به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، مجتبی دوالفقاری ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه در خصوص تبیین نحوه و میزان حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان استان مرکزی، اظهار داشت: بر اساس جزء 2 ماده 34 ضوابط اجرایی قانونی بودجه سال 1401 در خصوص اهمیت طرحهای دانشبنیان و مولد در سطح کلان کشور کمیته فنی به ریاست دانشگاه اراک تشکیل شد و جلسات متعددی در اطراف این جلسه برگزار شده است تا این اتفاق به یک جریان تبدیل شود و بحث حمایت از شرکتهای دانشبنیان ادامهدار باشد با این امید که این دوره شاهد شکوفایی شرکتهای دانشبنیان در سطح بینالمللی باشیم.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان به جهت ریسکپذیری و ماهیتی که دارند، نمیتوانند ارتباط زیادی با بانکها داشته باشند و در بدو امر اگر نیاز باشد با بانکها کار کند، ممکن است دچار مشکل شوند، در همین راستا نهادهای حمایتی این کمک را انجام میدهند تا شرکت به سطح مناسبی برسد و در ادامه بتواند آزادسازی را انجام دهد و به سطح شرکتهای حرفهای برسد.
سرپرست دانشگاه اراک تصریح کرد: تسهیلاتی که برای شرکتهای دانشبنیان تخصیص یافته است 30 درصد کمک بلاعوض، 60 درصد آورده بانکها با سود 18 درصد و تنها 10 درصد آورده شرکتها است.
ذوالفقاری عنوان کرد: مهلت ثبت نام شرکتها برای شرکت در ارزیابی تا 30 آبانماه است، در این راستا سامانهای برای ارائه طرحها در نظر گرفته شده که شرکتها باید اطلاعات بروز خود را در این سامانه بارگزاری کنند و هر گونه ابهام از سوی کمیته فنی پاسخ داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان باید به یک جریان تبدیل شود تا این شرکتها رشد کنند و تبدیل به شرکتهای بزرگ شوند چرا که باید شرکتهای نسل جدید آرام آرام جای شرکتهای نسل قدیم را بگیرند تا به شرکتهای نوآورانه و دانشبنیان تبدیل شوند.
محصولات دانشبنیان باید برمبنای استانداردهای دنیا انطباق یابد 150 میلیارد تومان تسهیلات برای دانشبنیانهاحامد صفیخانی، معاون پژوهشی دانشگاه اراک نیز در این نشست، اظهار داشت: براساس نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، قرارگاهی تحت عنوان اقتصاد دانشبنیان استان مرکزی به دبیری دانشگاه اراک شکل گرفت که ذیل این قرارگاه مجموعه اقداماتی در خصوص شرکتهای دانشبنیان انجام شد و مقرر شد تمام دستگاههای اجرایی ذیل این قرارگاه برای اجرای فرمان سال در خصوص رشد شرکتهای دانشبنیان تلاش کنند.
وی افزود: مجموعه استان مرکزی دغدغه زیادی در خصوص شرکتهای دانش بنیان داشت تا حمایت از این شرکتها به صورت شایسته انجام شود در این راستا مبلغ 50 میلیارد تومان بلاعوض و 100 میلیارد تومان به صورت تسهیلات با شرایط خاص به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یافته است.
معاون پژوهشی دانشگاه اراک تصریح کرد: اعطای تسهیلات در قالب هر شرکت 10 درصد آورده داشته باشد و 30 درصد بلاعوض و 60 درصد تسهیلات 18 درصد دریافت میکند.
صفیخانی عنوان کرد: در استان مرکزی 113 شرکت دانشبنیان وجود دارد که این شرکتها تا پایان آبانماه باید در سامانه ثبتنام کنند و در نهایت تجمیع و تقسیمبندی شوند و بتوانند از تسهیلات مذکور استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتها برای استفاده از این تسهیلات حتما باید طرح یا پروژه داشته باشند و به صرف شرکت دانشبنیان بودن نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.