به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بوشهر، عبدالکریم جمیری صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با بیکاری را مهارتآموزی دانست و اظهار داشت: مهارتآموزی و اشتغالزایی 2 رکن اقتصاد مقاومتی است و در عرصه اقتصاد مقاومتی آموزش فنی و حرفهای و مهارتآموزی حامیان پویایی و پشتیبان اصلی صنعت، کار و تجارت هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی یکی از ابزارهای مهم و لازم اقتصاد مقاومتی را ارائه آموزش مهارتی دانست و تصریح کرد: کسب مهارت و تقویت آن در جامعه گرههای بزرگی را باز میکند و فراگیری آموزش فنی و حرفهای برای ایجاد اشتغال پایدار و کمک به اقتصاد و توسعه جامعه ضروری است.
جمیری با تأکید بر لزوم پیگیری جدی سهم اشتغال مردم استان بوشهر را در حوزه صنعت افزود: مشکل جامعه امروز بیکاری است و مهمترین مأموریت مسئولان این حوزه این است که با توسعه آموزش فنی و حرفهای به اشتغال مردم توجه جدی داشته باشیم.
وی با تأکید بر توسعه مهارتهای فنی و حرفهای در استان بوشهر گفت: آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی در استان بوشهر باید رونق یابد و متناسب با نیاز صنعت نیروی ماهر پرورش داده شود تا شاهد کاهش بیکاری در استان بوشهر باشیم.
نماینده بوشهر، گناوه، دیلم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توسعه مهارتآموزی بر اساس نیاز صنایع و شرکتهای تولیدی، صنعتی و خدماتی گفت: با مهارتآموزی جوانان، زمینه اشتغال نیروهای بومی در صنایع و شرکتهای استان بوشهر فراهم شود.
استان بوشهر با کمبود نیروی ماهر روبهرو است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر نیز با بیان اینکه هر کارجوی بوشهری اگر دارای مهارت و فن باشد امکان ندارد بیکار بماند، تصریح کرد: استان بوشهر با کمبود نیروی ماهر روبهرو است و نیاز مبرم به پرورش نیروی ماهر و توسعه آموزشهای مهارت محور در دانشگاهها و مراکز فنی و حرفهای داریم.
مصدق کشاورزی با اشاره به لزوم ارتقا سطح مهارتی در بخشهای مختلف اقتصادی و تولیدی افزود: علم در کنار مهارت میتواند سبب شکوفایی یک واحد تولیدی شود و دستگاههای مختلف باید در امر مهارتآموزی و کارآفرینی توجه ویژهای داشته باشند و دولت نیز حمایت خود را از بخش خصوصی در رابطه با ایجاد مراکز مختلف فنی و حرفهای و ارائه آموزشهای مختلف در این زمینه با توجه به نیاز بازار کار استان انجام دهد.
فرهنگ مهارتی در استان کرمان بسیار پایین استطرح کاربینی مشاغل و مربیان مهارتی کشور اجرا میشودایجاد مجتمع های فناوری و نوآوری مهارتهای دانش بنیان در کشوروی بر اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای تأکید کرد و افزود: نتیجه گسترش آموزشهای مهارتی میتواند در اشتغالزایی تأثیر مثبتی داشته باشد، بنابر این با وجود مشکل بیکاری نیازمند ترویج فرهنگ مهارتآموزی با همت همه دستگاههای اجرایی در جامعه هستیم.
بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی به سبب نداشتن مهارت
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر نیز با بیان اینکه مهارت نقشی مهم در توسعه اشتغال پایدار در جامعه دارد، خاطرنشان کرد: مهارتآموزی در کنار آموزشهای تئوری دانشگاهها به نوعی هدایت کننده نیروی کار به طرف چرخه تولید است.
عبدالمجید دراهکی بیان کرد: با توجه به اینکه شمار زیادی از دانشآموختگان دانشگاهی به سبب نداشتن مهارت بیکار هستند و باید تحصیلات آکادمیک و مهارتآموزی در کنار هم به دانشجویان ارائه شود.
وی با تأکید بر اینکه گسترش فرهنگ کار و مهارت امری مهم و ضرورت ملی است افزود: اشتغال هدف آموزشهای این مجموعه است و میتوان طرح آموزش، تولید، بازاریابی و فروش را اجرایی کرد بهگونهای که همه دستگاههای اجرایی دخیل در این حوزه در کنار آموزش فنی و حرفهای قرار گیرند.