بهگزارش خبرگزاری تسنیم از شازند، حسینعلی شهریاری ظهر امروز در بازدید از شرکت کیمیاگران امروز و افتتاح کارخانه پاراآمینوفنول با اشاره به اظهار داشت: امنیت و سلامت مردم دو مقوله بسیار مهم به شمار میروند که تامین آنها وظیفه حاکمیت است و از اهمیت بالایی برخوردار است که خوشبختانه امنیت کشور در سایه نیروهای امنیتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در حد خوبی ایجاد شده و در زمینه سلامت موفقیتهای خوبی به دست آمده است.
وی افزود: افزایش قیمت دارو بارها تکرار شده و در تمام جلسات بدون استثنا مشکلات حوزه سلامت به ریاست جمهور منتقل شده و دستوراتی ارائه شده اما همچنان چالشهای وجود دارد و نتوانستهایم مفهوم سلامت را در حد واقعی به نتیجهای مشخص با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برسانیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون مقرر شد که 15 هزار میلیارد تومان اعتبار توسط بانک مرکزی برای تامین نقدینگی شرکتهای دارویی و ارز به موقع تامین شود اما این امر محقق نشد از مهرماه 1400 نگرانی جدی در حوزه دارویی کشور مطرح و مکاتبات بسیاری با سران سه قوه وجود داشت و تمام مشکلات امروز در صنعت دارویی و داروی کشور از سال گذشته در حال مطرح شدن است اما اجرا نشده است.
شهریاری عنوان کرد: 97 درصد دارو تولید داخل است اما سالانه ارز بسیاری برای تولید مواد اولیه هزینه میشود و شاید حدود 70 درصد مواد اولیه از چین و هندوستان وارد میشود و این مواد براساس ارز در اختیار تامین میشود، البته پول دریافتی در قبال دارو در کیفیت دارویی که تحویل گرفته میشود موثر است به طوری که چین مواد اولیهای که به اروپا میدهد به دلیل دریافت پول بیشتر از کیفیت بالاتری برخوردار است اما امروز 10 تا 15 میلیون دلار از ارز کشور که برای خرید استامینوفن هزینه میشد صرفه جویی میشود.
وی بیان کرد: مسئله دارو بسیار حساس است و نمیتوان با آن بازی کرد، متاسفانه با سازمان برنامه و بودجه به یک زبان مشترک نرسیدهایم و در سال آینده قطعا در بحث دارو با چالش جدی مواجه میشویم و ارز مورد نیاز تامین دارو امسال به صورت کامل تخصیص پیدا نکرد و باید مشکلات را پذیرفت.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سال آینده در حوزه تجهیزات پزشکی احتمال وجود مشکل وجود دارد بنابراین امروز مشکلات این حوزه را اعلام میکنیم تا در سال آینده شکایتی وجود نداشته باشد این در حالی است که اگر ارز مورد نیاز تامین نشود با چالش مواجه میشویم، 3 میلیارد دلار برای تجهیزات در نظر گرفته شده است تا بتوان بخشی از نیازها را رفع کرد.
شهریاری خاطر نشان کرد: بیمهها محدودیتهایی دارند و نمیتوانند خلق پول داشته باشند و پیشنهاد شد که این حوزه از ریال جدا شود تا مشکلات آن برطرف شود، اما متاسفانه کسی به این موضوع توجه نداشته است.