مدیرکل صمت آذربایجان غربی:

فعالان کشاورزی آذربایجان غربی از فناوری های روز استفاده کنند

ارومیه – مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: فعالان کشاورزی آذربایجان غربی به سمت استفاده از فناوری های بروز حرکت کنند.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، عبدالحمید سرتیپی عصر پنجشنبه در جلسه میز ملی سیب در ارومیه اظهار کرد: برای بهره مندی بهتر از محصولات کشاورزی استان و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این حوزه فعالان عرصه کشاورزی و صنایع تبدیلی استان باید به سمت و سوی دانش بنیان شدن و استفاده از فن آوری های بروز حرکت کنند.

وی اظهار کرد: آذربایجان غربی یک از لحاظ منابع آب در رتبه دوم کشوری قرار دارد و وجود خاک مرغوب در این استان برای کشاورزی موجب شده است آذربایجان غربی به قطب کشاورزی تبدیل شود.

سرتیپی افزود: آذربایجان غربی با دارا بودن نزدیک به یک هزار کیلومتر مرز خاکی با سه کشور بخصوص کشور ترکیه که تنها دروازه خاکی کشور برای ورود به بازارهای اروپایی محسوب می‌شود و همچنین وجود پایانه‌های فعال در این استان می‌تواند نقش بسزایی را در توسعه و صادرات محصولات کشاورزی ایفا کند.

وی تصریح کرد: سالانه ۴ میلیون تن سیب درختی در کشور تولید می‌شود که نزدیک به یک ونیم تن آن در استان آذربایجان غربی تولید و به بازارهای مصرفی داخلی و خارجی ارسال می‌گردد.

مدیر کل صمت آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: فعال بودن صنایع تبدیلی استان در حوزه‌های تبدیل محصولات کشاورزی اعم از کنسانتره، آبمیوه، پوره و غیره می‌توانند در ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی مؤثر باشند و از هدر رفت این محصولات جلوگیری کنند که این امر مستلزم حمایت و برنامه ریزی به موقع و دقیق همه دستگاه‌های ذیربط می‌باشد.

سرتیپی اضافه کرد: برای بهره مندی بهتر از محصولات کشاورزی استان و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این حوزه فعالان عرصه کشاورزی و صنایع تبدیلی استان باید به سمت و سوی دانش بنیان شدن و استفاده از فن آوری های بروز حرکت کنند.

نایب رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی کشور گفت: ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در تولید سیب در دنیاست که البته رقابت با کشورهای دیگر در راستای تأمین نیاز بازارهای هدف بسیار سخت است.

ناصر مرادی افزود: ایران در این مسیر، رقبای بسیار توانمندی نظیر چین، ایتالیا و آمریکا دارد که در زمینه تولیدات، سورتینگ و بازاریابی بسیار پیشرفته هستند.

وی اضافه کرد: این کشورهای رقیب در حالی به راحتی در حال صادرات تولیدات خود در قالب قانون تجارت جهانی هستند که تحریم‌های ظالمانه سیاسی بازگشت ارز حاصل از صادرات را برای تاجران ایرانی دشوار کرده است.

نایب رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی کشور گفت: در کنار تمام چالش‌های موجود بخشنامه‌های متعدد نیز صادر کنندگان کشور را فلج کرده است‌.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار