بهگزارش خبرگزاری تسنیم ازاراک، علیاکبر کریمی ظهر امروز در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با اشاره به وضعیت کشور در حوزه حوادث طبیعی اظهار داشت: کشور ما جزو 10 کشوری است که بالاترین بلایای طبیعی را دارد و در زمینه تعدد و تنوع حوادث هم در دنیا جزو بالاترین رتبهها هستیم بنابراین در موضوع حوادث پیشگیری اولویت، اهمیت و نفع اقتصادی بیشتری دارد.
وی افزود: باید در حوزه سیل آبخیزداری و آبخوانداری و احداث سدها برای جلوگیری از سیلهای مخرب در سطح ملی مورد توجه باشد به طوری که سد کرخه توانست برای سالهای طولانی خوزستان را از سیلهای مهیب نجات دهد و تصمیمی که در دولت برای توسعه آبخیزداری و آبخوانداری گرفته شده اقدام بسیار خوب اما دیرهنگام است و امیدواریم این تصمیمات سبب پیشگیری از وقوع سیل در آینده شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اطلاعرسانی و هشدار به موقع توسط هواشناسی، دستگاههای اطلاعرسانی و مدیریت بحران انجام شده که در زمینه پیشگیری و کاهش خسارات موثر است.
کریمی با اشاره به جبران خسارات گفت: جبران خسارات پس از امداد و نجات اولیه اهمیت بالایی دارد که عموما در کشور همه امکانات برای جبران خسارات بسیج میشود اما تا زمانی که جبران خسارات در یک قالب هدفمند سازماندهی نشود همیشه درگیر تلاطم هستیم و اعتبارات ناچیز مواد 10 و 12 قانون مدیریت بحران نمیتواند کفاف جبران خسارات دهد.
وی ادامه داد: این جبران خسارت میتواند ساختار مالی دولت را بهم بریزد و بهترین راهکار برای جبران خسارات حوادث طبیعی استفاده از سازوکار بیمهای است که در مجلس قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی در سال 99 تصویب شده که آییننامه اجرایی آن در سال 1400 تصویب شد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این قانون برای جبران خسارات وارده به ساختمان بسیار کمککننده و مهم است اگرچه سایر انواع بیمه از جمله بیمه اتوموبیل، کارخانجات و تاسیسات صنعتی و تولیدی، بیمه محصولات کشاورزی و غیره کافی نیست اما در مجموع مکانیزمهای بیمه میتواند دولت را از این تلاطمهای مالی کشور نجات دهد.
کریمی ادامه داد: قانون صندوق بیمه حوادث طبیعی قانون بسیار خوبی است که میتواند ساختمانها را تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی قرار دهد و با پرداخت 10 درصد حق بیمه که در فیش برق برای مردم لحاظ میشود مردم میتوانند ساختمان خود را بیمه کنند البته این رقم در مدت 10 سال و هر سال 10 درصد افزایش پیدا میکند و در سال دهم سهم مردم 90 درصد و سهم دولت 10 درصد میشود.
وی افزود: امیدواریم با تقویت سازوکار بیمهای بتوانیم فشار ناشی از جبران خسارات این چنینی برای دولت و استانها را به حداقل برسانیم.
کریمی خاطرنشان کرد: کشاورزان در این سیل خسارات هنگفتی با نابودی اراضی کشاورزی، باغات، دامها و سایر موارد را متحمل شدند و قنوات نیز آسیب دیدند همچنین حفظ قنات برای روستاییان بسیار اهمیت دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
هیئت دولت بودجهای متناسب با خسارات سیل برای استانها تصویب کرده استتعیین تنخواه برای استانهای درگیر سیل در کشور/ آمار کشتهشدگان سیل به 78 نفر رسیددرگیری 26 استان کشور در سیل اخیر/ رئیس سازمان مدیریت بحران: برآورد خسارات نیازمند 2 هفته زمان استوی ادامه داد: قنواتی که در سال 98 خسارت دیدند هنوز به صورت کامل بازسازی نشدند و این سیل اخیر نیز به این مسئله دامن زد و امیدواریم پرداختهای بلاعوض و تسهیلات به سرعت انجام شود.
کریمی تصریح کرد: منازل روستایی ناپایدار هستند و این فرصتی است که با حداکثر تسهیلات روستایی بتوانیم بازسازی و بهسازی واحدهای روستایی را به سرعت انجام دهیم و از تلاشهای همه دستگاهها که در زمینه امدادرسانی به مردم تلاش کردند تشکر و قدردانی میکنم.