به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بحث اشتغال و بیکاری امروزه به یکی از اساسی ترین مسائل جوامع مختلف تبدیل شده است. بیکاری اقشار مختلف به طور عام و بیکاری اقشار تحصیل کرده دانشگاهی به طور خاص خطرناک ترین پدیده های عصر کنونی است. پدیده بیکاری تحصیل کرده ها در همه جا به چشم می خورد و برحسب شرایط اقتصادی خاص هر یک، میزان آن در هر کشور فرق می کند.
یکی از مشکلات حاضر در کشور نبود ارتباط بین بازار و دانشگاه است. همین مسئله باعث بیکاری و نبود اشتغال برای فارغ 9التحصیلان شده است.
زمانی که کارشناسان بازار کار ریشه یابی بیکاری فارغ التحصیلان را می کنند به مسئله نبود مهارت برای یافتن شغل می رسند. طرح های مختلفی برای حل این مسئله راه یابی شده است. یکی از آنها کارگاه های جوار دانشگاهی است.
محمود کریمی بیرانوند, معاون توسعه اشتغال وزارت کار خبر از کارآموزی دانشجویان در مراکز مهارت آموزی صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی داده است.
وی بیان کرد:اعطای صلاحیت حرفه ای، گسترش رشته ها و بازنگری سرفصل دوره های آموزشی متناسب با نیاز روز جامعه و صنعت مبتنی بر آمایش سرزمینی و توسعه مهارت آموزی در مناطق کم برخوردار از مزایای این پویش در دانشگاه ها است.
کریمی بیرانوند با اشاره به نشست این معاونت با دانشگاه های آزاد اسلامی جهت پیشبرد فعالیت های کاربنیان دانشگاه ها در قالب طرح پویش گفت: در این طرح که بخشی از زیست بوم مهارت آموزی (دانشکده مهارت و کارآفرینی) است، دانشجویان برخی از مراحل تحصیلی را، تحت نظر مستقیم دانشگاه در قالب کارآموزی محیط های کارگاهی، فنی و مهارت آموزی متناسب با رشته تحصیلی خود طی می کنند.
وی اظهار داشت: برخی از مزایای این طرح اعطای صلاحیت حرفه ای، گشترش رشته ها و بازنگری سرفصل دوره های آموزشی متناسب با نیاز روز جامعه و صنعت مبتنی بر آمایش سرزمینی و توسعه مهارت آموزی در مناطق کم برخوردار است.
معاون اشتغال وزارت کار موضع گیری این وزارتخانه را در راستای اجرایی شدن طرح مدنظر، حمایت همه جانبه عنوان کرد.
وی افزود: از آن جایی که یکی از مشکلات اصلی حال حاضر کشور در حوزه اشتغال، نبود ارتباط مناسب بین کارجو و کارفرماست، بنابراین چنین طرح هایی که علاوه بر مهارت آموزی دانشجو، موجب توانمندسازی و آشنایی او با محیط کار می شود، به اشتغالزایی در کشور کمک می کند.