در گفتگو با مهر بیان شد؛

ضرورت تدوین الگوی کشت در گلستان/صادرات حمایت می خواهد

گرگان- نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید یک برنامه الگوی کشت برای محصولات صادرات محور و استراتژیک در گلستان تدوین شود.

امیر یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: اگر تلاش کنیم طبق الگوی کشت استان پیش برویم می‌توانیم در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، بخصوص محصولات استراتژیک موفق باشیم.

نائب رئیس اتاق بازرگانی گرگان افزود: یکی از مشکلات ما در کشور این است زمانی که با کمبود محصولی مواجه می‌شویم، صادرات را قطع می‌کنیم و زمانی که محصولات مازاد داریم در حوزه صادرات فعال هستیم، این کار باعث می‌شود تا کسانی که در بازارهای صادراتی سرمایه گذاری کرده‌اند، ناامید شوند.

یوسفی ادامه داد: بی اعتمادی ایجاد شده در بازار به سیاست‌های دولت بر می‌گردد زیرا حوزه صادرات نیازمند برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت است و همچنین باید از صادرکننده حمایت شود.

وی با اشاره به مذاکرات انجام شده و امید به بحث برداشتن تحریم‌ها و گشایش سیستمی، بیان کرد: این موضوع نقطه قوتی برای صادرات محصولات کشاورزی بوده و بسیار کارساز است و امیدواریم بتوانیم محصولات خود را در بازارهای بیشتری عرضه کنیم و ارزش کالاهای صادراتی خود را افزایش دهیم.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برنامه‌ریزی برای صادرات، گفت: جلسه‌ای را با همکاری سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان برای صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری برگزار کرده‌ایم که البته همه دست‌اندرکاران می‌توانند در این حوزه کمک کنند.

وی افزود: باید در مسیرهایی سرمایه گذاری کنیم که صرفه اقتصادی برای استان داشته باشد، به دلیل اینکه هر روز هزینه تولید در حال افزایش است و تولیدکننده باید بتواند محصول مرغوب‌تری را به بازار عرضه کند.

یوسفی اضافه کرد: تلاش کرده‌ایم تا اتاق بازرگانی کشور از مجموعه‌های تولیدی، باغات و مزارع کشاورزی گلستان بازدید داشته و به این وسیله بتوانیم زمینه صادرات را به کشورهایی که هنوز با آنها ارتباطی از نزدیک نداشته‌ایم، فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه گلستان از استان‌های کشاورز خیز است، گفت: تنها راه توسعه استان بخش کشاورزی است و با توجه به تولید محصولات استراتژیکی همچون گندم، کلزا و سویا می‌توانیم برای صادرات در این حوزه‌ها برنامه‌ریزی‌های خوبی داشته باشیم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان ادامه داد: هر سال با توجه به قیمت‌های تضمینی ناعادلانه‌ای که تعیین می‌شد، امید کشاورزان برای کشت محصولات کمتر می‌شد اما امسال با توجه به رویکرد رئیس جمهور و برنامه‌هایی که برای توسعه کشاورزی داشتند، باعث شد که تحولی در بخش کشاورزی ایجاد شود.

وی افزود: امیدواریم با این شرایط افراد زیادی در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کرده و درآمد استانی در این بخش افزایش یابد و علاوه بر آن امید به آینده را در بخش کشاورزی زنده کنند.

یوسفی عنوان کرد: در حوزه صادرات بعد از اتفاقاتی که در روسیه و اوکراین افتاد، هم اکنون هیات‌های تجاری کشورهایی همچون روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و حتی چین به سمت استان‌هایی که در بخش کشاورزی فعال هستند، کشیده شده‌اند.

وی گفت: هم اکنون کشورها به سمتی رفته‌اند که تلاش می‌کنند تا بازارهای بیشتری را پیدا کنند، ایران یکی از کشورهایی است که می‌تواند در این بین بازار خود را شکوفا و صادرات را گسترش دهد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار