به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، سعید کریمی طی یادداشتی نوشت : رسانه ها نقش اساسی در شکل گیری اذهان و عقاید عمومی در موضوعات مختلف مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... دارند، به همین دلیل از رسانه ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی یاد میشود.
رسانه هایی که با اطلاع رسانی دقیق، روشن و از همه مهمتر سالم و منصفانه، ضمن رشد و اعتلای سازمان ها و بنگاه های اقتصادی، با در نظر گرفتن هنجارها و چارچوب های قانونی و اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی باعث توسعه و رشد جامعه نیز می شوند. ولی همین رسانهها در صورت عدم کارکرد صحیح نه تنها کمکی به اطلاع رسانی و رشد جامعه نمی کنند، بلکه با بداخلاقی های رسانهای، کارکرد صحیح بنگاه ها را دچار خدشه میکنند.
متاسفانه اکنون بداخلاقی های رسانه ای و عدم نظارت صحیح بر عملکرد برخی از رسانه ها باعث ظهور پدیده "رسانه های باج گیر" شده است که میطلبد تا دستگاههای نظارتی با ورود به این موضوع مانع از موج سازی دروغین، التهاب آفرینی و کارکرد ناصحیح رسانه در جامعه شوند.
"رسانه های باج گیر" به جای این که به عنوان بازوی آگاهی بخشی و تعالی فکری جامعه عمل کنند، بدون در نظرگرفتن اصول اخلاق حرفهای با انتشار اخبار دروغین و بعضا تیترهای زرد در پی جذب مخاطب و اخذ تبلیغات و از همه بدتر باجخواهی می باشند و این بار کج و مریز و بداخلاقی درکانالهای تلگرامی و شبکه های اجتماعی بیشتر دیده می شود. شبهرسانه هایی که با تحریف تاریخ، موضوع و بدون ذکر منبع مناسب به مواردی میپردازند که نه تنها کمکی به آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در جامعه نمیکند، بلکه باعث تشویق اذهان عمومی در خصوص عملکرد بنگاه های اقتصادی و سازمانها میشوند و تاسف بار این که همین شبه رسانه ها با تهدید و ارعاب و خبرسازی واهی و موج آفرینی تقاضای باج از بخش های مختلف میکنند که نمونه بارز آن را در خصوص بسیاری از بنگاه های بزرگ اقتصادی دیده و شنیده ایم که می توان به انتشار اساسی بدهکاران بانکی اشاره کرد که باعث مراجعه بسیاری از این "رسانه های باجگیر" به این افراد و خلط مبحث تفاوت بدهی و فرار از بدهی شدند.
شگرد این گونه شبه رسانه ها، به گونه ای است که در ابتدا با ایجاد یک اکانت فیک در توییتر و انتشار محتوای دروغین در خصوص یک بنگاه اقتصادی و سازمان و بازنشر آن در کانال تلگرامی رسانه باج گیر و مراجعه به بنگاه اقتصادی، درخواست همکاری و دریافت وجه میکنند و متاسفانه برخی از بنگاهها به دلیل عدم آگاهی به این بازیهای کثیف این شبه رسانه ها، به درخواست آنها تن میدهند که همین موضوع با روح اصالت و سلامت رسانه ها در تضاد قرار دارد.
متاسفانه تعداد شبه رسانه هایی که قارچ گونه و بدون نظارت صحیح و با جعل عنوان از رسانهها و کانالهای معتبر صورت می گیرد، کم نیست. شبه رسانه هایی که عملکرد رسانههای سالم را نیز زیر سوال می برند و با جریانسازی و موج آفرینی به ویژه در شبکههای اجتماعی با خلط مبحث بی محابا و ناجوانمردانه عملکردها را زیر سوال میبرند. رسانههایی که بعضا از وزارت ارشاد مجوز فعالیت نیز دریافت کردهاند و پایبند تعهدات اخلاقی و رسانهای خود نیستند.
صد البته در این یادداشت، به هیچ وجه، روی سخن با رسانههای رسمی و خبرگزاریها و کانالهای معتبر نیست، بلکه موضوع رشد قارچگونه و عملکرد ناصواب شبه رسانه ها و برخی از کانالهای تلگرامی است که با کپی اسامی کانال های معتبر فعالیت کرده و اقدام به باجخواهی از دستگاههای مختلف میکنند. و این موضوع میطلبد تا کمیسیون فرهنگی مجلس به موضوع جنجالی رسانههای باج گیر ورود کنند و مانع از ظهور و تشدید فعالیت این گونه رسانهها که به اخاذی از مدیران، سازمان ها و بنگاههای مختلف میپردازند، شوند. چرا که تشدید فعالیت این به اصطلاح رسانهها، جسارت، نوآوری و ریسکپذیری مدیران و سازمانها را کاهش میدهد. رسانههایی که تنها هنرشان دیدن نیمه خالی لیوان و آن هم جهت کسب منفعت و سود برای خود است نه مردم.
اخبار گروه سایر رسانهها صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاریهاست و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.