به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی رحمانی امروز در بخشی از جلسه ستاد تنظیم بازار استان قزوین که با محوریت ساماندهی بازار شیر خشک در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: ما در موضوع شیر خشک 2 بحث داریم که بحث نخست ما این است که کارخانه نستله را کمک کنیم تا به تولید شیر خشک ادامه دهد. خوشبختانه این اتفاق افتاده و موضوع ترخیص مواد اولیه شیر خشک در گمرک استان قزوین حل شده است. موضوع دوم هم تنظیم بازار شیر خشک است که باید چه از محل واردات این محصول و چه از محل تولید شیر خشک در کارخانجات داخلی بازار این محصول در استان قزوین را تنظیم کنیم تا کسی برای خرید شیرخشک معطل نشده و یا دنبال آن نگردد.
وی ادامه داد: فروش شیر خشک از طریق کد ملی هم توانسته تا حدود زیادی معضل کمبود شیرخشک را برطرف کند. انتظار ما از دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین این است که مصرفکنندگان شیرخشکهای خاص را رصد کرده و در جلسه بعد گزارشی از آمار چنین مصرفکنندگان به ستاد تنظیم بازار استان قزوین ارائه دهند. برخی افراد به لحاظ طبی به شیر خشک رژیمی احتیاج دارند که تامین این نوع شیرخشک هم باید در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی قرار بگیرد و جلسه بعد گزارش عملکرد دانشگاه علوم پزشکی در این حوزه را میخواهیم. درخواست ما از این دستگاه این است که تا هفته بعد هیچ کمبودی در این بخش نداشته باشیم.
جانشین ریاست ستاد تنظیم بازار استان قزوین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخاب اعضای جدید اتحادیه نانوایان قزوین گفت: از اتحادیه قبلی در حوزه نظارت به هیچ عنوان راضی نبودیم، چرا که در واقع نظارت اصلی به عهده اتحادیه است. یکی از مصوبات ما افزایش نانواییهای آزادپز بوده که اتحادیه در این باره همکاری نداشته که اداره غله و جهادکشاورزی باید این مصوبه را هرچه زودتر محقق کنند. طبق اطلاعاتی که از سامانه نانینو گرفتیم، حجم زیادی آرد از شبکه توزیع خارج میشود که این مقدار خروج آرد به هیچوجه قابل پذیرش نیست و اتحادیه باید مسئولیت اصلی این حوزه را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه کل آرد را از داخل استان قزوین تامین و کیفیت آن را بررسی میکنیم، ادامه داد: در حوزه حمل آرد با تأخیرهای غیرمنطقی روبهرو هستیم و اگر این اتفاق به موقع نیفتد، سیستم کاری نانواییها به هم میریزد. اینکه بخواهیم آرد را در 10 روز حمل کنیم، طبیعتاً شدنی نیست و اعضای جدید اتحادیه نانوایان قول دادند که این مشکل را بررسی و حل کنند. در گذشته 10 درصد آرد استان را از خارج استان قزوین یعنی از کرج تأمین میکردیم، آردی که از خارج از استان میآمد، از شبکه خارج میشد. بنابراین این مورد اتفاق نظر قرار گرفت که کل آرد از درون استان تأمین میشود.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین هم در این جلسه هم با بیان اینکه برای واردات مواد اولیه شیرخشک با سازمان غذا و دارو مکاتبه کردیم، گفت: این واردات توسط خود سازمان و از طریق سامانه تیتک انجام میشود و در حال ترخیص مواد اولیه در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود. بازرسی با حضور نمایندگان سازمان غذا و دارو، سازمان صمت و معاون غذا و دارو از شرکت نستله داشتیم و مشکلات شرکت مذبور به ریز بررسی شد و به نظر میرسد در واردات مواد اولیه مشکل کمتری داشته باشند، چون مواد اولیه آنها تنوع زیادی دارد، تلاش میکنند با ارائه پلنهای مختلف مانع خوابیدن تولیدن شیرخشک و سایر محصولات شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر گزارشی درباره مشکل توزیع شیرخشک در سطح داروخانهها نداریم و مواردی هم که عنوان میشود، بیشتر در مورد بچههایی است که نوع خاصی از شیرخشک مانند شیرخشک رژیمی را مصرف میکنند. برای نمونه 10 برند شیرخشک در داروخانهها داریم، ولی بعضی از خانوادهها دنبال برند خاصی مانند «گیگود» هستند. مشکل عمدهای نداشتیم و اگر باشد، باید سازمان غذاودارو آن را پیگیری کند.
رحمانی با ذکر اینکه از اول آبانماه جاری فروش شیرخشک منوط به أخذ کد ملی نوزاد شده است، گفت: بنابراین به این شکل جلوی توزیع بیرویه شیرخشک گرفته شده و در واقع شیر خشک به دست کسانی که واقعا نیاز به آن دارند، راحتتر میرسد و داروخانهها به نوزادان مشمول مصرف شیرخشک این محصول را میدهند. البته درباره کمبود شیرخشک رژیمی هم گزارش خاصی نداشتیم.