امید نیکنژاد رئیس کارخانه چوب و کاغذ مازندران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از تولید 44 هزار و 800 تن کاغذ چاپ و تحریر در سال 1402 در این کارخانه خبر داد و گفت: این آمار در حالی است که ما با 4 ماه قطعی برق و 3 ماه قطعی گاز روبهرو بودیم، با این حال نسبت به سال قبل با افزایش تولید روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: از میان حجم تولیدشده 22 هزار تن برای وزارت آموزش و پرورش ارسال شده است، کل قرارداد ما با آموزش و پرورش 35 هزار تن است که تا اواسط خرداد ماه مابقی را ارسال خواهیم کرد.
نیکنژاد آمار تولید کلیه انواع کاغذ در کارخانه مازندران را در سال 1402 حدود 103 هزار تن عنوان کرد و درباره صادرات کاغذ که در ابتدای سال جاری در برنامه این کارخانه قرار داشت، گفت: متأسفانه در بحث صادرات به مشکل برخوردیم چرا که در رفع تعهد ارزی برای کارخانه مقرون به صرفه نبود که صادرات را انجام دهد. قیمت کاغذی که در سامانه صادراتی ثبت گمرک شده بود، رقم بالایی بود که کشش خارجی نداشت و خریدار منصرف شد، برای نمونه ما با طرف خارجی 360 دلار بستیم، اما رفع تعهد ارزی قیمت 400 دلار را تعیین کرده بود، ما چند باری مکاتبه کردیم اما به نتیجه نرسید.
وی با انتقاد از عدماختصاص ارز نیمایی برای خمیر کاغذ گفت: علیرغم همه پیگیریهای انجامشده نتوانستیم یک ریال ارز نیمایی برای واردات خمیر کاغذ دریافت کنیم.
انتظار چندماهه واردات کاغذ تحریر برای تخصیص ارز /وضعیت ادامه یابد کمبود کالا خواهیم داشتمدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران درباره برنامه تولید سال آینده این کارخانه گفت: ما برای اینکه به ظرفیت تولید خودمان برسیم محدودیت مصرف انرژی خصوصاً برق داشتیم، امسال اگر حمایتی برای صنایع قائل شوند که این محدودیت انرژی برداشته شود، میتوانیم حجم تولید را در مازندران به 65 هزار تن برسانیم، ولی در حال عادی این 45 هزار تن بالاترین رقمی است که میتوانیم تولید کنیم.