مهدی کاکاخانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم درایلام، اظهار داشت: عرضهکننده لوازم یدکی ملزم بر آن هستند تا کالای دارای کد رهگیری را عرضه کنند و کالاهای بدون کد شناسایی جمع و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: برای تحقق این الزام در استان ایلام 150 مورد بازرسی از واحدهای صنفی عرضه کننده لوازم یدکی انجام شده است و این بازرسیها به جهت مقابله با قاچاق و تقلب در قطعات یدکی خودروها بوده که ثبت نشدن معاملات تجاری حوزه کالاهای قطعات یدکی و مصرفی خودرو در سامانه جامع تجارت مشمول برخورد قانونی شده است.
وی افزود: طرح مقابله با عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی در حوزه لوازم یدکی خودرو از 15 فروردین عملیاتی و سپس عرضه قطعات یدکی خودرو به بازار از 21 خرداد به داشتن کد رهگیری مشروط شد؛ از این تاریخ به بعد نیز واحدهای صنفی از خرید اقلام بدون شناسه منع شدند. از 15 مرداد، ثبت "کد نقش" فعالان حوزه لوازم یدکی و قطعات خودرو در سامانه جامع تجارت الزامی شد البته فرصت شناسه دار کردن کالاها و دریافت کد رهگیری تا نیمه مهرماه تمدید شده بود.
کاکاخانی تصریح کرد: از 16 مهرماه همه صنوف عرضه کننده لوازم یدکی ملزم شدند کالای دارای کد رهگیری را عرضه کنند و کالاهای بدون کد شناسایی جمع و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
قرارگاه تامین و نظارت بازار در استان کرمان تشکیل شدنرم افزار "سرند" نیمه نخست 1401 برای نظارت بازار در استان زنجان رونمایی میشودمیوه چندنرخی نگرانی شب عید "دهدشتیها" شد/ نظارت بازار کافی نیستوی افزود: برای فروش این کالاها نیز فرصت زمانی تا 15 بهمن تعیین شده است و بعد از این تاریخ با توزیع این قبیل لوازم یدکی در بازار برخورد میشود.
به گفته کاکاخانی اجرای طرح با تشکیل 25 تیم گشت نظارتی در ایلام در حال اجرا و تاکنون در این بازرسیها تعداد 19 فقره تخلف صنفی با ارزش ریالی 30.4 میلیون ریال تشکیل شده است.
معاون بازرسی صمت ایلام با اشاره به اقدامات تکمیلی اجرای این طرح افزود: با مشارکت صدا و سیمای مرکز استان تعداد 3 برنامه فعالیت رسانه ای ضبط و در شبکه استانی پخش و همچنین با اتحادیه مرکز استان و شهرستان ها به منظور بهبود اجرای طرح اخذ کد شناسه و رهگیری بر روی کالاها نشست های تخصصی برگزار شده است.