به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، عباس غلامی ظهر امروز در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به سیاست دولت سیزدهم برای کاهش خامفروشی و افزایش ارزش افزوده در بخش تولید، سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی پتروشیمی افزایش محسوسی داشته است.
وی اضافه کرد: هر چقدر جلو خامفروشی مشتقات نفتی را گرفته و از این مشتقات محصولات ثانویه بیشتری تهیه کنیم، به تحقق اقتصاد مقاومتی بیشتر کمک کردیم و با چنین رویکردی میتوانیم بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی را تأمین کرده و در نهایت در حوزههای صادرات و اشتغالزایی به یک جهش بزرگ برسیم.
غلامی تقویت صنایع پاییندستی پتروشیمی را یک ضرورت غیرقابل انکار برای رونق تولید داخلی، اشتغال و ارزآوری دانست و ادامه داد: در همین رابطه طرح شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع پاییندست پتروشیمی را در کشور اجرا میکنیم که هدف ما از اجرای این طرح کاهش صادرات مشتقات نفتی خام و نیمهخام است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در قالب این تفاهمنامه صنایع پاییندستی پتروشیمی که در شرایط رکود قرار دارند و یا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید دارند، شناسایی و عارضهیابی میشوند تا با رفع موانع تولید بتوانند به چرخه تولید بازگشته و یا ظرفیت تولید خود را احیا کنند.
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی پتروشیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرمایهگذاران در حوزه صنایع پاییندستی پتروشیمی از تسهیلات ویژه دولتی بهرهمند خواهند شد، گفت: این صنایع جزو سودآورترین صنایع کشور ما به حساب میآیند و سرمایهگذاران نباید نگران بازگشت سرمایه خود در این حوزه باشند.
پتروشیمی زنجان 2 سال آینده افتتاح میشودارزآوری 10 میلیارد دلاری پتروشیمی ایران در 6 ماهمراکز مهارتآموزی در جوار صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استان بوشهر ایجاد شدغلامی افزود: سالها خامفروشی محصولات نفتی و سوختهای فسیلی جلوی رشد صنایع پاییندستی را در کشور ما گرفته بود و به همین خاطر یکی از سیاستهای دولت سیزدهم پایان دادن به این خامفروشیها و رشد تولید و صادرات محصولاتی است که بر پایه مشتقات نفتی و فرآوردههای پتروشیمی تولید میشوند.