سالانه 12 میلیون تُن سنگ در کشور تولید می‌شود

رئیس انجمن سنگ ایران در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ نیم ور محلات گفت: سالانه 12 میلیون تن سنگ در کشور تولید می‌شود.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، بهرام شکوری پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ نیم ور محلات، اظهار کرد: پنج هزار کارخانه فرآوری سنگ در کشور وجود دارد، اما تنها سه هزار و 800 کارخانه فعال است، 50 درصد سنگ ایران توسط استان اصفهان تولید می‌شود و استان مرکزی در رتبه دوم قرار دارد.

وی‌افزود: سالانه 12 میلیون تن سنگ در کشور تولید می‌شود که رتبه خوبی است، اما در صادرات سنگ جایگاه خوبی نداریم، به طوری که 300 میلیون دلار صادرات سنگ در کشور وجود داشته که با وجود پتانسیل‌های بالا، آمار خوبی نیست و بیشترین سهم صادرات سنگ دنیا با پنج میلیارد دلار مربوط به کشور چین است و ترکیه با سه میلیارد دلار صادرات 10 درصد را به خود اختصاص داده است.

رئیس انجمن سنگ ایران بیشترین ارزش افزوده سنگ دنیا مربوط به ایتالیا و کمترین میزان در ترکیه دانست و گفت: لازم است تمام تلاش‌ها خود را در جهت افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی در حوزه سنگ به کار گیریم، بیشتر سنگ دنیا در قسمت کف استفاده می‌شود، حوزه سنگ با فعالیت‌های ساختمانی ارتباط تنگاتنگی دارد، اما امروز بازار ساخت‌و‌ساز داخلی هم رونق چشمگیری ندارد و باید تلاش شود تا سهم ساختمان‌سازی در بازار خارجی افزایش پیدا کند.

شکوری با بیان اینکه چهار و نیم میلیارد تن ذخیره در کشور وجود دارد، افزود: تفاهم‌نامه‌ای و مذاکراتی با انجمن سنگ ایتالیا برای آموزش اکتشافات انجام شده است، چراکه حوزه اکتشاف برای سنگ‌های تزئینی باید فعال شود تا ذخایر کشور افزایش یابد.

وی با بیان اینکه 26 درصد سنگ ایران صادر می‌شود و بخش عمده‌ای در داخل استفاده می‌شود، عنوان کرد: بسیاری از کشورها سنگ را به صورت کوپ صادر می‌کنند و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد تا سرمایه وارد کشور شود، معادن سنگ بر اساس سیاستگذاری‌های دولت تحت تاثیر است و باید قوانین مربوط به معادن به خوبی اجرا شود.

رئیس انجمن سنگ ایران با بیان اینکه دولت‌ها نگاه درآمدی به معادن دارند، خاطرنشان کرد: 65 درصد از حقوق معادن باید صرف توسعه بخش معادن، 15 درصد باید خرج منطقه که معدن در آن فعالیت دارد، اعمال شود، 12 درصد به منابع طبیعی، سه درصد به نظام مهندسی معدن و پنج درصد به صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی اختصاص یابد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار