ظرفیت‌های نهفته صنایع‌دستی در استان کردستان

ظرفیت‌های حوزه صنایع‌دستی کردستان آنقدر زیاد و نهفته مانده که خواسته هنرمندان، استادکاران و فعالان این عرصه اجرای قانون حمایت مصوب سال 96 از آنان و رفع موانع صادرات تولیدات صنایع‌دستی در استان است.
- اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع‌دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه، همواره مورد توجه است. به علت ویژگی زندگی سنتی در بسیاری از شهرستان‌های کردستان و عدم فعالیت بخش صنعتی، هنوز صنایع دستی استان از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح و حرف برای گفتن دارد، به گونه‌ای که فرش و گلیم و صنایع دستی کردستان شهرت جهانی پیدا کرده است.

نازک کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت‌آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی، نمدمالی و ساخت محصولات چرمی، دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی که در بیشتر نقاط شهری و روستایی توسط فعالان این عرصه تهیه می‌شود، از جمله مهم‌ترین صنایع دستی استان کردستان است.

زینت‌آلاتی نیز همچون انواع دستبند، گردن بند، سینه ریز، النگو، سربند، انگشتری و گوشواره و در بخش نازک کاری نیز تخته نرد، قوطی سیگار، شیرینی خوری، کیف زنانه، سینی، بشقاب، آجیل خوری و غیره توسط هنرمندان برجسته کردستانی تهیه و روانه بازار می‌شود.

کردستان مهم‌ترین استان کشور از لحاظ تولیدات نازک کاری است. هنر نازک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب‌های پرداخت شده طبیعی است که با ظرافت خاص در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسیار ظریف چوبی همانند قلمدان و سایر محصولات می‌شود. علاوه بر هنر نازک کاری، ساخت ابزار و آلات موسیقی، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز در حالی از شهرت و اعتبار برخوردار بوده که فعالان این عرصه آن چنان که باید و شاید مورد توجه مسئولان قرار نگرفته‌اند و عمده حمایت‌ها از آنان به ارائه تسهیلات با عبور از هفت خان رستم و یا برپایی یک نمایشگاه و در پایان یک لوح تقدیر به آنان خلاصه می‌شود.

منصور مهرزاد، سرپرست اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان شامگاه شنبه در مراسم تقدیر از هنرمندان صنایع‌دستی استان کردستان که در خانه کرد سنندج انجام شد، ضمن قدردانی از فعالان و دست‌اندرکاران این عرصه، اظهار داشت: خوشبختانه در ایام تعطیلات نوروز امسال با همکاری هنرمندان توانمند کردستان ضمن برپایی نمایشگاه‌های متعدد و معرفی این هنر ارزشمند به مهمانان نوروزی، به رونق روز‌افزون تولید و عرضه آن نیز شتاب بخشیدیم.

وی از استقبال مسافران و گردشگران نوروزی از صنایع دستی هنرمندان استان در این ایام خبر داد و افزود:  در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خانه کرد و عمارت خسروآباد سنندج، آثار و تولیدات هنرمندان صنعتگر کردستان در قالب 55 غرفه در معرض دید مسافران و گردشگران نوروزی قرار گرفت.

سرپرست اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: گلیم‌، تولیدات‌چوبی و نازک‌کاری، زیورآلات سنتی، سفال و سرامیک ، کلاش و البسه محلی، ارغوان‌بافی، مصنوعات چرمی، آبگینه، نساجی سنتی، رودوزی های سنتی، سازهای ایرانی و غیره از جمله آثاری بودند که در این نمایشگاه‌ها معرفی و عرضه شدند.

وی بیان کرد: عرضه انواع غذاهای محلی و ثبت ملی شده استان، اجرای برنامه‌های شاد و متنوع موسیقی، نمایش و غیره نیز از جمله برنامه‌های جنبی این نمایشگاه بود که از 29 اسفندماه آغاز و تا 12 فروردین‌ماه سال‌جاری ادامه داشت.

مهرزاد با ذکر اینکه یقیناً جاذبه‌ها و زیبایی‌های طبیعی و تاریخی کردستان در کنار هنرهای‌ دستی صنعتگران، خاطره‌ای ماندگار را در ذهن مسافران و گردشگران نوروزی از سفر به این استان بجا می‌گذارد، عنوان کرد: امیدواریم با شناسایی، رفع مشکلات و پاسخ به مطالبات هنرمندان و صنعتگران کردستانی، شاهد روند روبه‌رشد تولید و عرضه محصولات صنایع‌دستی در استان باشیم.

در پایان با اهدای لوحی از هنرمندان صنایع‌دستی استان کردستان تقدیر شد.

به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، از آنجا که مشکلات متعددی پیش‌رو فعالان حوزه صنایع‌دستی استان کردستان است، هنرمندان، استادکاران و فعالان این عرصه در استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم خواستار بیمه و اجرای قانون حمایت از آنان مصوب سال 1396 و رفع موانع صادرات تولیدات صنایع‌دستی در کردستان هستند، خواسته معقولی که در صورت توجه کافی، توسط مسئولان امر می‌تواند با گسترش صادرات محصولات صنایع دستی در کشور و عرضه آن به خارج کشور، نقش مهمی را در ایجاد درآمدزایی و توسعه هر چه بیشتر مناطق مختلف شهری و روستایی استان فراهم کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار