صادرات دامی خراسان به ‌20 کشور ‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در تولیدات دامی به 20کشور صادرات داریم و در این خصوص استان از رتبه خوبی برخوردار است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمود قربان زاده ‌در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی دام و طیور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گستردگی جغرافیایی استان، تنوع واحدهای تولید در بخش فرآورده‌های خام دامی و پرورش انواع دام‌، طیورو آبزیان و پذیرایی سالانه 30 زائر باعث شده ‌که استان  به صورت خاص دربحث مسائل مرتبط با بهداشت دام و فرآورده های خام دامی باشد.

 وی ادامه داد: دامپزشکی به عنوان متولی حفظ بهداشت این صنعت در واقع در دو جنبه نقش ایفا می‌کند. یکی حفظ بهداشت صنعت که سبب  افزایش کمیت و کیفیت تولید است و به طور قطع هزینه‌های تولید با رعایت بهداشت، مکانیزه کردن پرورش کاهش پیدا می‌کند.

قربان‌زاده اعلام کرد: ضریب تبدیل‌ها و هزینه‌هایی که در رعایت مسائل بهداشتی صرف می‌شود در کاهش هزینه‌ها بسیار تاثیر‌گذار است چرا که اکثر بیماری‌های واگیردار برای دام‌، طیور و آبزیان سبب 5 ‌تا 25 درصد کاهش تولیدات می‌شود و این در حالیست که 832 بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد اما خوشبختانه  در تولیدات دامی به 20کشور صادرات داریم و در این خصوص استان از  رتبه خوبی برخوردار است.

مجید جعفری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: مهمترین محور خروجی نمایشگاه دام، طیور، آبزیان، دامپزشکی و صنایع وابسته، تکنولوژی و مکانیزاسیون است.

وی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی فرصتی خوبی برای واحدهای تولیدی فراهم خواهد کرد. یکی از موضوعات تاثیرگذار در حوزه نمایشگاهی توسعه موضوعات مرتبط با حوزه دانش‌بنیان است.

جعفری افزود: برخلاف گذشته که تورهایی برای جذب و حضور بهره‌برداران در نمایشگاه برگزار می‌شد، امروزه حضور بهره‌برداران در نمایشگاه به صورت خودجوش بوده و حتی در چندسال اخیر حضور تولیدکنندگانی را شاهد بودیم که تولیدشان در حد نمایشگاهی نیز نبوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: مهم‌ترین محور خروجی نمایشگاه، تکنولوژی و مکانیزاسیون است؛ ضمن اینکه تبادل نظرات و اطلاعات در نمایشگاه صورت می‌گیرد. استقبال کمتر کارخانجات خوراک دام از نمایشگاه‌ها به دلیل این است که بحث ترویجی و تبلیغات آن‌ها منتقل شده، مگر اینکه برخی کارخانجات محصول جدیدی برای ارائه داشته باشند.

جعفری اضافه کرد: آنچه برای شرکت‌کنندگان در نمایشگاه جاذبه دارد، حوزه دانش‌بنیان است و در چند سال اخیر محور مکانیزاسیون در نمایشگاه مورد توجه بوده است. بدون شک نمایشگاه کاستی دارد و رسانه‌ها علاوه بر انعکاس اطلاع رسانی با حضور در نمایشگاه وضعیت صنعت دام و طیور در کشور را بررسی و کاستی‌های این حوزه را منعکس کنند.

وی درباره قیمت‌های تعریف شده در حوزه تولید گفت: قیمت تمام‌شده نمی‌تواند ثابت باشد، ما به عنوان متولی در این حوزه روی این مسئله حرف داریم. قیمت به بازار و تولید وابسته است؛ قیمت‌ها باید شناور و تابع عرضه و تقاضا باشد و بر مبنای یک سود متعارف از قیمت تمام شده باشد، لذا بهترین بخشی که می‌تواند قیمت تمام شده را تعیین کند بخش خصوصی و تولیدکننده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار