به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بجنورد سعید کریمی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی پیرامون ایجاد بندر خشک در خراسان شمالی، اظهار داشت: یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی ایجاد بندر خشک در خراسان شمالی و در فرودگاه بجنورد است.
وی با بیان اینکه ارزش سرمایهگذاری به لحاظ ایجاد بندر خشک در فرودگاه بجنورد 600 میلیارد تومان است، افزود: تمام هزینههای ایجاد بندر خشک در فرودگاه بجنورد که حدود 600 میلیارد تومان است را بخش خصوصی متقبل شده و دولت در این زمینه نیازی نیست ریالی هزینه کند، اما به لحاظ تسریع بخشی و تسهیلگری در خصوص صدور مجوزهای لازم نیازمند کمکهای دولت هستیم.
رئیس کمیسیون حمل و نقل انرژی گمرک و محیط زیست اتاق بازرگانی مرکز خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ایجاد بندر خشک در فرودگاه بجنورد علاوه بر اشتغالزایی رونق اقتصادی برای استان به همراه دارد که در این زمینه نیاز است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و استاندار و به ویژه معاونت اقتصادی ایشان پیگیر ایجاد بندر خشک در استان باشند.
کریمی با توجه به اینکه خراسان شمالی 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد، گفت: خراسان شمالی از خراسان رضوی و گلستان مرز مشترک بیشتری با کشورهای همسایه دارد، اما گذرگاه مرزی استان بنا به دلایلی بسته است، اما ایجاد بندر خشک میتواند تحول عظیم در بحث اقتصادی و توسعه استان ایجاد کند.
وی همچنین به صدور مجوزهای لازم توسط دولت در این خصوص اشاره کرد و افزود: در این راستا وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت و سازمان گمرک ایران باید مجوزهای لازم را برای ایجاد بندر خشک در بخشی از فرودگاه بجنورد به لحاظ ایجاد سوله و پایانه گمرکی صادر کنند و تنها درخواست ما از دولت تسهیلگری و زمینهسازی برای تسریع صدور مجوز های لازم است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل، انرژی، گمرک و محیط زیست اتاق بازرگانی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه فرودگاه بجنورد به لحاظ فنی و نشست و برخاست هواپیمای پهن به هیچ عنوان مشکلی ندارد تصریح کرد: در حال حاضر فرودگاه بجنورد بیشترین طول باند فرودگاههای کشور را دارد و این مزیت فرودگاه است و باید از این فرصت در راستای فرود نشست هواپیمای باری استفاده کرد.
کریمی در خاتمه با تاکید بر اینکه ایجاد بندر خشک در جاجرم و اسفراین نیاز به سرمایهگذاری 15 هزار میلیارد تومانی دارد، گفت: با توجه به شرایط مالی دولت بهترین نقطه برای ایجاد بندر خشک به لحاظ اقتصادی فرودگاه بجنورد است که تنها 600 میلیارد تومان هزینه دارد و آن هم توسط بخش خصوصی تقبل میشود و دولت نیازی نیست سرمایهگذاری در این راستا انجام دهد.