به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سرهنگ سیدمرتضی موسوی اظهارداشت: مأموران پلیس مبارزه با موادمخدر استان با همکاری ماموران کلانتریهای نتظامی شهرستانهای تابعه به منظور پاکسازی نقاط آلوده و مقابله با خرده فروشان و معتادان موادمخدر، طرح آرامش در شهر در مناطق آلوده و جرم خیز را اجرایی کردند.
وی گفت: مأموران با انجام اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات گسترده میدانی مناطق آلوده و جرم خیز را شناسایی و با هماهنگی مقام قضائی محلهای شناسایی شده را مورد بازرسی قرار دادند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی افزود: مأموران در سطح استان پاتوقهای شناسایی شده را بازرسی کردند و مقدار 80 کیلو و 273 گرم انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی کشف و تعداد 101 نفر خرده فروش و توزیع کننده و معتاد را در این رابطه دستگیر کردند.
موسوی با اشاره به اینکه اجرای این طرح، موجب رضایتمندی شهروندان و همچنین تقدیر و تشکر آنان را به همراه داشته است؛ تصریح کرد: متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.
وی از شهروندان خواست: در صورت مشاهده هر گونه فعالیت مشکوک به ویژه در زمینه توزیع انواع مواد مخدر، مراتب را به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اعلام کنند.
شناسایی و دستگیری باند کلاهبرداری در شهرستان خوسف
فرمانده انتظامی شهرستان خوسف نیز گفت: با تلاش ماموران پلیس آگاهی شهرستان باند متهم به کلاهبرداری 790 میلیون ریالی با چک بلا محل شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ محمدحسن اکبری در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی شکایت احدی از شهروندان مبنی بر کلاهبرداری از وی توسط افرادی در شهرستان خوسف بلافاصله پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس آگاهی این شهرستان قرار گرفت.
وی بیان کرد: با تلاش کارشناسان پلیس آگاهی و بررسیهای میدانی صورت گرفته مشخص شد 3 نفر از متهمان این پرونده با مراجعه به شهرستان خوسف، یک جفت قالیچه دستباف از فردی خریداری کرده و با صدور چک بلامحل اقدام به کلاهبرداری کردهاند.
فرمانده انتظامی شهرستان خوسف افزود: ماموران پلیس آگاهی این شهرستان با تلاش شبانه روزی و تحقیقات پلیسی، کلاهبرداران را در حالی که اموال خریداری شده را در شهر بیرجند فروخته بودند در این زمینه شناسایی و پس از هماهنگی با مراجع قضائی در یک عملیاتی ضربتی این باند کلاهبردار را دستگیر کردند.
اکبری عنوان کرد: در بازجوییهای تخصصی از متهمان دستگیر شده آنها به خرید یک جفت قالیچه دستباف از شهروندی در شهرستان خوسف با صدور چک بلامحل و کلاهبرداری از وی اعتراف کردند که در این زمینه پرونده تشکیل و متهمان جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.
وی با بیان اینکه مبلغ کلاهبرداری شده از شهروند براساس نظریه کارشناسان بالغ بر 790 میلیون ریال براورد شده است؛ خاطرنشان کرد: شهروندان قبل از انجام هر گونه معامله، تحقیقات لازم در زمینه صحت و سقم موضوع انجام و از مراکز معتبر و ذی صلاح استعلامات لازم را دریافت کنند.
ترفند مجرمان برای کپی کردن اطلاعات کارتهای بانکی شهروندان به روش اسکیمینگ
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی نیز از کلاهبرداری مجرمان سایبری از شهروندان با ترفند کپی کردن اطلاعات کارت بانکی به روش اسکیمینگ خبر داد.
سرهنگ قدرت الوانی در تشریح این خبر اظهار داشت: این روزها به همان اندازه که کارتهای بانکی و دستگاههای کارتخوان، خریدکردن و نقل وانتقال پول را راحت کرده است، اما خطرات سوءاستفاده از این کارتها و دستگاههای کارتخوان، بیشتر از گذشته حسابهای بانکی افراد را تهدید میکند که یکی از این تهدیدات، کلاهبرداری مجرمان سایبری از افراد با ترفند کپی کردن اطلاعات کارت بانکی به روش اسکیمینگ است.
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی افزود: اسکیمینگ به معنای منتقلکردن اطلاعات کارت بانکی به روی کارت دیگر و بدون اطلاع و رضایت مالک است و اسکیمر نیز همان سارقی است که از طریق کلاهبرداری به کپی کردن و سرقت اطلاعات کارتهای بانکی می پردازد.
الوانی تصریح کرد: دستگاه اسکیمر جاسازی شده در دستگاه کارتخوان یا خودپرداز، تمام جزئیات موجود در نوار مغناطیسی کارتبانکی را کپی و ذخیره میکند و هنگامی که اطلاعات کارتبانکی توسط اسکیمر به سرقت می رود، سارقان میتوانند به روشهای مختلف از این اطلاعات سوء استفاده کنند.
وی گفت: باتوجه به تجربه ادوار گذشته و همزمان با نزدیکشدن به پایان سال و با پیشفرض افزایش خریدها و مسافرتهای نوروزی یکی از ترفندهای مجرمان سایبری، کلاهبرداری در قالب فروشندگان سیار است، در این روش از کلاهبرداری مجرمان با حضور در سطح معابر عمومی درون و برونشهری و ارائه کالا و خدمات متنوع از جمله البسه و پوشاک، میوه، آجیل و... درصدد کلاهبرداری از هموطنان با در اختیار قرارگرفتن کارتهایی بانکی و کپی آنها برای برداشت غیرمجاز وجه از حساب آنها هستند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی عنوان کرد: در این راستا و به منظور شناسایی مجرمان سایبری فعال در حوزه اسکیمر (کپی کنندگان کارتهای بانکی)، از تاریخ 15 اسفند ماه سال جاری تا پایان تعطیلات نوروزی گشتهای فیزیکی پلیس فتا در سراسر کشور به صورت نامحسوس بر عملکرد فروشندگان نظارت خواهند کرد.
الوانی برای جلوگیری از گرفتار شدن هموطنان در دام این دسته از مجرمان نکاتی را توصیه کرد و گفت: شهروندان حتیالمقدور در هنگام خرید از فروشندگان سیار از پول نقد استفاده کنند و بههیچ عنوان در هنگام خرید از فروشندگان سیار و فروشگاهها، کارتبانکی خود را در اختیار آنان قرار نداده و تمام مراحل عملیات بانکی شامل کشیدن کارت درون دستگاه کارتخوان و واردکردن رمز کارت را شخصا انجام دهند و در صورت لزوم برای خرید از فروشندگان سیار از کارت بانکی استفاده کنند که موجودی کمتری داشته باشد.
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی گفت: شهروندان حتما پیامک حساب بانکی خودشان را فعال کنند تا از واریز یا برداشت وجه از حساب بانکیشان متوجه شوند و رمز کارت بانکی خود را بهصورت مستمر تغییر داده تا امکان و احتمال کلاهبرداری و دزدی رایانهای کمتر شود.
الوانی از همشهریان درخواست کرد درصورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را از طریق شماره تلفن 096380 مربوط به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا با کارشناسان این پلیس درمیان بگذارند.