به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه شامگاه پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی و بانکی با حضور معاون اقتصادی رئیسجمهور با بیان اینکه برای جهش تولید کارگروههای سرمایهگذاری و رفع موانع تولید در استان به صورت مستمر برگزار میشود، اظهارداشت: تاکنون بیش از 80 درصد از مصوبات این کارگروهها اجرایی شده است.
وی با اشاره به راهاندازی پنجره واحد برای رفع بوروکراسیها ایجاد شده گفت: کلینیکهای رفع مشکل برای صنایع راهاندازی شده که رو به افزایش است همچنین دفاتر بازاریابی برای ارتباط بین نیازها و توانمندیها ایجاد میشود.
استاندار فارس بیان کرد: حمایت ویژه از فعالیتهای دانش بنیان در سالی که به همین عنوان نامگذاری شده است، در استان فارس به صورت جدی پیگیری میشود.
محسن ربانیزاده، معاون اقتصادی استاندار فارس نیز در این نشست با بیان اینکه هفته دولت فرصتی است که عملکرد دولت را ارائه کنیم، گفت: امید است که در این جلسه مشکلات و موانعی که در حوزه اشتغال و بانکی هست مطرح شود و به نتیجه برسد.
وی با اشاره به پیشرو بودن استان در اقتصاد مقاومتی به شاخصهای اقتصادی فارس اشاره کرد و افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در استان 36.9 درصد، نرخ بیکاری 8 درصد، نرخ اشتغال حدود 34 درصد و نرخ تورم 47.7 درصد است همچنین استان فارس در کشاورزی رتبههای برتر کشور را دارد، 680 معدن در حال بهرهبرداری و 71 شهرک صنعتی مصوب دارد علاوه بر آن میادین نفتی استان فارس 2.5 میلیارد ذخیره نفتی دارد.
ربانیزاده با اشاره به اینکه فارس قطب پزشکی جنوب کشور با 73 بیمارستان و 13 هزار تخت است، به دیگر ظرفیتهای اقتصادی اشاره و عنوان کرد: منطقه ویژه اقتصادی شیراز جایگاه خوبی دارد و انتظار رشد بیشتری در این زمینه در استان میرود.
مجتبی زوربخش، رئیس نظام مهندسی استان فارس نیز در این جلسه با بیان لزوم بازنگری قانون نظام مهندسی تصریح کرد: پیشنهاد مشخص این است که بررسی چالشها و نقاط ضعف و قوت قانون فعلی به صورت کامل نبوده است بنابراین با توجه به ابهامات موجود وضع قانون جدید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اهمیت صادرات خدمات مهندسی در جهت اشتغالزایی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: صادرات خدمات مهندسی میتواند در افزایش صادرات غیرنفتی نقش مهمی داشته باشد.
نادر طیبی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی استان فارس با بیان اینکه در چند سال گذشته صدور بخشنامههای ضد و نقیض و ایجاد سامانههای مختلف به صنعت ضربه زده است، گفت: مالیات بر ارزش افزوده از مهمترین چالشهای مناطق ویژه اقتصادی است اکنون با تغییر زمان دریافت مالیات سبب شده که بار روانی منفی برای سرمایهگذاری ایجاد شده است.
وی با اشاره به دیگر مشکلات این مناطق افزود: با افزایش نرخ دلار واحدهای مستقر در مناطق باید ثبت سفارش میکردند اما با تغییر دولت همان رویه ادامه دارد که مشکلات زیادی برای فعالان این مناطق ایجاد کرده است.
پرداخت 10 میلیارد تومان تسهیلات به فعالان صنایعدستی قم/ 2 بیمارستان گردشگری سلامت در دست ساخت استپیشبینی تولید 2000 مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی برای صنایع استان کرمانبرخی صنایع استان مرکزی در مدیریت روزمره گرفتار شدهانددومین روز هفته دولت در استان قزوین/ افتتاح طرح توسعه یک واحد صنایع تبدیلی با حضور وزیر جهاد کشاورزیطیبی با بیان دیگر مشکلات فعالان این عرصه بیان کرد: از ابتدای 1400 با وجود اینکه تعرفه مناطق ویژه مصوب شده اما ابلاغ نشده و سبب بلاتکلیفی فعالان این مناطق شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دارویی و بهداشتی تمرکز عجیبی در وزارت بهداشت ایجاد شده است که برای هر کد، صنعتگر باید به تهران مراجعه کند که درخواست تفویض اختیار به دانشگاه علوم پزشکی داریم.