چرا وزن صادرات کم است درحالی که صادرات اقلام دانش‌بنیان بهتر از کالاهای سنگینی همچون سنگ آهن است؛ توجه ما به کالاهای دانش‌بنیانی است که سبک تر هستند و قیمت آنها بالاتر است.

وی با اشاره به قدرت اقتصادی کشور چین بیان کرد: اینکه کیفیت برخی کالاهای چینی وارد شده خوب نیست به خاطر تاجران است چراکه به دنبال خرید اقلام ارزان قیمت هستند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: ما برای جلوگیری از این موضوع تایید استاندارد را ضروری کردیم اما تاجران با انتخاب امارات به عنوان مقصد استاندارد را دور می‌زنند.

وی اظهار کرد: در حوزه مخازن نفتی با برخی کشورها فعالیت می‌کنیم و آنها سرمایه‌های خود را در این حوزه آورده‌اند.

صفری با اشاره به مشکلات تهیه ویزا توسط تجار گفت: ما تازه توانسته‌ایم مشکل ویزای رانندگان خود را با کشور آلمان حل کنیم؛ ما در این زمینه به تاجران خود کمک می‌کنیم اما انتظار داریم که با سرعت عمل بازارهای خارجی را از دست ندهند چراکه کشورهای دیگر منتظر ما نمی‌نشینند.

وی افزود: از روسیه تقاضای حذف ویزا برای تجار را کرده‌ایم و اگر این اتفاق بیفتد تاجران ما راحت‌تر می‌توانند به روسیه سفر کنند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه متذکر شد: ما با همه ارگان‌ها در ارتباط هستیم و به عنوان دیده‌بان به دنبال ایجاد فضاهای جدید برای کار هستیم اما نمی‌توان توقع داشت که وزارت امور خارجه بتواند همه مشکلات با دنیا را حل کند‌.

وی خاطرنشان کرد: صادرات، واردات، ترانزیت، صدور خدمات مهندسی و انتقال انرژی ارزآوری دارند و در جهت سرمایه‌گذاری انجام می‌شوند.

صفری افزود: بیشترین سرمایه‌گذاری در کشور توسط افغان‌ها و عراقی‌ها انجام می‌شود و ما از آن استقبال کرده و شرایط را کاهش داده‌ایم تا این کار انجام شود.

وی در ارتباط با تسهیل روابط تجاری با کشورهای دیگر عنوان کرد: در تلاش هستیم تا روابط گمرکی خود را با کشورهای دیگر مثل ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان سبز کنیم تا کالاهای ترانزیتی معطل نشوند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: در صورتی که کالاهای ممنوعه در بین اقلام ترانزیتی وجود نداشته باشند آزمایش و تست آنها انجام نمی‌شود چراکه هر چه تسهیل‌گری‌های بیشتری در ترانزیت انجام شود آن کشور کالای خود را بیشتر از مسیر ما عبور می‌دهد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار