به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، چین در حال تعمیق همکاری با خاورمیانه است و عربستان سعودی در هفته جاری یکی از بزرگترین هیئتهای رسمی را به «داووس تابستانی چین» اعزام میکند.
روزنامه «فایننشال تایمز» اعلام کرد که هیئت عربستان سعودی شامل 24 مقام و مسئول سعودی؛ از جمله شش وزیر و معاون وزیر است.
هیئت عربستان سعودی در نشست سالانه که در شهر ساحلی «تیانجین» و با عنوان «مجمع تابستانی داووس» برگزار میشود به ریاست «فیصل علی ابراهیم» وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و «عبدالله السواحه» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعزام میشوند.
عربستان سعودی بزرگترین تامین کننده نفت چین است، در حالی که پکن بزرگترین شریک تجاری ریاض است و حجم تجارت دوجانبه به 116 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
عربستان سعودی مشتاق همکاری با چین برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود است. این کشور خواهان سرمایه گذاری فراتر از بخشهای نفت، پالایش و مخابرات، در بخش صنایع مختلف از فولاد گرفته تا پلتفرم های اینترنتی، بازیها و گردشگری است.
نشست داووس چینی از از 27 تا 29 ژوئن در تیان جین برگزار می شود و حدود 1500 رهبر از بخشهای دولتی و خصوصی از بیش از 90 کشور جهان در این نشست با موضوع «کارآفرینی: نیروی محرکه اقتصاد جهانی» گرد هم می آیند.
تاکید عربستان بر توسعه روابط نفتی با چینبیانیه پایانی دهمین کنفرانس تجاری کشورهای عربی و چین در عربستاناز سوی دیگر، آخرین مسائل جهان مانند بدهی بین المللی، ثبات مالی، تدابیر اقلیمی که برای قاره آسیا و سایر نقاط جهان اهمیت ویژهای دارد، در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.
ریاض مایل است از شراکت دیرینه خود با غرب فراتر رود و تجارت با آسیا به ویژه چین را تقویت کند.
«وینستون ما» استادیار دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک و مدیر عامل سابق صندوق مستقل چین اعلام کرد: با توجه به بزرگی بازار جهان عرب، به ویژه عربستان سعودی، این روند سرمایه گذاری فرامرزی میتواند به نفع شرکتهای چینی باشد.
«عبدالعزیز بن سلمان » وزیر انرژی عربستان اخیرا در حاشیه نشست تجاری کشورهای عربی و چین در ریاض سخن در پاسخ به این سؤال که چرا ریاض به دنبال توسعه روابط خود با چین است، اعلام کرد که این مسأله زمانی که موضوع به نفت مربوط باشد، ساده است، تقاضای چین برای وارادت نفت همچنان درحال افزایش است، بنابراین ما باید بخشی از این تقاضا را به دست بیاوریم.
منابع آگاه اعلام کردند که در روز نخست کنفرانس تجاری مشترک میان کشورهای عربی و چین در ریاض ، 10 میلیارد دلار قراردادهای تجاری دوجانبه امضا شد.در این کنفرانس همچنین معاملاتی به ارزش 5 میلیارد دلار برای بخش خودروهای برقی نیز مورد توافق قرار گرفت.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی نیز چین را بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی دانست و اعلام کرد که تمایل متقابلی میان کشورهای عربی و چین برای توسعه مشارکت و همکاری وجود دارد.
وی تاکید کرد که حجم کل مبادلات تجارى بین عربستان سعودی و چین در سال 2022 میلادی با رشد 31 درصدى به 430 میلیارد دلار رسید.
حجم مبادلات تجاری کشورهای عربی و چین در سال گذشته 2022 بیش از 330 میلیارد دلار بوده است و چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال 2022 به 106.1 میلیارد دلار رسیده است.
اخیرا نیز «خالد الفاتح» وزیر سرمایه گذاری عربستان اعلام کرد که روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای عربی و چین بیش از دو هزار سال است و به موجب این روابط محکم و دیرینه، کنفرانس تجاری اعراب و چین برگزار میشود.
وی تاکید کرد که مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین طی دورههای قبل به سطوح متمایزی رسیده است و حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین در سال 2022 حدود 430 میلیارد دلار برآورد شده که نسبت به سال 2021 رشد 31 درصدی داشته است.
چین به دنبال افزایش سهم خود در سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با کشورهای عربی از طریق ابتکارات عظیم از جمله طرح کمربند و جاده، پروژه های زیرساختی فناوری، هوش صنعتی، راه های نوآورانه برای تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر و همچنین سرمایه گذاری در گردشگری، امنیت غذایی، کشاورزی، صنعت و معدن، لجستیک و مراقبتهای بهداشتی است.
قابل ذکر است که عربستان سعودی در دسامبر گذشته میزبان اجلاس سران کشورهای عربی و چینی در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به ریاض بود که طی آن بر تقویت مشارکت استراتژیک و تقویت همبستگی بین دو طرف در عرصه بینالمللی توافق شد.