مرتضی بهزادفر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویتهای سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزههای فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست.
وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان میدهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانکهای استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیتهای اقتصادی است.
بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوقهای حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در سادهترین حالت ممکن میتوانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستانها بسیار خوب بوده و با برنامهریزی دولت تقویت این صندوقها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوقها بسیار سادهتر از ساز کار بانکهاست.
وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژهای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصلهای مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استانهای پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیمسازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.
وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیتها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیتها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیرههای تکمیلی راهبردی شکوفا شود.