حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد در خطبههای نماز جمعه تهران اظهار کرد:۳۱ خرداد شهادت عالم فرهیخته و مجاهد در راه خدا شهید چمران بود. وی نماد راستین پیوند علم و دین و تجسم عالیترین فضائل انسانی و ارزشهای اسلامی بود.
وی افزود:در همان سالهای نخست حضور وی در لبنان محضرش را درک کردم. او از بالاترین مدارج علمی برخوردارد. همه انکانات مادی در آمریکا را داشت و همه را رها کرد و به جنوب لبنان و در کنار محرومین رفت و شجرهای را ایجاد کرد که امروز تمامی جهان اسلام را فرا گرفته است.
ابوترابی فرد ادامه داد: در آستانه هفته قوه قضاییه هستیم. برای دستگاه قضایی کشور آرزوی موفقت دارم و سخن رهبر را در این باره میگویم. توقع مردم از این قوه آن است که عدالت را حفط کنند؛ و باید کاری کنیم که قوه قضاییه بشود مرجع و پناه برای همه و این مهمترین دغدغه ریاست قوه قضاییه است.
وی گفت:در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم هستیم و مطابق اصل ۶ قانون اساسی کشور باید از طریق انتخابات ارائه شود و جمهوری اسلامی ایران در این ۴ دهه گذشته پرونده درخشانی را در این حوزه ارائه کرده است. آن هم کشوری با تاریخ ۲۵۰۰ سال استبداد.
وی تاکید کرد: با این همه رهبری معظم در سال ۱۴۰۲ در بیاناتی مهم و راهبردی خویش در حوزه انتخابات اصولی را تبیین و در معرض نگاه عموم قرار دادند. ایشان اظهار کردند هر دو کلمه جمهوی و اسلامی وابسته به انتخابات است و اگر انتخابات در کشور نباشد یا دیکتاتوری است و یا هرج و مرج و نا امنی پیش میآید.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد:اگر حضور مردم در انتخابات پر شور باشد این وحدت ملی را نشان میدهد. امیدوارم با مشارکت بالا زمینه افزایش وحدت و اقتدار ملی فراهم شود و با انتخاب شایستهترین فرد راه برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و ارزشهای اسلامی باز شود.
وی افزود: بدون تردید مشارکت گسترده سیاسی شهروندان و گروهها و احزاب در انتخابات و تعیین شایستهترین فرد برای انتخاب مدیر دستکاه اجرایی کشور نقش تعیین کنندهای برای اقت دار کشور و پیوند ملت و دولت ایفا میکند.
همه مردم باید از این ظرفیت اقتدار آفرین که نظام جمهوری اسلامی برایمان فراهم آورده است به شایستگی استفاده کنند و با این اقدام حضور خود را در مجامع بین المللی جهان با اقتدار تثبیت کنند.
ابوترابی تصریح کرد:در این روزهای پر بحث و شورآفرین نظام جمهوری اسلامی عالیترین سطح از اقتدار سیاسی و نفوذ و تاثیرگذاری منطقهای و فرا منطقهای خود را به نمایش گذاشته است و در قلههای رفیع بازدارندگی قرار داریم. کشور ما پس از حادثه تلخ و سخت شهادت کاروان اخلاق و ادب و تلاش و خدمت کشور در عالیترین شرایط از ثبات و آرامش قرار داد، اما اکنون باید به چند نکته را خدمت مردم و نامزدهای ریاست جمهروی اشاره کنم.
وی ادامه داد: باید از هر فرصت وجایگاه برای تبیین و تحلیل ظرفیتهای نظام در طول ۴ دهه که گذشته استفاده کرد و از هر سیاه نمایی در هر موضوع پرهیز کرد و این مهمترین رسالت ما است.
وی افزود:رئسای محترم جمهور کارگزاران دولت و قوای سه گانه باید به نکات مهم رهبری معظم که در دیدار با کارآفرینان فرمودند التزام عملی داشته باشند بدون التزام عملی به آن سخنان مشلکات اقتصادی تداوم مییابد.
رهبری عنوان کردند نباید تعهدات جدید بدون داشتن منابع به دولت داده شود و شهید رئیسی همین تعهد را داشت و تعهدات بدون داشتن منابع به تورم و چالشهای اقتصادی میانجامد. افزایش هزینهها بدون خلق ثروت به معنای رشد ناترازی بودجه و افزایش بدهیهای دولت به نظام بانکی و رشد پایه پولی و رشد تورم است.
خطیب نماز جمعه تهران افزود:در بیانات و تحلیلهای نامزدهای ریاست جمهوری به این نکته اشاره شده و باید به آن بپردازیم. بسیاری از محققان پاشنه آشیل مدیریت توسعه در ایران را ضعف و ناتوانی نظام اداری در اجرای برنامههای توسعه دانسته اند. ساختار اداری اگر توانمند بود میتواند مجری سیاستهای برنامه توسعه باشد و اگر ناکارآمد بود بر مشکلات میافزاید.
وی افزود:نظام اداری درست مهمترین پیش نیاز توسعه در کشور است؛ که با آن فاصله داریم و تحقق برنامهها در کشور مستلزم ۲ عنصر خواستن و توانستن است. رئیس جمهور و مدیران ارشد و وزار باید این اراده را برای آرمانها و اهداف توسعه داشته باشتند.
خدمت رئیس جمهور منتخب ملت میگوییم سیاست زدگی و افراطی گری و از عوامل کلیدی ناکارامدی نظام اداری و بی ثباتی مدیریت است. چرا وعده صادق سطح اعتماد مردم را بالا برد و چرا بازدارندگی و قدرت سیاسی و منطقه و فرامنطقهای ایران از مهمترین عوامل همبستکی است. زیرا نظام دفاعی کشور تحت فرماندهی و مدیریت فرماندهی معظم کل قوا بوده است. مدیریت رهبری معظم را الگو قرار دهید تا از چالشهای اقتصادی و فرهنگی با قدرت خارج شویم و در جایگاه مهم خود قرار بگیریم.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکلها