به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیونهای تخصصی مجلس هر هفته تشکیل جلسه داده و مواردی که در دستورکار هفتگی قرار دارد را بررسی میکنند. در این هفته نیز طبق روال نشست این کمیسیونها با برخی از مسئولان دولتی برای بررسی طرحها و لوایح و مسائل روز برگزار شد که در این گزارش مصوبات و موضوعات ارزیابی شده در کمیسیونهای تخصصی را میخوانیم:
*اجرای طرح توزیع دارو از طریق پلتفرمها ظرف یک ماه آینده
کمیسیون اصل 90 مجلس در جلسه این هفته تصمیمات مهمی درباره نظام توزیع دارو اتخاذ کرد مبنی بر اینکه طرح توزیع آنلاین دارو حداکثر تا یک ماه آینده اجرایی میشود و مجوز شرکتها صادر خواهد شد.
همچنین در جلسه کمیسیون مقرر شد که تخلفات دارویی شامل فروش داروهای خریداری شده با ارز 4200 تومانی به قیمت 28500 تومان به قوه قضائیه گزارش شد.
علاوه بر این در موضوع شفافیت مالی هم بانک مرکزی موظف شد حسابهای دانشگاههای علوم پزشکی را ظرف 10 روز بررسی کند و - سامانه TTAC برای شفافیت در توزیع دارو ظرف یک ماه راهاندازی میشود.
پژمانفر، رئیس کمیسیون درباره اقدامات و بررسی های اعضای کمیسیون متبوعش تأکید کرد که «این مصوبات تحول اساسی در نظام توزیع دارو ایجاد خواهد کرد.
*توجه به چالشهای نسخهنویسی الکترونیک و توزیع دارو توسط پلتفرمها
نمایندگان مجلس در نشست کمیسیون بهداشت به بررسی مشکلات جدی نظام سلامت الکترونیک از جمله نسخهنویسی الکترونیک و قابل دسترس نبودن 30% نسخههای الکترونیک در داروخانهها و تأخیر در تحویل دارو به بیماران به دلیل مشکلات فنی از جمله این چالشها هستند.
همچنین دغدغههایی که در جلسه کمیسیون بهداشت از سوی نمایندگان به آن پرداخته شده میتوان به وجود 120 پلتفرم غیرمجاز فروش دارو، نگرانی از سوءاستفاده از اطلاعات 2.5 میلیون بیمار، مشکلات زیرساختی، اینترنت در 40% مراکز درمانی روستایی و همچنین قطعیهای مکرر در 70% بیمارستانهای مرزی نیز اشاره کرد.
وزیر ارتباطات که میهمان جلسه اعضای کمیسیون بهداشت بود قولهایی برای حل مشکلات از جمله راهاندازی سامانه نظارتی تا 3 ماه آینده و اختصاص 200 میلیارد تومان برای ارتقای زیرساختهارا داد و نمایندگان نیز خواستار تشکیل کارگروه ویژه برای رسیدگی به تخلفات و تأکید بر لزوم تدوین استانداردهای امنیتی تا پایان سال شدند.
* پیگیری تدوین طرح ملی هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع
کمیسیون صنایع و معادن هم این هفته جلسه داشت که زهرا سعیدی ، سخنگوی کمیسیون درباره این جلسه گفت: در این جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از عملکرد این وزارتخانه و برنامههای خود برای تحقق شعار سال مبنیبر سرمایهگذاری برای تولید ارائه داد.
سعیدی تاکید کرد: طرح ملی هوش مصنوعی از جمله موارد بسیار مهمی بود که در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و قرار است در نشست هفته آینده کمیسیون جمع بندی و تصویب شود.
*بانک گردشگری از لیست بانکهای عامل برای جذب تسهیلات صندوق توسعه ملی خارج شد
همچنین احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح نشست این هفته کمیسیون متبوعش با حضور سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان وی، عنوان کرد: در این جلسه کمیسیون 12 سوال از نمایندگان در چند بخش ملی و منطقهای با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مسائل، بحث هدفمند شدن و رسیدن اعتبارات به دست سرمایهگذار بخش خصوصی بود که در توسعه گردشگری دچار مشکل نشود؛ ادامه داد: با توجه به سؤال نمایندگان و دستوری که آقای وزیر دادند، مقرر شد که منابع حاصل از صندوق توسعهملی با عاملیت سایر بانکها به جز بانک گردشگری به دست سرمایه گذاران بخش خصوصی واصل شود؛ تا دچار مشکل نشوند و بانک گردشگری هم از محل منابع خود، با توجه به منابعی که پیشبینی شده است، پروژههای بخش خصوصی و پروندههایی که در آنجا جاری و ساری هستند را حمایت کند.
*ارائه پیشنویس طرحی برای رفع مشکلات در واردات اتوبوس
عبدالجلال ایری نیز در تشریح نشست کمیسیون عمران مجلس گفت: در این جلسه با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی، وضعیت ناوگان حملونقلی کشور، تأمین و نوسازی ناوگان و تجهیزات راهداری و حملونقل و همچنین چالشهای واردات اتوبوس مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد که با توجه به کمبود اتوبوسهای برونشهری، اولویت واردات در این حوزه قرار گیرد. همچنین وزارتخانههای راه و شهرسازی و «صمت» در این زمینه اهتمام دارند، اما موانع پیشرو باید رفع شود. مجلس نیز آماده است تا در جهت رفع این موانع اقدام کند. بر همین اساس، مقرر شد مسئولان وزارت راه و وزارت صمت در کمیته تخصصی کمیسیون عمران، این موضوع را پیگیری کرده و تا هفته آینده پیشنویس طرحی برای رفع مشکلات موجود در واردات اتوبوسها ارائه دهند تا در جلسه بعدی مورد بررسی قرار گیرد.
*ارجاع «لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» به کارگروه تخصصی
بنابراین گزارش، در نشست کمیسیون اجتماعی بررسی لایحه حفظ کرامت زنان، اصلاحاتی که توسط کارگروه زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی صورت گرفته بود، در صحن کمیسیون طرح و بحث شد و موافقین و مخالفین نظرات خود را ارائه دادند و در نهایت در این جلسه به دلیل وجود اختلاف نظرهایی، در کمیسیون رأیگیری به عمل آمد و مقرر شد که متن مورد نظر و اصل لایحه دولت، مجددا به کارگروه که اعضای کمیسیون در آن حضور دارند، ارجاع شد.
*مهلت نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، در جلسه کمیسیون آموزش نیز سوالات نمایندگان از وزیر آموزش و پرورش مطرح شد که کاظمی وزیر آموزش و پرورش ضمن ارائه گزارشی کوتاه از اقدامات اخیر وزارتخانه، پاسخگوی سوالات نمایندگان در دو سطح استانی و ملی بود.
برخی از نمایندگان از سوالات وزیر قانع و تعدادی از آنها از پاسخهای مطروحه وزیر قانع نشدند که مقرر شد، وزیر آموزش و پرورش جلساتی را در وزارتخانه با نمایندگان سئوال کننده داشته باشد تا به صورت جزئی مشکلات مطرح شده در قالب سئوال، بررسی شود و در نهایت نماینده سئوال کننده به کمیسیون اعلام کنند که آیا از پاسخهای وزیر قانع شدهاند یا خیر؛ اگر قانع نشده بود سوال به صحن علنی ارجاع داده میشود.
*تعیین تکلیف روند بررسی طرحها و لایحه های اولویت دار
در کمیسیون شوراهای مجلس نیز طرح جامع مدیریت شهری و روستایی، طرح تشکل های اجتماعی، لایحه اساسنامه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و طرح حدود اختیارات فرمانداریهای ویژه جهت بررسی تعیین و تکلیف شد.
همچنین روند رسیدگی به لایحه اصلاح ماده 35 آیین نامه معاملات شهرداری تهران و طرح تبدیل نظام انتخابات اکثریتی به تناسبی در حوزه های چند نمایندگی مجلس نیز تعیین تکلیف شد.
انتهایپیام/