مدیر فعال سازی و توسعه معادن وزارت صمت:

معدن کاران خراسان جنوبی آمار خود را در سامانه کاداستر ثبت کنند

بیرجند- مدیر طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معدن کاران خراسان جنوبی باید آمار خود را در سامانه کاداستر ثبت کنند.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، عباس جرجانی ظهر سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای فعال‌سازی معادن راکد فلزی استان گفت: از ۷۰ واحد معدنی فلزی خراسان جنوبی، ۴۰ واحد آمار خود را در سامانه کاداستر ثبت نکرده‌اند که در صورت تداوم این وضعیت مشکلاتی برای آنها ایجاد شود.

به گفته وی معادنی که فعالیتی دارند باید قبل از به وجود آمدن هر مشکلی در این خصوص، آمار خود را در سامانه مربوط ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی پنجمین استان از لحاظ پروانه برداری معادن در کشور است، افزود: در این جلسه مشکلات موجود در معادن مورد نظر را بررسی می‌کنیم و آنهایی را که در استان قابل حل باشند، در شورای معادن استان مطرح و حل خواهند شد و برای حل دیگر مشکلات در تهران پیگیری لازم را انجام خواهیم داد.

جرجانی خاطرنشان کرد: برای اکتشاف از صندوق بیمه بهره برداری واحدهای معدنی، معدن داران تسهیلات می‌توانید دریافت کنند که لازمه انجام آن ثبت در خواست تسهیلات در سامانه مربوط است.

به گفته وی تسهیلات صندوق طوری است که اگر اکتشاف نداشته باشید، تسهیلات بلاعوض می‌شود و معدن در اختیار صندوق قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: پرداخت حقوق دولتی باید بر اساس شرایط هر منطقه باشد اما از آن جایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیروی مورد نظر را برای کارشناسی ندارد، مبالغی توسط وزارت در این خصوص اعلام شده است

جرجانی یادآور شد: برای واردات ماشین آلات معدنی تا ۵ سال کار مشکلی ندارید و بر اساس مصوبه سال‌های گذشته از بازارچه ماهیرود برای واردات این ماشین آلات می‌توانید اقدام کنید.

وی که دبیر کمیته فعال سازی محدوده‌های معدنی شورای عالی معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز است، در ادامه متذکر شد: اسفند ماه سال گذشته توافق نامه‌ای سه جانبه با منابع طبیعی استان بعد از مدت زمان ۸ ماه برای انجام این کار، تنظیم کردیم که در صورت خسارت در اثر فعالیت معادن به منابع طبیعی، فعالان حوزه معدن ۳ برابر آن درخت کاری کنند که به دلیل مخالفت منابع طبیعی این توافق نامه امضا نشد.

جرجانی تصریح کرد: مصوب شده که پروانه بهره برداری معادن صادر شود و در زمان فعالیت معادن موارد مورد نظر محیط زیست بررسی و رعایت شود.

وی از آمادگی خود برای کمک به پیدا کردن سرمایه گذار برای معادن خراسان جنوبی خبر داد و افزود: توسعه هر منطقه‌ای باید توسط افراد آن منطقه انجام شود و هر گونه تصمیم گیری در خصوص ماده ۲۰ را با حضور معدن کار کشور انجام می‌دهیم.

جرجانی متذکر شد: بعد از اتفاق طبس کمیته‌ای در وزارت مربوط تشکیل شد تا ۲۳۴ معدنی که در کشور دارای پروانه بهره برداری هستند، بررسی شوند و معادنی که ایمنی نداشته باشند، موقت تعطیل خواهند شد.

به گفته وی در آینده این گونه جلسات را ادامه خواهیم داد تا با بررسی مشکلات واحدهای مورد نظر برای حل آنها اقدام کنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار