حدود 30 هزار بافنده فرش در قم مشغول به‌کار هستند

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم گفت: صادرات فرش دستباف حدود 20 درصد از صادرات غیرنفتی کشور را شامل می‌شود و حدود 30 هزار بافنده فرش در قم مشغول به‌کار هستند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از  خبرگزاری تسنیم از قم، اکبر ابدالی در مراسم روز ملی فرش و تجلیل از فعالان فرش دستباف با بیان اینکه نمی‌توان آمار دقیقی از میزان تولید و یا صادرات فرش ابریشم قم ارائه دادف گفت: صادرات فرش دستباف حدود 20 درصد از صادرات غیرنفتی کشور را شامل می‌شود که عددی حدود 60 تا 70 میلیون دلار در سال است و حتی در مواقعی به نظر می‌رسد این عدد بیشتر هم می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر حدود 30 هزار بافنده فرش در قم مشغول به‌کار هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم در بخش دیگری از سخنانش راهکار بهره‌برداری از نمایشگاه بین‌المللی فرش قم را پرداخت هزینه تکمیل نمایشگاه از سوی اتحادیه فرش قم بیان کرد و افزود: در صورت تکمیل نمایشگاه اتحادیه فرش تنها در بازه زمانی 22 ساله می‌تواند نمایشگاه را در اختیار داشته باشد.

وی افزود: این ملک از جمله املاک دولتی است و به دلیل موانع قانونی نمی‌توان این نمایشگاه را به صورت دائمی و کامل در اختیار اتحادیه قرار داد.

در بخش دیگر این مراسم  سیدمهدی قریشی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم با اشاره به اینکه «فرش و سوهان» از مهمترین صنایع محسوب می‌شود، گفت: لازم است فعالان حوزه فرش تاریخ مکتوب این هنر صنعت مهم را در قم بنویسند.

وی افزود: مرکز رشد و پارک علم و فناوری در حوزه فرش فعال خواهد شد و لازم است با استفاده از این ظرفیت فعالیت فرش را به سمت سلیقه دنیا پیش ببریم.

احمد رجبیان، نایب رئیس اتحادیه فرش دستباف قم نیز دراین مراسم تعیین تکلیف نمایشگاه بین‌المللی و دائمی فرش را مهمترین دغدغه این اتحادیه عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در سال 1389 و در سفر به قم این نمایشگاه را به تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش در قم هبه کردند و این نمایشگاه متعلق به صنف فرش است و می‌تواند آبروی شهر قم باشد و در صورت بهره برداری کل کشور از آن بهره خواهند برد.

وی  از تعامل شکل گرفته بین اتحادیه و جامعه دانشگاهی ابراز رضایت کرد و از اعضای اتحادیه خواست تا از نیروی دانشجو که در رشته فرش تحصیل می‌کنند استفاده کنند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: قوانینی که برای حمایت از فرش قم تنظیم می‌شود می‌تواند بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به شرایط نامطلوب تولید و صادرات فرش دستباف قم گفت: ما از نقطه مطلوبی که در گذشته در خصوص فرش قم داشتیم فاصله گرفته ایم و این وضعیت روز به روز بدتر می‌شود و رو به بهبودی نیست.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان دولتی و صنعتی کشور باید به آسیب کنند و تصمیمات کلان در این حوزه قطعا موثر خواهد بود.

امیرآبادی با تاکید بر اینکه باید از افرادی که در این صنف فعال هستند بهره ببریم گفت: باید قدم‌های خوبی در این زمینه بداریم و قم می‌تواند در این زمینه سرآمد باشد که همین امر حتی می‌تواند کمک به کل کشور کند، چرا که ریشه فرش دستباف ابریشم متعلق به قم است.

وی با اشاره به حضور تولید کنندگان قمی در نمایشگاه مسکو گفت: فرش دستباف قم در نمایشگاه‌های معتبر دنیا می‌درخشد و ما در برنامه هفتم توسعه که به مجلس آمده است تلاش خواهیم کرد در خصوص مسئله فرش احکامی را بیاوریم تا بتوانیم جایگاه واقعی فرش را در آن بگنجانیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به مشکلات پیش روی نمایشگاه بین‌المللی فرش که سال‌ها است در قم احداث شده و اکنون با بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی بدون استفاده و بلاتکلیف رها شده گفت: این ساختمان از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری ساخته شده و گفته شده است که بر اساس قانون نمی‌توان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد، اما باید در نهایت برای این مشکل راهکار پیدا کنیم.

وی افزود: بالاخره این نمایشگاه متعلق به این صنف است که اگر تحویل نشود جفا صورت گرفته و باید راهکاری بینابینی در نظر گرفت و کمی از اعتبارات خارج شهر استفاده کرد و مقداری هم خود همکاران اتحادیه کمک کنند تا کار تمام شود و این ظرفیت مهم در اختیار تولید و صادرات استان قرار گیرد.

به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، 20 خرداد به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده که به دلیل اهمیت فرش دستباف ایرانی این روز در کشورمان با عنوان روز ملی فرش شناخته می‌شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار