باشگاه خبرنگاران جوان، هستی محمدی- بختیار خلیقی اظهار کرد: استان کردستان پنجمین استان معدنی کشور است که ۱۸ گونه ماده معدنی تاکنون شناسایی شده و ذخیره قطعی معادن استان ۱.۱ میلیارد تن است.
وی با بیان اینکه ۹ فقره پروانه بهرهبرداری سنگ مرمر در کردستان داریم، ادامه داد: از این تعداد ۶ فقره در شهرستان قروه، دو مورد در دهگلان و یک فقره در بیجار است.
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، سنگ مرمر شهرستان قروه دارای برند جهانی است و در سازمان جهانی مالکیت فکری موسوم به WIPO ثبت و در جمع محصولات استراتژیک صادراتی جهان قرار دارد.
خلیقی با اشاره به نبود صنایع فرآوری مرمر در کردستان، ادامه داد: در سالهای اخیر فرآوری سنگ مرمر در خارج از کشور از جمله چین و ایتالیا صورت میگیرد که البته صنایع فرآوری روز دنیا در حال حاضر در کشورمان هم وجود دارد که به صورت عمده در اصفهان و تهران متمرکز است و در حال پیگیری این هستیم که فرآوری سنگ مرمر در داخل استان شکل بگیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: در حوزه مصنوعات سنگی در قالب کارگاههای کوچک، در حال حاضر در شهرستان قروه جوانان خوش فکر ورود پیدا کردهاند که در حال پیگیری راهاندازی ناحیه صنعتی مصنوعات سنگینترین شهرستان هستیم چرا که مصنوعات سنگی از مهمترین مزیتهای استان به شمار میرود و از ضایعات و لاشههای مرمر ، مصونعات تزیینی و کاربردی زیبا و محکمی ساخته می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۴۸ برنامه هفتم توسعه و تاکید برنامه ششم، باید استقرار حسابهای صنایع معدنی، و تولیدی بزرگ در استانهای محل فعالیت این واحدها باشد، یادآور شد: این نهضت در شورای توسعه و برنامه ریزی استان نهادینه شده و به صنایع اعلام شده است که برخی به استقرار حساب خود اقدام کرده ولی برخی همچنان در خارج از استان است که در صورت تداوم این روند، خدمات رسانی به این واحدهای معدنی و تولیدی، متوقف خواهد شد.