به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در دومین سفر خود به استان کرمانشاه با فعالان اقتصادی استان نشستی داشتند و در جریان موانع و مشکلات واحدهای صنعتی و معدنی استان قرار گرفتند.
مهمترین خواسته فعالان اقتصادی استان کرمانشاه از ریاست و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این نشست جلوگیری از رانت در تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع سیم و کابل، افزایش اختیارات مدیران استانی، لزوم تک نرخی شدن ارز، تسهیل در شرایط رفع تعهدات ارزی و پرداخت مطالبات واحدهای تولیدی از سوی دستگاهها و وزارتخانهها بود.
کلید کنترل تورم کشور انضباط مالی و بودجهای است
کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در این نشست اظهار داشت: مجلس در سالهای اخیر خصوصا در شرایط دشوار تحریم قوانین خوبی برای حمایت از بخش خصوصی تصویب کرده است.
وی عنوان کرد: اگر بر شیوه اجرای این قوانین نظارت نشود، به وسیله آییننامهها و دستورالعملها دچار انحراف از هدف اصلی خواهد شد مانند آنچه که در قانون رفع موانع تولید و قانون مبارزه با کالای قاچاق شاهد بودیم.
کاشفی گفت: بودجه سالانه کشور به شدت فعالیتهای بخش خصوصی را تحت تأثیر قرار میدهد که نمونه آن را در نرخ ارز محاسبه ارزش گمرکی و لغو معافیت حقوق ورودی ماشینآلات صنعتی شاهدیم.
وی افزود: عدم حمایت از سرمایهگذاران داخلی سبب جذب آنها از سوی کشورهای همسایه میشود.
کاشفی با بیان اینکه بودجه سالیانه باید بر اساس واقعیات تدوین شود گفت: کلید کنترل تورم کشور انضباط مالی و بودجهای است و تا تورم کنترل نشود هیچ بنای اقتصادی سرپا نمیماند.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه بیان کرد: استدلالها برای تفکیک وزارت بازرگانی از صمت قوی نیست و تفکیک آن از ادغامی که صورت گرفت اشتباه بزرگتری است.
کاشفی با اشاره به اینکه برای تفکیک وزارت صمت، از بخش خصوصی نظرخواهی شود گفت: تصمیم عجولانه در تفکیک وزارت صمت باعث تعارض بین چهار وزارتخانه مهم اقتصادی کشور خواهد شد.
در بازدید اعضای کمیسیون صنایع مجلس از واحدهای تولیدی استان کرمانشاه چه گذشت؟عضو کمیسیون صنایع مجلس: ریلگذاری تسهیلات بانکی به زیان تولیدکنندگان استسخنگوی کمیسیون صنایع مجلس: بخش خصوصی باید در حوزه ارزیابی کیفیت خودرو فعال شوداصلاح قانون معدن باید تعیین تکلیف شود
عارف ابراهیمی رئیس خانه معدن استان کرمانشاه نیز در این نشست اظهار داشت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، درآمدهای معدن میتواند جایگزین درآمدهای نفتی شود.
وی با بیان اینکه برای استفاده از درآمدهای معدنی نیازمند همراهی همه دستگاهها هستیم عنوان کرد: بیش از 40 میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور داریم و بیش از 6000 معدن در کشور فعال یا در حال تجهیز است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه نیازمند تعیین تکلیف اصلاح قانون معدن هستیم گفت: معارضین محلی، ماشینآلات فرسوده و عدم تأمین مالی مهمترین مشکل معادن است.
وی افزود: کرمانشاه با بیش از 1.1 میلیارد ذخیره معدنی در حوزه قیرطبیعی، سنگ تزئینی، دولومیت، منگنز و غیره بسیار ظرفیت دارد.
ایمیدرو و ایدرو به تعهدات خود در کرمانشاه عمل کنند
حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جمع فعالان اقتصادی کرمانشاه با اشاره به اینکه مشکلات معارضین معادن باید رفع شود اظهار داشت: ایمیدرو و ایدرو به تعهدات خود در کرمانشاه عمل کنند.
وی با بیان اینکه برخی قوانین دست و پاگیر به مانع پیش روی تولید تبدیل شده است عنوان کرد: بین اعضای کمیسیون صنایع هم نگاه مثبتی نسبت به تفکیک وزارت صمت نیست.
سند راهبردی توسعه صنعتی کشور در حال تدوین است
طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این نشست اظهار داشت: دید ما در کمیسیون صنایع و معادن اتکا به بخش خصوصی است.
وی عنوان کرد: اتاق بازرگانی میتواند در زمینه توسعه تجارت خارجی بسیار اثرگذار باشد و زنجیره صنعتی کشور را تکمیل کند.
وی با اشاره به اینکه سند راهبردی توسعه صنعتی کشور در دست اقدام است گفت: در حال کاهش تورم قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر هستیم.
مقیمی معاون نوسازی و بهره برداری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این نشست اظهار داشت: صنایع کشور نیازمند نوسازی است که این امر باید در قوانین بالادستی دیده شود.
بهمن امیریمقدم استاندار کرمانشاه در جمع اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و فعالان اقتصادی کرمانشاه اظهار داشت: باید جلوی تمرکز صنایع در مرکز کشور گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی مهمترین نقش را در ایجاد اشتغال رسمی و پایدار دارد عنوان کرد: نمایندگان مجلس قوانینی برای جذاب شدن مناطق محروم مرزی برای سرمایهگذاری در نظر بگیرند
استاندار کرمانشاه گفت: هر مانعی پیش روی سرمایهگذاری باشد رفع میکنیم.