به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، آیتالله قربانعلی درینجفآبادی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در وزرات جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت سدهای استان مرکزی اظهار کرد: وضعیت آب در سطح کشور بحرانی است و به تبع وضعیت سدهای استان مرکزی خوب نیست، حجم سد ساوه 270 میلیون مترمکعب است در حالی که آب برداشتی آن حتی 10 میلیون متر مکعب نیست.
وی افزود: امسال بارندگی خوبی در سطح استان مرکزی وجود نداشته و حجم آب فعلی در سدهای استان جوابگوی آب شرب معمولی را نمیدهد. سد دلیجان وضعیت خوبی ندارد و حجم سد 15 خرداد صفر و بحرانی است و حجم سد کمال صالح 90 میلیون متر مکعب است، در حالی که اکنون وضعیت خوبی ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به اهمیت تحول در بخش کشاورزی بیان کرد: بخش کشاورزی مشکلات جدی دارد که حل آن نیازمند عزم جدی است، تحول در امر کشاورزی بسیار مهم است و باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد. مسائل بخش کشاورزی باید اولویتبندی شود و بهرهوری افزایش یابد و محصولات کشاورزی فرآوری شود تا برای کشور ارزش افزوده به همراه داشته باشد و از هدررفت و ضایعات این بخش جلوگیری شود، اگر محصولات کشاورزی فرآوری نشود به ضرر کشور است.
درینجفآبادی با اشاره به اهمیت افزایش آبیاریهای نوین در بخش کشاورزی گفت: استفاده از روش آبیاری بارانی باید سهم بیشتری داشته باشد، چراکه تا آسمان را آبیاری میکند، آبیاری بارانی خیانت بزرگی است و باید کشاورزان استفاده از آبیاریهای نوین، قطرهای و سطح زیرکشت را جایگزین آبیاری بارانی کنند تا از هدررفت آب جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: حوزه کشاورزی نیازمند تجربه، مطالعه زحمت است و بخش کشاورزی در کشور باید متحول شود، در تولید گندم باید از تجارب دنیا استفاده شود و در تولید محصولات باید از دانش و علم بهره برد تا اثرات مثبتی به همراه داشته باشد، مقدار کشت و برداشت محصولات بسیار مهم است و نباید آسیب وارد کند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به رعایت استانداردهای بین المللی در تولید محصولات، ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد و برای توسعه صادرات برنامهریزی شود، در صادرات محصولات باید استانداردهای بینالمللی رعایت شود، انتظار است قدمهای بلندی در وزارت کشاورزی برای توسعه بخش کشاورزی برداشته شود.
درینجفآبادی با اشاره به ضرورت ادامه طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور گفت: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در دولت سیزدهم روند خوبی به همراه داشت و باید در دولت چهاردهم این مهم جدی گرفته شود، چراکه اگر این مهم اتفاق افتاد تحول جدی در کشور اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزههای علمیه استان مرکزی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه خاتم الانبیاء(ص) استان بدون کمکهای مردمی و اعتبار دولتی تأسیس شد، اما اقدامات بزرگی انجام شده است، در استان مرکزی 2 هزار طلبه خواهر، 4 هزار فارغالتحصیل طلبه و 1800 طلبه در حال تحصیل وجود دارد.