مأخذ عوارض صادراتی برخی مواد خام و نیمه‌خام اصلاح شد

با پیگیری‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، مأخذ عوارض صادراتی برخی از مواد خام و نیمه‌خام مشمول بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه 1402 با نظر هیات وزیران، بازنگری شد.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، هیات وزیران در نشست 15 بهمن‌ماه بر اساس نظر اعضای شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی مأخذ عوارض صادراتی برخی از مواد خام و نیمه‌خام مشمول بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه 1402 را اصلاح کرد که بر اساس آن میزان عوارض برخی از کدتعرفه‌ها کاهش یافت. این اصلاحات، نهم اسفندماه ابلاغ شد.

به موجب بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه 1402 کل کشور و به منظور اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و از طرفی توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام‌فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی که در فهرست تصویب‌نامه هیأت وزیران راجع به بند «ص» تبصره (6) قانون بودجه سال 1401 کل کشور آمده است، مشمول مالیات بر درآمد می‌شود.

طبق این مصوبه از ابتدای سال 1402، نیم‌درصد به مأخذ ارزش صادراتی این کالاها به‌عنوان عوارض صادراتی افزوده و میزان قطعی این عوارض در دستورالعملی تعیین شد.

در این ارتباط هیات وزیران در سال 1401 فهرست مواد و محصولات معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمه‌خام را طی مصوبه‌ای در 27 مهر همان سال تعیین و در سال 1402 عوارض صادراتی را در دستورالعمل بند (ز) تبصره 6 قانون بودجه 1402 ابلاغ کرد.

در این بین فعالان بخش خصوصی نسبت به میزان عوارضی که برای کد تعرفه‌ها توسط هیات وزیران ابلاغ شد معترض بودند چراکه در صادرات برخی محصولات نرخ 20 درصد عوارض، بدون در نظر گرفتن شرایط بازار آنها، پیش‌بینی شده و این اقدام به شدت مورد انتقاد صادرکنندگان قرار گرفت.

به باور صادرکنندگان بخش خصوصی، دریافت این‌گونه عوارض صادراتی، لطمات جبران‌ناپذیری به صادرات وارد و جذب سرمایه را با اخلال مواجه می‌کند.

با توجه به اعتراضاتی که وجود داشت، این موضوع در صدوهجدهمین نشست شورای گفت‌وگو مطرح شد و از آنجایی که پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر بازنگری میزان عوارض صادراتی فهرست مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت مواد خام و نیمه‌خام به کمیسیون اقتصادی دولت ارسال شده بود و هنوز طرح و نهایی نشده بود، اعضای شورای گفت‌وگو مقرر کردند میزان عوارض صادراتی مذکور به صورت فوری در نشست کمیسیون اقتصادی دولت و با حضور نمایندگان اتاق ایران مطرح و بازنگری شود و در نهایت به تصویب هیات وزیران برسد.

این نشست برگزار شد و هیات وزیران در جلسه 15 بهمن، تعدادی از ردیف‌های جدول پیوست دستورالعمل بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه 1402 را اصلاح کرد که بر اساس آن میزان عوارض برخی از کدتعرفه‌ها کاهش یافت. این اصلاحات نهم اسفند ابلاغ شد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار