غفلت از نفوذ دلار تلگرامی؛ از موز و موبایل تا قطعات خودرو

در حالی که مسئولان از بی تاثیر بودن نرخ ارز در بازار غیر رسمی بر قیمت نهایی کالاهای مصرفی تاکید میکنند اما در سایه غفلت از یک رویه رانتی، میلیارد ها دلار کالای وارداتی با دلار تلگرامی قیمت گذاری می‌شوند.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به تازگی «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی  پسال گذشته  سیاست تثبیت را اجرا کردیم و دو بازار کالای اساسی و مبادله‌ای را برای تأمین ارز مورد نیاز کشور اختصاص دادیم. در بخش کالای اساسی نیازهای ارزی با نرخ 28500 تومان پوشش داده شد. 20 میلیارد دلار ارز 28500 تومانی بابت تمام کالاهای اساسی کشور از جمله دارو، کالاهای کشاورزی و لوازم پزشکی و... پرداخت کردیم، امسال هم این سیاست را قصد داریم ادامه دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین اعلام کرده؛ هیچ کالایی نیست که با دلار 60 هزار تومانی تأمین شده باشد در نتیجه نباید شاهد افزایش قیمت در حوزه کالاهای مختلف باشیم.

به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، هرچند رئیس کل بانک مرکزی به صراحت اعلام کرده که هیچ کالایی نیست که به صورت رسمی وارد شده و با ارز با نرخ  بازار ازاد تامین ارز شده باشد اما باید تاکید کرد که هم تا کنون میلیارد ها دلار کالا همچون  موز و موبایل با ارز با نرخ ازاد و به اصلاح تلگرامی وارد و عرضه  شده است.

نکته اول اینکه با وجود هشدارهای متعدد، رئیس بانک مرکزی توجه نکرده که به واسطه برخی رویه‌های تجاری و معافیت‌هایی که در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات داده شده در عمل طیفی از کالاهایی که در داخل عرضه می‌شوند ناگریز با قیمت ارز در بازار آزاد هماهنگ می‌شوند. به عنان مثال بخشی از قطعات خودروها مونتاژی از محل صادرات خود وارد شده و قیمت نهایی این اقلام با ارز ازاد تعیین میشود در نتیجه کالای نهایی مثل خودروهای چینی نیز تحت تاثیر دلار بازار ازاد قرار میگیرند.

در ادامه مکاتبه چندی قبل  وزیر صمت با  معاون اول رئیس جمهور که در آن با اشاره محدودیتهای مربوط به ارزحاصل از صادرات اشخاص خواستار تامین ارز خودروسازان مونتاژی، از سامانه نیما شده بود قابل مشاهده است.

قیمت دلار ,

از سوی دیگر کالاهای مصرفی نهایی مثل موبایل، موز و حتی برخی قطعات خودرو به واسطه واردات از طریق یک رویه معیوب تجاری با نرخ ارز بازار ازاد تعیین قیمت میشوند. به طور مثال واردات موبایل بالای 600 دلار، از طریق  رویه‌ واردات در برابر صادرات خود وارد کشور میشوند و عملا افسار قیمت ارز این کالای وارداتی در بازار ازاد است. به همین دلیل ایفون های رفرش وارداتی بلافاصله و در کمترین زمان با دلار تلگرامی یا بازار غیر رسمی هماهنگ میشوند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار