مقاومت چگونه نیروی دریایی اسرائیل را در منطقه فلج کرده است؟

آشکار شدن ابعاد قدرت دریایی محور مقاومت منطقه و نیز معادله جدیدی که حزب‌الله لبنان در این زمینه مقابل دشمن صهیونیستی ترسیم نموده، اسرائیلی‌ها را وادار کرده تا چالش‌ها و خطرات دریایی پیش روی خود را بیش از پیش جدی بگیرند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در میان چالش‌های متعدد داخلی و خارجی که رژیم صهیونیستی گرفتار آنهاست، مناقشه بر سر مرز دریایی با لبنان و معادلاتی که حزب‌الله در این زمینه ترسیم کرده موجب شده تا چالش‌هایی که صهیونیست‌ها در سطح دریا و معادلات دریایی از ابتدای تاسیس رژیم جعلی خود تاکنون با آن مواجه بوده‌اند مورد توجه قرار بگیرد.

کارشناسان معتقدند بعد از به هم ریختن کارت‌های اسرائیل در زمینه برتری نیروی هوایی خود و سریال شکست‌های ارتش این رژیم در برابر محور مقاومت، نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از یگان‌های اصلی این ارتش برای مقابله با تهدیدهای مقاومت محسوب می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت که خطر چالش‌های دریایی اسرائیل کمتر از دیگر بحران‌های این رژیم نیست.

نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی همواره از گذشته در تلاش برای انجام عملیات‌های دزدی دریایی بوده و پروژه‌های تهاجمی و اشغالگرانه خود را از طریق دریا نیز اجرا می‌کرد. در ژانویه 2002 نیروی دریایی رژیم صهیونیستی کشتی «کارین» را به بهانه حمل سلاح برای نوار غزه در دریای سرخ توقیف کرد. در نوامبر 2009 نیز صهیونیست‌ها به یک کشتی دیگر به بهانه حمل سلاح برای حزب‌الله حمله کرده و نیروی دریایی رژیم اشغالگر همواره در مورد هدف قرار دادن ماهیگیران فلسطینی در نوار غزه نیز نقش پررنگی داشته است.

در تاریخ 31 مه 2010 رژیم صهیونیستی کشتی «ماوی مرمره» را که حامل فعالان صلح از بیش از 37 کشور برای شکستن محاصره نوار غزه بود را مورد هدف قرار داد که در نتیجه آن 10 نفر جان باخته و بیش از 50 تن زخمی شدند. نیروی دریایی رژیم اشغالگر همچنین بارها در تلاش برای ترور رهبران مقاومت فلسطین بوده است؛ همانند عملیات ترور کمال عدوان و کمال ناصر و ابویوسف النجار در بیروت در سال 1973 و یا عملیات ترور «ابو جهاد» در سال 1988.

همه این عملیات‌های متجاوزانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در دریا بدون هیچ مانعی انجام می‌شد و قایق‌ها و کشتی‌های جنگی اسرائیل به  راحتی در دریاها جولان می‌دادند تا این که در جنگ جولای 2006 میان ارتش این رژیم با حزب‌الله لبنان همه چیز در محاسبات دریایی اسرائیل به هم ریخت؛ جایی که حزب‌الله ناوچه «ساعر 5» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده و منهدم کرد. از همان زمان رژیم صهیونیستی از ترس حملات حزب‌الله به مواضع دریایی این رژیم اقدامات حفاظتی جدیدی انجام داد. به ویژه بعد از آن که سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل اخباری مبنی بر وجود موشک‌های پیشرفته زمین به دریا در اختیار گروه‌های مقاومت دریافت کردند.

