ضرورت هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در سازمان زمین شناسی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با تاکید بر لزوم هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در مجموعه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم در این باره برای مدیریت هوشمند سازمان متبوع انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - داریوش اسماعیلی در جلسه هم‌افزایی دستگاه‌های حاکمیتی و تشکل‌های معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس  از هوشمندسازی فرآیند‌های این سازمان تا پایان سال آینده خبر داد و اظهارکرد: شورایی در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تحت عنوان شورای راهبردی معدن کشور تشکیل شده که اقدامات کلان در آن به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.

او ادامه داد: در بخش اکتشاف چالشی داریم که اگر رفع نشود ماجرای آن ادامه می‌یابد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تعدد متصدیان در این بخش، مشکلاتی ایجاد کرده و این چالش موجب بروز پراکندگی کاری شده است.

اسماعیلی با طرح سوالی مبنی بر اینکه سیاستگذار موضوع اکتشافات عمیق چه کسی است و چه دستگاهی باید آن دنبال کند؟ و یا اینکه سیاست گذاری حاکم بر شرکت‌های بزرگ معدنی را چه کسی قرار است انجام دهد؟ گفت: این موضوع با اعمال حاکمیت یکپارچه و سیاستگذاری واحد در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی کشور به نتیجه خواهد رسید.

او با تاکید بر لزوم هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در مجموعه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم در این باره برای مدیریت هوشمند سازمان متبوع انجام شده است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی اعلام کرد که تا پایان سال آینده تمام فرآیند‌های این سازمان در بخش ستادی، نظام برداشت، تجمیع داده‌ها، برنامه نویسی و …هوشمند می‌شود. 

اسماعیلی افزود: بیشترین نقش هوشمند مصنوعی و تمرکز آن، بر اکتشاف قرار دارد، بنابراین هوش مصنوعی به زودی کار‌های عملیاتی را در این سازمان در بخش اکتشاف انجام خواهد داد.

او همچنین توسعه و بکارگیری فناور‌های نوین در اکتشافات ذخایر پنهان معدنی را دیگر اقدماتی عنوان کرد که در آینده‌ای نزدیک در این سازمان اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه در برداشت داده‌های فراطیفی و تسریع و تکمیل نقشه‌های زمین شناسی کاربردی نیز ورود خواهد کرد، افزود: این سازمان بخش آموزش را هم به صورت ویژه در دستور کار قرار خواهد داد.

اسماعیلی، راهبری پایگاه جامع علوم زمین را از دیگر برنامه‌های این سازمان اعلام کرد که با تشکیل یک هیات امنا به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرایی شده است.

او همچنین شناسایی معادن فرا سرزمینی و تعیین قطب‌های معدنی کشور که تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه کشور هم هست را نیز به عنوان یک برنامه شاخص دنبال خواهیم کرد.

معاون وزیر صمت تاکید کرد: اقتصاد دریا محور به یکی از مهمترین بخش‌های این سازمان تبدیل خواهد شد.

اسماعیلی بررسی مخاطرات را کار اصلی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ذکر و عنوان کرد: ترمیم و جذب بدنه متخصص سازمان از سال آینده نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

او تصریح کرد: بنده نگران تامین مالی برای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی نیستم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در خاتمه سخنانش قول مساعد داد که مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شیراز تقویت شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار