«منهای مرکز» پرونده سفرهای استانی دولت-۱۳

خراسان‌جنوبی روی ریل مصوبات دولت سیزدهم/دستاوردهای سفر چه بود؟

بیرجند- در آستانه یک سالگی سفر استانی رئیس جمهور به خراسان‌جنوبی فرصت مناسبی برای بازخوانی وعده‌ها، مصوبات و نتایج این سفر برای مردم خراسان جنوبی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: حجت‌الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور دولت سیزدهم در شهریور ماه ۱۴۰۰ به خراسان‌جنوبی سفر کرد. استانی که به واسطه داشتن نمایندگی مردم آن در مجلس خبرگان آشنایی قبلی نیز با این خطه داشته است.

این آشنایی قبلی با استان موجب شده بود که مردم و جامعه نخبگانی دیار خاوران امیدهای فراوانی به این سفر داشته باشند و امید به حل مشکلاتی در زمینه راه آهن بیرجند، راه‌های استان، خشکسالی و … را مطرح می‌کردند.

یکی از موضوعاتی که در این سفر مورد تأکید قرار گرفت بحث حل مشکلات ناشی از خشکسالی از طریق احیای قنوات، استفاده از آب‌های ژرف و انتقال آب بود

در آستانه یک سالگی سفر دولت به استان، بررسی و یادآوری مصوبات سفر خراسان‌جنوبی و وعده‌های داده شده به مردم می‌تواند کمکی به مسئولان برای سرعت بخشیدن به اجرای مصوبات بکند.

یکی از موضوعاتی که در این سفر مورد تأکید قرار گرفت بحث حل مشکلات ناشی از خشکسالی از طریق احیای قنوات، استفاده از آب‌های ژرف و انتقال آب بود.

طرح سه راهکار برای حل مشکل آب در سفر استانی رئیس جمهور

حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در تاریخ ۱۹ شهریور ماه در همان ابتدای ورود به خراسان جنوبی مشکل آب استان را مطرح کرد و با اشاره به کمبود نزولات آسمانی در این استان و مشکلات در حوزه آب گفت «در این حوزه بسیاری از استان‌ها با مشکل مواجه هستند که راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت را دنبال خواهیم کرد.

رئیسی بیان کرد: در زمینه برنامه‌های کوتاه مدت برنامه‌هایی که استان ارائه دهد برای آن تأمین اعتبار خواهیم داشت.

وی بیان کرد: در زمینه برنامه‌های بلند مدت از جمله انتقال آب از دریای عمان تلاش داریم اقدامات به نحوی باشد که مردم ناامید از برنامه نشوند و به آن دسترسی پیدا کنند.

رئیس جمهور تصریح کرد: مسئله کشاورزی این استان هم بسیار مهم است اما به دلیل کم آبی منطقه با مشکلاتی مواجه هستیم.»

در همان سفر استانی، رئیس جمهور در شورای اداری خراسان جنوبی یکی از راهکارهای حل مشکل آب را مورد اشاره قرار داد و بر تشکیل ستاد احیای ستاد قنوات تاکید کرد.

وی افزود: «زیرساخت‌های در این زمینه موجود است و باید برای احیای قنوات با کمک‌های دولت و مردم منطقه ورود کنیم.»

رئیس جمهور نه تنها در بدو ورود به استان و در شورای اداری که در جمع مردم، علما و نخبگان خراسان‌جنوبی نیز بار دیگر به مشکل خشکسالی مردم استان اشاره و سه راهکار احیای قنوات، انتقال آب و استفاده از آب‌های ژرف را برای حل این معضل مطرح کرد.

وعده‌ای برای حل مشکلات تولیدکنندگان

با توجه به مشکلات اقتصادی و صنعتی در دیار خاوران یکی دیگر از وعده‌های رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی که در جمع مردم، علما و نخبگان خراسان جنوبی مطرح شد کمک به مراکز تولیدی استان بود که رئیس جمهور در این زمینه اظهار کرد: «فشار مالیاتی به مراکز تولیدی باید کاهش داده شود و در این راستا مالیات برای فعالیت اقتصادی غیر مولد وضع می‌کنیم.

رئیس جمهور گفت: فعالیت‌های اقتصادی مولد باید مالیات کمتری داشته باشند و اگر مهلتی یا استمهالی می‌خواهند باید موافقت شود که این سیاست در دولت پیگیری خواهد شد.

رئیسی ادامه‌داد: به وزیر صنعت و وزرای مربوطه تأکید می‌کنم که ساز و کاری را برای حمایت از داخلی‌سازی و صادرات طراحی و فعال کنند تا واحدهای تولیدی را در راستای صادرات تشویق کنند.»

دغدغه‌ای که «مهر» به رئیس جمهور منتقل کرد

افزایش حق مرزی تا شعاع ۵۰ کیلومتر از دغدغه‌های مرز نشینان خراسان جنوبی بوده است که خبرگزاری مهر در راستای رسالت خبری خود در سفر شهریورماه سال گذشته رئیس جمهور به استان این مشکل را با حجت‌الاسلام رئیسی مطرح کرد و از ایشان شنید که «هم اکنون حق مرزی خراسان جنوبی تا شعاع ۲۰ کیلومتر است که نماینده مرزنشینان استان درخواست افزایش این شعاع را داشتند.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها را در این زمینه را از طریق استاندار انجام خواهیم داد، گفت: برای افزایش شعاع تا ۵۰ کیلومتر پیگیری خواهیم داشت.

به موجب بند (۲) مصوبه هیئت وزیران موضوع طرح فروش سوخت مرزی، ترتیباتی از سوی دولت برای تخصیص سهمی از درآمدهای حاصل از صادرات زمینی فرآورده‌های نفتی از ابتدای سال ۱۳۹۹ و با هدف ارتقای توان اقتصادی ساکنین روستاهای مرزی شعاع ۲۰ کیلومتری مرز اتخاذ شده است.

افزایش حق مرزی برای خراسان جنوبی تا شعاع ۵۰ کیلومتر خواسته مرزنشینان و مسئولان خراسان جنوبی است چراکه شعاع ۲۰ کیلومتر بخش‌های اعظم استان را که بیشترین فشار را در خشکسالی دیدند و در فقر بیشتری هستند را شامل نمی شود»

در حوزه کریدور ریلی شرق نیز حجت الاسلام رئیسی در شورای اداری خراسان جنوبی این وعده را داد که «نسبت به کریدور ریلی وزیر راه و شهرسازی با بانک‌های عامل جلسه‌ای بگذارد تا مشکل حل شود و میزان پرداخت برای جاده‌های مواصلاتی و ریل اقدام شود.»

حال با گذشت یک سال از این سفر پیگیر شدیم که چه میزان از این وعده‌ها در حوزه حل مشکل آب، دو بانده شدن راه‌ها و … عملیاتی شده است.

۱۱ هزار میلیارد تومان در قالب مصوبات سفر اختصاص یافته است

علیرضا عباس‌زاده، معاون عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی در زمینه مصوبات سفر رئیس جمهور به استان و اقدامات انجام شده طی یک سال گذشته گفت: تصمیم دولت برای اجرای مصوبات جدی است.

وی با اشاره به اینکه ۱۱ هزار میلیارد تومان در قالب مصوبات سفر رئیس جمهور برای سه سال اختصاص یافته است، بیان‌کرد: برای سال ۱۴۰۰ حدود ۷۲۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.

در راستای عملیاتی شدن مصوبات بر زمین مانده، پیگیری‌های از طریق برگزاری جلسه با معاون اول رئیس جمهور و حضور معاون اجرایی رئیس جمهور در استان و بازدید وی از پروژه‌های در حال اجرا انجام شده است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: نکته قابل توجه این است که ۱۳۰ درصد پروژه‌های عمرانی در سال اول محقق شده است که بسیار خرسند کننده است.

عباس زاده بیان کرد: در راستای عملیاتی شدن مصوبات بر زمین مانده، پیگیری‌های از طریق برگزاری جلسه با معاون اول رئیس جمهور و حضور معاون اجرایی رئیس جمهور در استان و بازدید وی از پروژه‌های در حال اجرا انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه از جمله دغدغه‌های مردم که در سفر رئیس جمهور به خراسان‌جنوبی مد نظر قرار گرفت، دو بانده شده جاده‌های استان بود، گفت: ۵۸۰ کیلومتر باند دوم در خراسان جنوبی در حال تکمیل است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه‌داد: در حوزه دوبانده شدن جاده‌ها برای سه سال دو هزار میلیارد تومان اعتبار گذاشته شده که در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۶۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

وی با تأکید بر اینکه مردم منتظر چشیدن شیرینی اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور هستند، گفت: یکی از مهمترین پروژه‌ها که مردم نیز آن را دنبال می‌کنند پروژه راه آهن بیرجند- یونسی است.

وضعیت پروژه راه آهن بیرجند- یونسی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه راه آهن بیرجند- یونسی بخشی از پروژه راه آهن زاهدان به شمال است، بیان کرد: طبق آخرین تصمیم‌گیری‌ها کنسرسیومی شامل شش بانک عامل تأمین اعتبار دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را با ضمانت صندوق توسعه ملی برعهده دارند.

عباس زاده با بیان اینکه در پروژه راه آهن ۹۸ کیلومتر از این مسیر پیمانکار دارد که پیشرفت ۱۵ درصدی داشته است، اظهار کرد: اگر همه مراحل درست و دقیق انجام شود تا پایان دولت سیزدهم و یا ماه‌های اول دولت بعد این پروژه محقق و اجرایی خواهد شد.

وی گفت: یکی از وعده‌های رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی که در جمع نخبگان مطرح شد، بحث احیای قنوات بود.

احیا ۱۵۱ رشته قنات

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در راستای عملیاتی شدن این وعده رئیس جمهور نیز در حال حاضر ۱۵۱ رشته قنات با اعتبار بیش از ۴۰ میلیارد تومان و با پیشرفت بیش از ۸۵ درصد در حال احیا است.

عباس زاده با تأکید بر اینکه کار احیای قنوات خراسان جنوبی تا پایان سال انجام می‌شود، گفت: حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می‌شود که بر اساس مصوبه سفر و برنامه محروم زدایی دولت تا پایان سال ۱۴۰۲ آبرسانی به همه آنها باید انجام شود.

وی افزود: با توجه به اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی برای آبرسانی به روستاهای با بیش از ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی، این روستاها تا دهه فجر از آب شرب برخوردار خواهند شد که یکی از اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی یادآور شد: احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی به خراسان جنوبی یکی از پروژه‌های بسیار مهم است که کارهای مقدماتی آن در ماه‌های آینده انجام خواهد شد.

با توجه به گزارش ایران اکونا به نقل از داده شده بسیاری از مصوبات رئیس جمهور در حال اجرا است که سرعت در اتمام آن می‌تواند گره گشای بسیاری از امور مردم خراسان جنوبی باشد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار