دلایل کمبود و گرانی مرغ در لرستان/ بازار مرغ متعادل می‌شود

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان دلایل کمبود و گرانی مرغ را در این استان تشریح کرد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، صادق اسدالهی در جلسه مجازی پرسش و پاسخ در مورد تولید و عرضه گوشت مرغ لرستان در پاسخ به این سؤال که میزان جوجه‌ریزی در این استان ماهیانه به چه میزان بوده است، اظهار داشت: بیش از 3 میلیون هزار قطعه جوجه‌ریزی در سال 1401 به‌صورت ماهیانه داشته‌ایم که از این میزان حدود 6600 تن گوشت تولید می‌شود.

وی با اشاره به میزان مصرف گوشت مرغ در لرستان افزود: نیاز روزانه این استان بیش از 100 تن است و ماهیانه 3500 تن نیز مصرف گوشت مرغ داریم؛ حدود 6000 تن گوشت مرغ سال گذشته برای لرستان تأمین شد.

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پاسخ به این پرسش که چرا با این میزان تولید با کمبود مرغ در استان روبه‌رو هستیم، عنوان کرد: کمبود تولید مرغ در این استان وجود ندارد و با وجود تمام محدودیت‌هایی که در اسفندماه درباره جوجه‌ریزی وجود داشت حدود 2 میلیون و 100 هزار قطعه جوجه‌ریزی داشتیم.

ظرفیت سالانه تولید تخم مرغ در سیستان و بلوچستان به 7800 تن رسید

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شد که از این مقدار حداقل 4 هزار تن گوشت تولید شود، اما این کمبود ریشه در مرز مشترک ما با هفت استان نیازمند گوشت مرغ تولیدی است.

اسدالهی گفت: بسیاری از استان‌های هم‌جوار با کمبود گوشت مرغ مواجه شده‌اند و بخشی از گوشت لرستان توسط افراد سوءاستفاده‌گر متأسفانه به خارج از این استان ارسال می‌شود.

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان درباره وضعیت تولید مرغ این استان در اسفندماه گذشته، ابراز کرد: این استان در تولید مرغ در جایگاه دوازدهم قرار دارد، اما در اسفندماه با توجه به تلاش‌های زیادی که با راهنمایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان انجام گرفت توانستیم میزان تولید را به سطحی برسانیم که در رتبه هفتم قرار بگیریم.

اسدالهی اظهار داشت: لرستان از 10 اسفند تا 20 اسفند که تولید جوجه در سطح کشور به صفر رسیده بود در رتبه هفتم قرار گرفت و پیش‌بینی ما این بود که در ماه فروردین نیز مشکلی بابت کمبود مرغ نداشته باشیم.

وی افزود: نیاز بازار باعث افزایش قیمت مرغ شد و این افزایش نسبت به برخی استان‌های دیگر قابل‌مقایسه نبود تا جایی که در برخی استان‌ها مرغ تا 80 هزار تومان به فروش رسید.

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در رابطه با حمایت بانک‌ها از تولیدکنند‌گان مرغ، عنوان کرد: 20 هزار میلیارد تومان در کشور به صنعت مرغداری کمک می‌شود، اما از این میزان فقط 9.5 هزار میلیارد تومان پرداخت شد و بانک‌ها به تعهد خود عمل نکردند و بخشی از برنامه‌های ما مغفول ماند.

وی بیان کرد: جوجه‌ریزی در فروردین امسال به حالت نرمال برگشت و پیش‌بینی می‌کنیم در این هفته یا هفته آینده با توجه به ورود تولید فروردین‌ماه، بازار به حالت عادی خود بازگردد.

اسدالهی دلیل گرانی و کمبود مرغ را کاهش جوجه‌ریزی در استان‌های دیگر دانست و گفت: تولید در برخی استان‌ها به زیر 30 درصد رسیده است و تولید برخی استان‌ها زیر 50 درصد بوده و همین باعث ایجاد فشار به بازار مرغ لرستان شده است.

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه جهاد کشاورزی اهرم‌های مختلفی برای کمک به مرغداری‌ها دارد، ابراز کرد: تأمین سرمایه در گردش برای مرغدارها ازجمله این اهرم‌هاست، اما به دلایل مختلف این سرمایه در گردش پنج تا شش برابر شده است و در همین جهت با رایزنی‌ها با بانک‌ها همچنان به‌دنبال دریافت تعهداتی هستیم که وعده داده بودند.

اسدالهی با اشاره به تلاش برای حذف دلال‌ها و کنترل عدم ارسال مرغ لرستان به استان‌های هم‌جوار اظهار داشت: هرچند افراد سودجو همچنان تلاش می‌کنند تا در روند توزیع اخلال به‌وجود آورند اما اجازه نخواهیم داد روند توزیع با مشکل مواجه شود.

وی با بیان اینکه قیمت مصوب مرغ برای مصرف‌کننده 73 هزار تومان است، افزود: از شهروندان تقاضا داریم هر جا شاهد تخلف در بازار مرغ بودند همکاران ما را مطلع نمایند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار