به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید سعید منجمزاده؛ سرپرست دفتر سیاستگذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشست تقویت شبکه نخبگانی در حکمرانی دانش بنیان که روز چهارشنبه 19 بهمن ماه برگزار شد، معاونت علمی را نهادی نوپا با سابقه فعالیت 15 ساله توصیف کرد و افزود: مأموریت اصلی معاونت علمی، توسعه علم و فناوری بوده است که در این راستا تلاش کرده تا مسیر جدیدی را باز کند.
وی به برخی از انتقادات نسبت به موازیکاری معاونت علمی با وزارت علوم، در طی سالیان گذشته اشاره کرد و افزود: در این زمینه رویکردهای مختلفی بوده و اعلام میشد که با وجود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که نام مشابهای هم با معاونت علمی هم دارد، چه لزومی به ایجاد این تشکیلات در نهاد ریاست جمهوری بوده است.
سرپرست دفتر سیاستگذاری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، ادامه داد: معاونت علمی در طول این سالها موازیکاریها را مرتفع کرده است تا جایی که در حال حاضر معاونت علمی توانسته به عنوان یک نهاداثربخش در جامعه نقش خود را ایفا کند.
وی اضافه کرد: در کنار آن، با توجه به اینکه توسعه فناوری، با ابزارهای موجود امکانپذیر نبوده است، از این رو این نهاد تلاش کرده است که در جاهایی که نیاز بود، نهادسازی کند. ایجاد صندوقهای پژوهش و فناوری یکی از همین موارد بوده است.
دهقانی: به مالکیت فکری در کشور اعتباری داده نمیشود!سرپرست دفتر سیاستگذاری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، ایجاد شبکهسازی در حوزه آزمایشگاهی را از دیگر اقدامات معاونت علمی در راستای ایجاد زیرساختهای توسعه فناوری نام برد و یادآور شد: در برخی موارد مانند اعطای مشوقهای قانونی، نیازمند قانونگذاری بودیم که این مسئله نیز انجام شد.
منجمزاده با اشاره به اینکه در این دوره دغدغههای جدیدی در معاونت علمی مطرح شده است افزود: در حال حاضر رویکرد معاون علمی بهرهگیری از نظرات نخبگان برای رفع چالشهای کشور است.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از اندیشههای نخبگانی از رویکردهای تازه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است، گفت: در این راستا تلاش داریم تا آرا و اندیشههای نخبگان اخذ و به بدنه حکمرانی و دولت منعکس کنیم و این امر از مأموریتهای جدید معاونت علمی است.
منجمزاده با بیان اینکه معاونت علمی علاوه بر توسعه فناوری، با چالشهایی مانند آب، آلودگی و مهاجرت نخبگان مواجه است و کشور برای رفع آنها نیازمند اصلاح حکمرانی و ارائه روشهای جدید است، ادامه داد: از این رو مسئله اصلی ما تنها محدود به توسعه فناوری نیست بلکه نیازمند بهبود آییننامهها و بهبود شرایط در همه زمینهها به ویژه صادرات هستیم.
سرپرست دفتر سیاستگذاری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به رویکرد جدید معاونت در زمینه تقویت شبکه نخبگانی در حکمرانی دانش بنیان تأکید کرد: علاقهمند هستیم تا پیشنهادات را دریافت کنیم و در جاهایی که نیاز باشد توافقنامه منعقد میشود و در صورت نیاز حمایت مالی انجام خواهد شد.
در این نشست نمایندگانی از اندیشکدههای مختلف حضور داشتند که به بیان دیدگاههای خود در زمینه تقویت شبکه نخبگانی در حکمرانی دانش بنیان، پرداختند.