وبسایت المیادین در این راستا به نقل از منابعی در مقاومت فلسطین گزارشی منتشر و اعلام کرد، ترس اسرائیل از توانمندی مقاومت در حوزه دریایی و دسترسی آن به موشک‌های مدرن زمین به دریا موجب شد تا این رژیم در نبرد «وحدت میادین» در آگوست گذشته به سواحل نوار غزه نزدیک نشود. رژیم صهیونیستی نگران بود که جنبش جهاد اسلامی در این نبرد از موشک‌های زمین به دریا علیه کشتی‌های اسرائیل استفاده کند.

از آن گذشته درحالی که رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد بدون هیچ مشکلی می‌تواند به عملیات‌های دزدی دریایی خود ادامه دهد طی سال‌های گذشته کشتی‌های این رژیم مکررا مورد هدف قرار گرفته شده‌اند. در فوریه 2021 کشتی «ام وی هلیوس رای» رژیم صهیونیستی در آب‌های عدن با دو موشک مورد حمله قرار گرفت و در 25 مارس همین سال نیز کشتی باری این رژیم با یک موشک در دریای عرب هدف حمله واقع شد.

حملات به کشتی‌های رژیم صهیونیستی در سال 2021 همچنان ادامه داشت و یک کشتی اسرائیلی در آوریل 2021 در سواحل امارات مورد حمله موشکی قرار گرفت. دو ماه بعد نیز یک نفتکش متعلق به شرکت وابسته به یک تاجر اسرائیلی در سواحل عمان هدف حمله واقع شد.

رئیس سابق سرویس اطلاعات اسرائیل: تل‌آویو امتیازات زیادی به لبنان تقدیم کردسخنگوی یونیفل: تجاوزات اسرائیل فعالیت ما را در لبنان تضعیف می‌کنداستقبال لبنانی‌ها از سوخت ایران و انتقاد از بدعهدی آمریکا در انتقال گاز مصر

 

بعد از این حملات، صهیونیست‌ها متوجه شدند که دیگر دست برتر را در معادلات دریایی ندارند و قدرت‌های دیگری در منطقه هستند که قادر به پاسخگویی به قلدرمآبی‌های این رژیم در حوزه‌های مختلف می‌باشند.

اما سوال مهمی که اکنون درباره معادلات دریایی منطقه به وجود می‌آید و صهیونیست‌ها نگران آن هستند این است که آیا درگیری‌های دریایی در منطقه و خطراتی که اسرائیل را در این حوزه تهدید می‌کند به همین‌جا ختم می‌شود و آیا اسرائیلی‌ها می‌توانند آسوده خاطر باشند که مواضع دریایی آنها دیگر در معرض خطر نیست؟ به ویژه با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی برای حمل و نقل و معاملات تجاری و واردات و صادرات خود بیش از 90 درصد وابسته به دریاست.

در همین زمینه مرکز تحقیقات سیاسی و استراتژی دریایی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه حیفا در اواخر سال گذشته میلادی در گزارشی تحت عنوان «گزارش راهبردی دریایی» به محاصره دریایی تحمیل شده علیه اسرائیل توسط محور مقاومت در منطقه پرداخته و نوشت، این محاصره، اسرائیل را در بحرانی فرو می‌برد که توان مقابله با آن را ندارد و در صورتی که یک درگیری منطقه‌ای اتفاق بیفتد، جنگ در دریا نتایجی فاجعه بار برای اسرائیل خواهد داشت؛ چرا که اسرائیل از جانب 5 جبهه یعنی ایران و سوریه و لبنان و یمن و نوار غزه محاصره می‌شود.

درباره اینکه آیا رژیم صهیونیستی در محاصره دریایی محور مقاومت قرار می‌گیرد و آیا این رژیم گزینه‌هایی برای مقابله با این محاصره و خطرات آن دارد، با نگاهی دقیق به نقشه راه‌ها و خطوط دریایی مورد استفاده رژیم صهیونیستی برای مبادلات تجاری با کشورهای جهان، متوجه می‌شویم که همگی این خطوط در محدوده خط آتش دشمنان تل‌آویو قرار دارند.

اطلاعات نشان می‌دهد که محور مقاومت منطقه با تسلط کامل بر منطقه خلیج فارس و دریای عمان می‌تواند به راحتی هرگونه تردد کشتی‌های اسرائیلی را تحت نظر بگیرد و همچنین چه در زمینه موشکی و چه پهپادی توانمندی دقیق و بالایی برای هدف قرار دادن مواضع و تجهیزات دریایی اسرائیل در هرگونه درگیری دارد. کشورهای عضو محور مقاومت منطقه همچنین می‌توانند به راحتی تجارت دریایی رژیم صهیونیستی را مختل کنند.

علاوه بر ایران به عنوان رهبر محور مقاومت، سوریه و حزب‌الله لبنان نیز از توان و تجهیزات کافی برای تهدید مواضع دریایی رژیم صهیونیستی در سواحل فلسطین اشغالی برخوردارند. بر همین اساس صهیونیست‌ها به شدت نگران حمل و نقل دریایی خود و عملیات تخلیه کشتی‌ها در بندر حیفا هستند که بندر اصلی فلسطین اشغالی محسوب می‌شود و سالانه تقریبا 30 میلیون تن کالا از آن عبور می‌کند.

اما یمن و نوار غزه نیز در کنار سایر گروه‌های مقاومت، ظرفیت و توان لازم برای مختل کردن روند کشتیرانی رژیم صهیونیستی را دارند. یمن دارای موقعیت استراتژیک دریایی بسیار مهمی بوده و دارای عمق استراتژیک دریایی به طول 2500 کیلومتر مشرف به دریای عرب و دریای سرخ از جانب غرب است. علاوه بر آن تنگه باب المندب نیز که گلوگاه ورود و خروج از دریای سرخ است موقعیت دریایی ویژه‌ای به یمن داده است.

نیروهای مسلح یمن وابسته به دولت صنعا طی 8 سال جنگ ویرانگر ائتلاف متجاوز علیه این کشور موفق شده‌اند شمار زیادی از کشتی‌های جنگی عربستان و امارات را هدف قرار دهند و همانطور که رهبری مقاومت یمن تاکید دارد نیروهای یمنی در صورت لزوم قادر به هدف قرار دادن ناوهای اسرائیلی نیز هستند.

درباره نوار غزه نیز هرچند که گروه‌های مقاومت فلسطین  نسبت به سایر گروه‌های مقاومت منطقه پتانسیل و توان محدودتری در حوزه دریایی دارند اما به گفته خود اسرائیلی‌ها مقاومت غزه می‌تواند هر نقطه از بنادر اسرائیل (فلسطین اشغالی) را هدف قرار داده و تجارت دریایی این رژیم را مختل کند.

صهیونیست‌ها در دوره اخیر به ویژه بعد از معادله جدیدی که حزب‌الله در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم و اسرائیل و آمریکا را وادار به عقب‌نشینی در این پرونده کرد، چالش‌های دریایی پیش روی خود را بسیار جدی گرفته و تلاش می‌کنند دست کم اقدامی برای محدود کردن آثار و پیامدهای این چالش‌ها انجام دهند. مانورهای دریایی که اخیرا رژیم صهیونیستی با آمریکا و برخی کشورهای عربی برگزار کرده بود در همین راستاست. رژیم اشغالگر همچنین در تلاش است جاده‌ای را برای تجارت زمینی با کشورهای عربی باز کند تا در صورت مختل شدن تجارت دریایی معاملات خود را با این کشورها ادامه دهد.

در پایان می‌توان نتیجه‌گیری کرد رژیم صهیونیستی در کنار فرسایش توان نظامی خود در سطح نیروی هوایی مقابل مقاومت، دیگر نمی‌تواند به نیروی دریایی برای انجام عملیات‌های لجستیکی در هرگونه درگیری اعتماد داشته باشد؛ آن هم در شرایطی که هر روز ابعاد تازه‌تری از قدرت دریایی محور مقاومت منطقه آشکار می‌شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار