به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، سردار محسن کریمی عصر امروز در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به ظرفیتهای استان مرکزی در بخشهای مختلف، اظهار داشت: نزدیکی استان مرکزی پالایشگاهی در زمینه گیاهان دارویی وجود دارد که سالانه بیش از هزار و 300 تن گیاهان دارویی نیاز دارد، در دولت قبل به این مهم ورود داشته که استقبال نشد، ابتدای این دولت نیز به مسئولان مربوطه اعلام شد که این مهم میتواند حداقل 2 هزار شغل به همراه داشته باشد. هنوز این ظرفیت وجود دارد و میتوان به آن پرداخت و از ظرفیتهای آن بهرهمند شد.
وی افزود: 760 صندوق قرضالحسنه وجود دارد که بیش از 50 تعاونی در کنار این صندوقها شکل گرفته که در زمینههای مختلف میتواند وارد برنامه شود و در جهتهای مختلف مؤثر واقع شود. همچنین بسیج سازندگی در حوزه ترویج کشاورزی، در بخش تعاونیها به ویژه تعاونیهای دانشبنیان و غیره میتواند منشأ اثر باشد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی ظرفیتهای بسیاری در حوزه گردشگری دارد، در حوزه گردشگری نیز سازمان اردویی بسیج و بسیج سازندگی میتواند کمکهای بسزایی داشته باشد که از این هفته شروع این کار تحت عنوان اردوهای هفت اقلیم آغاز خواهد شد. در بسیج طرفیتهای خوبی وجود دارد که نگاه به آنها قطعاً در جهش تولید میتواند موثر واقع شود.
برنامه عملیاتی تحقق حقوق دولتی و بهره مالکانه دولت در حوزه معادن
نوربخش عسکری با اشاره به الزامات و برنامههای تحقق شعار سال 1403 استان مرکزی به تفکیک دستگاههای اجرایی اظهار داشت: تدوین برنامههای عملیلاتی جهش تولید با تاکید بر تکمیل ابزارهای تولید، افزایش بهرهوری، استفاده از ظرفیتهای خالی در بخش کشاورزی به ویژه در زمینه محصولات گلخانهای، تولیدات دامی، طیور، شیلات، آبیاری مدرن و مکانیزه از جمله برنامههای بخش کشاورزی است، تدوین برنامه عملیاتی جهش تولید با تأکید بر تجاریسازی صنایع خلاق محصولات فرهنگی فناوریهای نرم و توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی از جمله برنامههای میراث فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی افزود: ارائه برنامه عملیاتی حفظ محیط زیست و منابع طبیعی استان با توجه به مدیریت بهینه منابع آبی استان، ارایه برنامه عملیاتی حمایت از خانواده وجوانی جمعیتی و بهبود معیشت و افزایش سطح رفاه مردم استان، اولویت بندی اجرای طرحها و پروژههای زیرساختی مرتبط با جهش تولید، تکمیل طرحهای تولیدی نیمه تمام و احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود استان با استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید، برنامه عملیاتی تحقق حقوق دولتی و بهره مالکانه دولت در حوزه معادن از جمله برنامههای و الزامات دستگاههای اجرایی استان در راستای تحقق شعار سال است.
98 درصد بخش کشاورزی استان خصوصی است
علی صفری در این نشست اظهار داشت: بیش از 98 درصد بخش کشاورزی استان خصوصی است و تولیدات بخش کشاورزی توسط مردم انجام میشود و بخش دولتی وظیفه سیاست گذاری مشارکت در تامین زیرساختها، ترویج، آموزش و پشتیبانی از بخش کشاورزی را عهده دارد. سیاستگذاری خوب و تأمین زیرساختها و آموزش و ترویج موجب اثربخش شدن مشارکت مردم، افزایش بهرهوری و جهش تولید خواهد شد.
وی افزود: برای نخستین بار سال گذشته تورم بخش کشاورزی کاهشی بود و رتبه تورم استان مرکزی 20ثبت شد به این معنا که 20 استان دیگر تورم بیشتر از استان مرکزی داشتند و 12 استان تورم کمتر از استان مرکزی را داشتند. سال گذشته رشد تولید بسیار خوب بود و رشد بخش کشاورزی استان مثبت است، امسال 8 درصد رشد برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است که کار زیادی را میطلبد و باید هدایت اعتبارات به این سمت باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: مساحت اراضی کشاورزی استان 553 هزار هکتار،کل تولیدات بخش کشاورزی 3100تن، کل بهرهبرداران 104 هزار نفر است، همچنین مساحت فضای گلخانهای استان 759 هکتار، ضریب مکانیزاسیون استان 2.21، مساحت سامانههای نوین آبیاری استان 44.6 درصد و جذب ماده خام صنایع تبدیلی استان 4.2 میلیون تن است.
صفری بیان کرد: نظارت برسیلوها به صورت مداوم انجام میشود و هر ساله رشد کیفی در تولید گندم وجود داشته است. بخش کشاورزی استان مرکزی در دو سال گذشته رتبه دوم واگذاری تصدی را داشته است. سال گذشته 5 هزار میلیارد تومان برای احداث استخر اختصاص یافت که در این راستا 130 استخر پرورش ماهی احداث شد. میران جوجه ریزی استان هر ساله 2 میلیون قطعه بود ولی اکنون به 3 میلیون قطعه رسیده است و 113 درصد از برنامه تولید محقق شده است.