محمدعلی خاشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: در سه ماهه نخست سال جاری کل کالای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان از نظر ارزشی 391 میلیون و 258 هزار و 35 دلار و از نظر وزنی یک میلیون و 43 هزار و 849 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 35 درصد و از نظر وزن 18 درصد افزایش داشته است.
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تا پایان خردادماه یک هزار و 839 فقره پروانه(اظهارنامه) صادراتی به ارزش 61 میلیون و 556 هزار و 312 دلار به وزن 431 هزار و 243 تن بابت صادرات قطعی از گمرکات زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار، پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 4 درصد افزایش، از نظر ارزش 25 درصد افزایش و از نظر وزن 20 درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت کلینکر، سیمان، زغال سنگ، خرما، کنسانتره سنگ آهن، گاز، پودر رختشویی، کاشی و محصولات کشاورزی بوده که عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، چین، افغانستان، بنگلادش، هند، آذربایجان و عراق صادر شده است.
مدیرکل گمرک زاهدان گفت: در حوزه کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور خروجی از گمرکات و بازارچههای مرزی استان نیز 10 هزار و 367 فقره پروانه به ارزش 329 میلیون و 701 هزار و 723 دلار به وزن 612 هزار و 606 تن اعلام وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 32 درصد افزایش و از نظر ارزش 37 درصد افزایش و از نظر وزن 17 درصد افزایش را نشان میدهد.
افزایش 15 درصدی صادرات از طریق پایانههای مرزی شمال سیستان و بلوچستانوی ادامه داد: عمده اقلام خروجی این حوزه شامل گاز، قیر، سیمان، کاشی و سرامیک، آهن و فولاد، مواد غذایی مجاز و تره بار بوده است.
خاشی به عملکرد حوزه واردات قطعی اشاره و اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون تعداد یک هزار و 222 فقره پروانه(اظهارنامه) وارداتی به ارزش 475 میلیون و 832 هزار و 195 دلار به وزن 585 هزار و 943 تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه 13 درصد کاهش، از نظر ارزش 49 درصد افزایش و از نظر وزن 25 درصد افزایش را نشان میدهد.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل : گندم، دانه ذرت دامی، برنج، انبه، کنجد، دام زنده، چای، لوازم یدکی، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و برخی اقلام مجاز دیگر بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای روسیه، برزیل، پاکستان، هند، امارات متحده عربی، چین و افغانستان وارد شده است.
خاشی به خدمات مسافری اشاره و بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون به 91 هزار و 958 مسافر ورودی و 50 هزار و 276 مسافر خروجی از گمرکات استان خدمات گمرکی و تشریفات مسافری ارائه شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل مسافرین ورودی 45 درصد افزایش و مسافرین خروجی 5 درصد کاهش داشته است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان افزود: این افراد از سالنهای مسافری گمرک در مرزهای میلک، میرجاوه و ریمدان و فرودگاه فرودگاه کنارک تردد کردهاند.
وی در تشریح اقدامات حوزه ترانزیت بیان کرد: طی 3 ماه ابتدایی سال 12 هزار و 322 کامیون و 93 واگن به وزن 246 هزار و 739 تن شامل سیب زمینی، نارنگی، کنجد، گاز، برنج، گوگرد، انبه، خشکبار، ادویه، چای، سیگار و کانتینر خالی از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و منطقه آزاد چابهار به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، هند، امارات، ارمنستان و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی تغییری نداشته است.