به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، مهدی میزبان پنجشنبه شب در شورای کشاورزی شهرستان مهاباد با اعلام این خبر افزود: سازمان عشایر در صدد ارائه تسهیلات و وامهایی برای این منظور هست تا با تأمین نهادهها و همکاری تشکلهای عشایری دوره قشلاق برای عشایر به نحو مناسبی طی شود.
وی بیان کرد: در زمینه خرید حمایتی دام عشایری نیز مجوز صادرات دام عشایری در برخی مناطق مرزی را خواهیم داشت تا عشایر بتوانند دامشان را به قیمت مناسب فروخته و یا صادر کنند تا بخشی از هزینههایشان تأمین شود.
میزبان با اشاره به اینکه یکی از سیاست های سازمان امور عشایر ایران توسعه پروار بندی دام است، بیان کرد: برای توسعه پروار بندی از محل اعتبارات بند ب ماده ۵۲ صندوق توسعه ملی، وام مورد نیاز به صورت سرمایه در گردش بعد تخصیص اعتبار برای تأمین علوفه در اختیار متقاضی نهاده قرار داده میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آئین نامه ساماندهی عشایر ۳۲ دستگاه مکلف به انجام وظایف در ارتباط با عشایر هستند، افزود: درخواست ما از کمیسیون کشاورزی مجلس حمایت از این بخش است تا دستگاههای مؤثر وظایف خود را در این رابطه به نحو مطلوب انجام دهند.
میزبان افزود: از آموزش و پرورش عشایری استان درخواست میشود تا با توجه به اعتبار خوبی که برای بازسازی مدارس عشایری مصوب شده و به زودی ابلاغ میشود، بودجه و سهمیه تخصیصی به عشایر مهاباد را نیز پیگیری کنند.
دولت زیرساخت های سرمایه گذاری بخش گردشگری در مراتع را فراهم می کند
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این نشست گفت: دولت زیر ساختهای اولیه برای اجرای طرحهای سرمایه گذاری بخش گردشگری در مراتع ملی را فراهم میکند.
مسعود منصور با بیان اینکه جلب سرمایه گذار و مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی و بهرهگیری صحیح از مراتع ملی یکی از اهداف سازمان جنگلها، مراتع و حوزه آبخیزداری است، ادامه داد: هم اکنون امکانات رفاهی در پارک جنگلی ماموستا هژار مهاباد شامل فنس کشی، آبیاری تحت فشار و غرس بیش از ۳۰ هزار اصل نهال انجام شده و آماده پذیرش و تحویل آن به جوامع محلی و بخش خصوصی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: احداث پارک جنگلی در این محل علاوه بر زیرسازی جذب سرمایه گذاری از فرسایش خاک و پر شدن مخزن سد مهاباد نیز جلوگیری خواهد کرد.
منصور تاکید کرد: این سازمان نسبت به تولید انواع نهال مرغوب، گونههای بومی استاندارد و متناسب با موقعیت جغرافیایی برای توسعه جنگل کاری در کشور، احداث پارکهای جنگلی و توسعه فضای سبز و احیای جنگلهای اهتمام ویژهای دارد.
از مهرماه تلفات ناشی از سم پاشی مزارع اطراف کندوهای زنبور عسل شامل بیمه میشود
قائم مقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشور نیز گفت: از اول مهرماه امسال با پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی خطرات مربوط به سم پاشی در اطراف زنبورستان ها تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
حسن نژاد افزود: همه عوامل خطر موجود و تهدید کننده در زمینه زنبورستان ها، تحت پوشش بیمه است، ولی با توجه به آسیب جدی به زنبورداران و پیگیری و درخواست وزارت جهاد کشاورزی تلفات ناشی از سم پاشی های مزارع در اطراف کندوهای زنبور عسل هم شامل بیمه میشود.
وی با بیان اینکه بروز خشکسالی مشکلات و خسارتهای زیادی برای کشاورزان به دنبال دارد، ادامه داد: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، تمهیدات لازم برای پرداخت حق بیمه اندیشیده شده و بخشی از خسارتهای زارعان را دولت متقبل میشود و بخشی دیگر در قالب طرح جهش تولید در دیم زارها تأمین میشود.
حسن نژاد با بیان اینکه بیمه بیش از ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان غربی در قالبهای یاد شده انجام میشود، گفت: از تشکلها و تولید کنندگان و کشاورزان در خواست میشود که با توجه به تغییر اقلیم سعی کنند تا سطوح بیشتری تحت بیمه قرار گیرد تا بتوان جبران خسارت در مواقع اضطراری داشت.