به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی با بیان این که نمونهبرداری و نظارت بر واردات نهادههای خوراک دام و طیور در بنادر استان تشدید شده است، اظهار داشت: در نظارت شبانه و بررسی میدانی در حال تخلیه ذرت وارداتی در بندر امیرآباد به دلیل بوی گندیدگی و نتیجه مثبت آلودگی، اجازه تخلیه بخشی از این محموله که بیش از 270 تن بود صادر نشده است که طبق بررسیهای صورت گرفته نفوذ آب و رطوبت سبب از بین رفتن بخشی از این محموله شده است.
وی با اشاره به میزان نهاده وارد شده توسط این کشتی، گفت: حجم نهاده حمل شده توسط این کشتی 4700 تن بوده که از این بین با جداسازی بخشهای قابل استفاده و غیرقابل استفاده اجازه تخلیه باقی نهادهها صادر شد و نسبت به نمونهگیری و آزمایشات مورد نیاز اقدام شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران از افزایش 193 درصدی تعداد صدور مجوز ترخیص نهادههایی مانند جو، ذرت دامی، و کنجاله پنبه توسط دامپزشکی از بنادر سه گانه استان از ابتدای سال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: با توجه به اینکه ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام و طیور و صدور مجوز ترخیص محمولههای وارداتی نهادههای دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز برای ترانزیت فرآورده خام دامی و نهادههای دامی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی است؛ از این رو با حضور کارشناسان ناظر بهداشتی در سه بندر استان شبانه روزی برای ارائه خدمات مجوز واردات و نظارت بهداشتی در سال 1402به میزان 240 درصد رشد داشته است.
وی همچنین از ادامه فرآیند نظارت تا زمان ترخیص کامل نهادهها در انبارهای بنادر خبر داد و گفت: در صورتی که محمولههای پس از تخلیه از کشتیها به دلایل مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایشهای دورهای 45 روزه این نهاده ها را در حجمهای مختلف بررسی می کنند و در صورتی که این آزمایشها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این نهادهها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی کردن روند قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
آقاپور کاظمی به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محمولههای وارداتی به خصوص نهادههای دامی اشاره و تصریح کرد: در صورتیکه نظارتهای لازم این قبیل محمولهها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به دلیل قارچ و سمهای آفلاتوکسین که در آن وجود دارد میتواند بهداشت و فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر و غیره تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت با استفاده از این فرآوردهها دچار بیماریهای شدید گوارشی، کبدی و سرطانهای متعدد میشود و به همین دلیل سلامت خوراک دام تضمین کننده سلامت انسان محسوب میشود.