در هنگام خرید و فروش ماشین این ۲ نکته را فراموش نکنید

در این مطلب درباره پوشش‌های بیمه بدنه خودرو و اهمیت کارت سوخت ماشین توضیحاتی خواهیم داد با ما تا انتهای متن همراه باشید.

به گزارش ایران اکونا به نقل از بازرگانی خبرگزاری مهر، هنگام خرید و فروش خودرو باید بیمه نامه اتومبیل را بررسی کرد. بیمه اتومبیل شامل دو نوع بیمه نامه اجباری شخص ثالث و بیمه نامه اختیاری بیمه بدنه است. بیمه بدنه جزو بیمه نامه‌هایی است که شرکت‌های بیمه با تخفیف‌های مختلف آن را ارائه می‌کنند و دلیل این تخفیف‌ها هم می‌تواند تشویق بیمه‌گزارها باشد. همچنین سهم فروش بازار بیمه در بیمه اتومبیل افزایش داشته و روز به روز با استقبال بیشتری روبه رو است. هر چند که سهم فروش بیمه بدنه از بیمه شخص ثالث کمتر است، اما بسیاری از راننده‌ها و مالکان خودرو برای جبران خسارت‌های مالی که بر بدنه وسیله نقلیه خود ایجاد خواهد شد، این بیمه نامه را خریداری می‌کنند. هرچند که بهتر است همچنان برای بیمه بدنه فرهنگسازی بیشتری انجام شود تا افراد از مزیت‌ها و پوشش‌های این بیمه نامه اطلاع داشته باشند. در این مطلب درباره پوشش‌های بیمه بدنه خودرو و اهمیت کارت سوخت ماشین توضیحاتی خواهیم داد با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه بدنه چیست؟

بیمه بدنه یکی از انواع بیمه اتومبیل است که برای جبران خسارت‌های مالی وارد شده به وسیله نقلیه طراحی شده است. همانطور که می‌دانید بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت اشخاص ثالث طراحی شده و در قبال خسارت‌های مالی وارد شده هیچ گونه تعهدی ندارد. شرکت بیمه در بیمه بدنه با توجه به سقف تعهدات و میزان پرداخت حق بیمه، خسارت‌های وارد شده را جبران خواهد کرد. به طور کلی بیمه‌گزار می‌تواند با خرید پوشش‌های بیمه بدنه، ریسک بسیاری از حوادث را به بیمه‌گر منتقل کند.

در هنگام خرید و فروش ماشین این ۲ نکته را فراموش نکنید

بیمه بدنه چه پوشش‌هایی دارد؟

بیمه بدنه دو نوع پوشش اصلی و فرعی دارد که بیمه‌گزار با پرداخت حق بیمه می‌تواند این پوشش‌ها را خریداری کند و متناسب با اولویت‌های خود پوشش‌های فرعی را به بیمه نامه اضافه کند.

پوشش‌های اصلی

خطرات اصلی که در بیمه بدنه جزو موارد و پوشش‌های لاینکف است شامل حادثه کلی و جزئی، آتش سوزی و سرقت کلی بوده که به شرح زیر است:

حادثه:

هنگامی که خودرویی دچار حادثه شود، شرکت بیمه موظف به جبران خسارت تا سقف تعهدات خود خواهد بود. مثال: اگر بیمه‌گزار در حادثه رانندگی دچار خسارت شود و همچنین مقصر حادثه باشد، می‌تواند بخشی یا کل خسارت ایجاد شده به وسیله نقلیه خود را از بیمه‌گر دریافت کند. همچنین اگر خودرو بیمه‌گزار به یک جسم ثابت یا متحرک برخورد کرده باشد، می‌تواند خسارت را از بیمه‌گر دریافت کند. از سایر پوشش‌های حادثه در بیمه بدنه می‌توان به حوادث زیر اشاره کرد:

واژگونی خودرو

سقوط خودرو

برخورد اجسام خارجی به خودرو (در حال حرکت و چه ساکن)

آتش سوزی:

آتش سوزی از دیگر پوشش‌های اصلی بیمه بدنه است که در صورت بروز حادثه بر اثر صاعقه یا انفجار، شرکت بیمه تا سقف تعهدات خود جبران خسارت خواهد کرد. همچنین به طور کلی ریسک تمام خسارت‌های ناشی از آتش سوزی در این حادثه به بیمه‌گر منتقل می‌شود.

سرقت کلی:

اگر خودروی بیمه‌گزار دچار سرقت کلی شود، بیمه بدنه هزینه آن را متقبل شده و جبران خسارت می‌کند. توجه کنید که سرقت خودرو دو حالت کلی و جزئی دارد که در پوشش‌های اصلی، تنها خسارت وارد شده در سرقت کلی جبران می‌شود و برای جبران خسارت‌های سرقت جزئی باید پوشش اضافی خریداری کرد.

پوشش‌های اضافی

با پرداخت حق بیمه بیشتر می‌توان پوشش‌های اضافی را هنگام خرید نقدی یا خرید اینترنتی بیمه بدنه‌ی ماشین دریافت کرد. این پوشش‌ها عبارتند از:

سرقت لوازم یدکی و قطعات خودرو بدون اینکه سرقت کلی رخ دهد.

شکست شیشه خودرو بر اثر تراکم هوای داخل خودرو رخ دهد.

بلایای طبیعی که خارج از قصد و اراده انسان باشد. (زلزله، سیل، طوفان و تگرگ)

هزینه رفت و آمد، هنگامی‌که خودرو در دسترس نیست یا در تعمیرگاه است. (این پوشش در طول سال حداکثر تا ۳۰ روز قابل استفاده است.)

افزایش یا کاهش قیمت خودرو که همان نوسانات خودرو نام دارد.

پرداخت خسارت‌هایی که بر اثر پاشیدن رنگ، اسید و مواد شیمیایی بر خوردو ایجاد می‌شود.

کارت سوخت یکی دیگر از مواردی است که باید در حفظ و نگهداری آن دقت کرد. در حقیقت کارت سوخت جزو الزامات بوده و برای اینکه بتوان از سهمیه بنزین خودتان استفاده کنید بهتر است که کارت سوخت همیشه همراه شما باشد.

چگونه درخواست کارت سوخت دهید؟

در صورت خرید خودروی نو یا همان صفر کیلومتر، نیازی به ثبت نام کارت سوخت نیست و برای دریافت آن باید به دفاتر پست مراجعه کرد. اگر خودروی کار کرده‌ای دارید که به هر دلیلی موفق به گرفتن کارت سوخت نشده‌اید، می‌توانید به دفاتر پست مراجعه کرده و پیگیری‌های لازم را برای دریافت کارت سوخت انجام دهید.

در هنگام خرید و فروش ماشین این ۲ نکته را فراموش نکنید

البته دقت کنید که در صورت مفقود شدن کارت سوخت باید برای دریافت المثنی کارت اقدام کنید.

برای ثبت نام کارت سوخت المثنی چه باید کرد؟

برای ثبت نام کارت سوخت المثنی چهار انتخاب وجود دارد که عبارتند از:

استفاده از اپلیکیشن دولت همراه

ثبت نام اینترنتی در سایت خودرو دولت همراه

ثبت نام حضوری در پلیس ۱۰+

استفاده از کد دستوری موبایل

دقت داشته باشید که اگر به هر دلیلی شرایط ثبت نام از طریق روش‌های آنلاین وجود نداشته باشد، جای نگرانی نیست و به راحتی می‌توان به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید. هر چند که ما پیشنهاد می‌دهیم برای صرفه جویی در زمان و انرژی از روش‌های اینترنتی و آنلاین استفاده کنید.

می‌دانید که برای ثبت کارت سوخت به شماره همراه مالک نیاز است. حال اگر مالک خودرو سیم کارتی به نام خود نداشته باشد، باید چه کند؟ در این شرایط تنها به روش حضوری به دفاتر پلیس ۱۰+ باید مراجعه کرد تا شرایط و مدارک بررسی شوند.

چه اطلاعات و مدارکی برای ثبت نام کارت سوخت لازم است؟

دریافت کارت سوخت هم مانند بسیاری از موارد به یکسری مدارک نیاز دارد تا بتوان در کوتاه‌ترین زمان، این کارت مهم را دریافت کرد. از طرفی‌ام مدارک و اطلاعاتی برای ثبت نام کارت سوخت نیاز است که عبارتند از:

سامانه ثبت نام کارت سوخت خودرو

شماره تلفن همراه مالک

کد ملی مالک وسیله نقلیه

تاریخ تولد مالک

شماره شناسایی وسیله نقلیه ( برای این شماره باید پشت کارت خودرو را مشاهده کرد که به آن شماره VIN گفته می‌شود.)

شماره ۱۶ رقمی یکی از کارت‌های بانکی عضو شتاب

دریافت پیامک تایید عملیات ثبت نام

مدارک لازم برای کارت سوخت خودرو چیست؟

دقت کنید مالکان وسایل نقلیه اگر کارت سوخت ماشین خود را گم کرده باشند، می‌توانند به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و درخواست کارت المثنی دهند. برای این درخواست اقدامات و مدارکی نیاز است که عبارتند از:

حضور مالک وسیله نقلیه

اصل و تصویر کارت

اصل و کپی سند یا بنچاق

شماره ملی مالک

شناسنامه مالک

کارت ملی مالک

بیمه نامه خودرو

پرداخت فیش ۱۰ هزار تومانی به حساب شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی

آدرس کامل پستی به همراه کد پستی محل سکونت

در برخی از مواقع و شرایط خاص، ممکن است که مدارک بیشتری نیاز باشد که با مراجعه به نشانی epolice.ir می‌توانید از آن مطلع شوید.

به طور کلی هر راننده‌ای برای تردد در شهر به یکسری مدارک نیاز دارد تا در صورت توقف خودرو توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بتواند به مسیر خود ادامه دهد. همانطور که می‌دانید خرید بیمه اتومبیل اعم از بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه برای مالکان و راننده‌های وسایل نقلیه زمینی اهمیت دارد و استعلام این بیمه نامه‌ها باید در اسرع وقت انجام شود. با توجه به پیشرفت در حوزه‌های آنلاین خدمات بیمه‌ای می‌توانید به راحتی وارد سامانه bimeh.com شده و از خدمات استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه نامه بهره‌مند شد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار