به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، مهدی شیخ سجادیه شامگاه چهارشنبه در آئین رسمی افتتاحیه کارخانه کسی و کار اونیکس با بیان اینکه افتتاح رسمی این کارخانه در راستای تحقق شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است، اظهار داشت: سال گذشته قرار بود مانعزدایی از کسب و کارها شود، متأسفانه امروز ۶۰ درصد انرژی فعالیتهای بخش خصوصی صرف رفع مشکلاتشان میشود.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاری باید در کشور انجام شود و نباید با سرمایهگذاری در خارج کشور برای دیگران بهرهوری ایجاد کنیم.
زمانی نرسد که سرمایه گذاران به سمت راه اندازی رستوران و قهوه خانه بروند
رئیس کانون کارآفرینی استان اصفهان تاکید کرد: امیدواریم زمانی نرسد که سرمایهگذاران از ایجاد محلی برای کسب کار به جای ایجاد رستوران و قهوه خانه پشیمان شوند.
مهران شیخ سجادیه، مدیرعامل کارخانه کسب و کار اونیکس نیز در این مراسم با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» اظهار داشت: بسیار خرسندیم که فعالیت این مؤسسه همزمان با این سال نامگذاری شد.
وی ادامه داد: در دنیای امروز همه چیز حتی ساختارهای اداری و بروکراتیک، به خود چهره مسئلهمحور گرفته است، حتی برای حل مسئله، ساختار اداری جدید تشکیل میشود، به عنوان مثال در انگلستان طبق تحقیقات سازمان خدمات بهداشت ملی این کشور به این نتیجه رسیدند که آسیبهای روانی، جسمانی و بحران تنهایی از ضرر مصرف ۱۵ نخ سیگار در روز بیشتر است و مجموع ضرر مالی که عوارض تنهایی بر جامعه انگلستان تحمیل میکند، سالانه بالغ بر ۳۲ میلیارد پوند است.
مدیرعامل کارخانه کسب و کار اونیکس افزود: براساس این تحقیق تصمیم میگیرند وزیر تنهایی منصوب کنند در حالی که ناباورانه برخی این خبر را شوخی رسانهای قلمداد کردند، اما نکته اصلی آنکه، ۹ میلیون نفر از جامعه ۶۵ میلیون نفری در انگلستان با تنهایی دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: سوال این جاست که قرار است با بحران سالمندی جمعیت و تجرد که در دل خود بحران تنهایی در بر دارد، چه کنیم؟ چگونه آنها را مدیریت کنیم و تبعاتاش را به حداقل برسانیم؟ قرار است با بحران منابع آبی و فرونشست چه کنیم و چگونه بحرانهای دیگر را با آرامش پشت سر گذاریم؟
راهبرد ما حل مسئله است
شیخ سجادیه گفت: خط تولید راهکار و راهبرد ما در کارخانه کسب و کار اونیکس بر پایه حل مسئله استوار است و نقطه عزیمت ما در اونکیس همین است.
وی تاکید کرد: امروز به تعبیر جامعهشناسان در عصر انباشت مسئله هستیم و در کشور ابرچالشهایی چون بحران نظام بانکی، بحران بودجه، بحران صندوقهای بازنشستگی، بحران بیکاری، بحران زیست محیطی و بحران منابع آبی نشان میدهد ما در عصر هم پیدایی بحرانها هستیم.
مدیرعامل کارخانه کسب و کار تاکید کرد: تلاش ما آن است که با انقلابی در اکوسیستم کارآفرینی برای استارتاپها و کسب و کارها را به سمت و سوی مسائل کلان کشور سوق دهیم و امیدواریم در این امر موفق باشیم.
کمتر از ۲۰ درصد استارتاپهامسئله محور هستند
وی تصریح کرد: با بررسی بیش از ۱۰۰ عنوان فعالیت استارتاپی به این نتیجه رسیدیم که در خوش بینانهترین حالت، استارتاپهای تعریف شده کمتر از ۲۰ درصد، مسئلهمحور هستند.
شیخ سجادیه با بیان اینکه با توجه به فقدان گفتمان حاکم بر فضای کسب و کار و فضای استارتاپی و در راستای افزایش بهرهوری در اکوسیستم کارآفرینی در راستای عمل به ماده ۵ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ضرورت افزایش بهرهوری در کشور، ما به تفصیل تأملی بر کسب و کارهای مسئله محور داشتهایم و گفتمانی جدید به نام PBS را به اکوسیستم کارآفرینی معرفی کردهایم، گفت: سعی داریم این موضوع را در کارخانه کسب و کار اونیکس جاری کرده و به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
همچنین مسعود صرامی، مسعود صرامی، مدیرعامل مجموعه سیتی سنتر نیز در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی کارخانه کسب و کار اونیکس و با آرزوی موفقیت برای همه جوانانی که در این مرکز فعالیت خواهند داشت، اضافه کرد: باید جوانان در این مراکز رضد یابند وایدههای خود را ساماندهی کنند و غیر از این باشد توسعه کسب و کارهایی نامناسب را شاهد خواهیم بود و استعدادها آنطور که باید دیده نخواهد شد.
تکرار اشتباهات گذشتگان توسعه را به دنبال ندارد
وی همچنین به سفر رئیس جمهور به اصفهان اشاره کرد و گفت: اگر جای رئیس جمهور بودم پیشنهاد میدادم به جای استاندار و مدیران کل چند نفر کارآفرین وضعیت استان اصفهان را برایم تشریح کنند، با این روش دید وسیعتری از نیازهای استان ارائه یم شد و کمتر درگیر تعارفات میشدند.
صرامی تصریح کرد: باید توجه داشت که تکرار اشتباهات گذشتگان توسعه را به دنبال ندارد و باید دست به ایده پردازی و اقدامات خلاقانه بزنیم و به بخش خصوصی اعتماد کنیم تا موفق شویم.
همچنین بهزاد رضایی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان نیز در این آئین با بیان اینکه همواره در کشور شاهد حلقه مفقوده بین دانشگاه و صنعت هستیم، ابراز داشت: طی دو سال گذشته برای حل این مشکل اقداماتی انجام شده اما کافی نبوده است.
متوجه نشدهایم که چطور میشود یک فکر، علم و آگاهی را عملیاتی کنیم
وی تصریح کرد: ما متوجه نشدهایم که چطور میشود یک فکر، علم و آگاهی را عملیاتی کنیم، متأسفانه در عمل و تفکر باور نداریم که بسیاری از تصمیمات به موارد دیگر ارتباط دارد و تصور میکردیم ایجاد کارخانه راه درست است، اما فکر نکردیم که روزی با مشکلات بی آبی و زیست محیطی روبرو میشویم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان با بیان اینکه امروز ما به جای تفکر جمعی به دنبال فردگرایی هستیم، اضافه کرد: البته اونیکس مکانی برای ایدهپردازی است و باید نگاه ما بازار بینالملل باشد نه ایران؛ بنابراین در این کارخانه کسب و کار، باید با فکر عالمانه و شناخت وارد شویم.
نوآوری موتور رشد و توسعه کشورها محسوب میشود
سعید ابراهیمی، معاون برنامهریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه نوآوری موتور رشد و توسعه کشورها محسوب میشود، اظهار داشت: اقتصادهایی که مبتنی بر دانش و نوآوری است، امروزه سهم بالایی از اقتصاد دارند، به طوری که در شاخصهایی که بانک جهانی برای سنجش توانایی اقتصادی کشورها اعلام میکند، «نوآوری، دانش و فناوری» از شاخصهای کارآمدی است.
وی افزود: در این حوزه زیستبوم نوآوری و عناصر اجزای اکوسیستم آن اهمیت دارد، به عنوان نمونه مکانهایی همچون کارخانه کسب و کار اونیکس را میتوان از عناصر اکوسیستم نوآوری تلقی کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: سیاستگذاریهای مناسب، محیط اقتصادی و اجتماعی مطلوب، دولت ملی و محلی و چرخه اقتصادی به استقرار و توسعه اکوسیستم نوآوری کمک میکند.
وی با بیان اینکه ظرفیت بزرگ و نهفتهای در عرصه کاربرد نوآوری در سازمانهای خصوصی و دولتی جامعه داریم، خاطرنشان کرد: در واقع ظرفیت بزرگی از تقاضای نهفته در این عرصه نوآوری وجود دارد که حتی بسیاری از آن بیاطلاع هستند.
ابراهیمی تاکید کرد: میزان بالای تقاضا و ضرورت کاربرد در جامعه از یک سو و جمع فارغالتحصیلان و ظرفیتهای دانشی از سوی دیگر باید منجر به شکلگیری اکوسیستم نوآوری شود، اما اینکه چرا شکل نمیگیرد خود جای بحث و تبادل نظر دارد.
وی اضافه کرد: مرکز نوآوری اونیکس که امروز در سیتیسنتر اصفهان افتتاح میشود، به دنبال آن است که از ظرفیت استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان بهره ببرد و سپس با تلفیق آن در حوزه اجرا و رفع نیازهایی که بخش خصوصی و دولتی دارند، به رشد و توسعه اقتصادی کمک کند.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه قرار است از ایدهها و کسب و کارهای این حوزه حمایت شود، تصریح کرد: شهرداری اصفهان بر اساس سیاستگذاری مدیریت شهری، متناسب با الگوی شهر همگرا و توجه به ذینفعان، توسعه زیستبوم نوآوری شهر و حمایت از ظرفیتهایی که به این مهم کمک میکنند را جزو سیاستهای کلان خود قرار داده است.
وی تاکید کرد: بر اساس توجه به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برای سال ۱۴۰۱ تعیین شده است، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه فضای کسب و کار در دستور کار شهرداری اصفهان است.
گفتنی است در پایان این مراسم از سند افتتاحیه اونیکس و کتاب این کارخانه کسب و کار رونمایی شد.