جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس رسید

مدیرعامل دام سبک گفت: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک با احتساب زایش‌های زمستان به ۷۱ میلیون راس رسیده است.

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع جمعیت دام سبک، میزان واردات و راهکارهای تنظیم بازار گوشت پرداخت.

آخرین وضعیت جمعیت دام سبک کشور چقدر است؟

صدردادرس: براساس آخرین گزارش مرکز آمار جمعیت دام سبک کشور با زایش های مناسب زمستان به ۷۱ میلیون راس رسیده است که براین اساس مشکلی در بحث عرضه دام نداریم.

براساس گزارش های اعلامی میانگین بارش کشور نسبت به دوره نرمال بلندمدت ۲۰ درصد کاهش دارد، اما از اواخر اسفند تاکنون بارش های خوبی داشتیم.

علت گرانی گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: قیمت جو از اواسط اسفند افزایش یافت که در نهایت به سبب افزایش قیمت تمام شده و سودجویی عوامل واسطه و دلال بازار گوشت با التهاباتی روبرو شد.

افزایش هزینه حمل و نقل و دریافت کرایه پشت بارنامه منجر به نوسان قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار است. همچنین افزایش هزینه واکسن، دارو و ویتامین و هزینه های بالای کارگری از دیگر علل گرانی محسوب می شود.

آیا نیازی به واردات گوشت قرمز داریم؟

صدردادرس: بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن گوشت گرم و منجمد وارد شد و در سال ۱۴۰۲ رقمی بالغ بر ۱۲۰ هزارتن گوشت گرم و منجمد و مقادیری دام زنده وارد شد.

علی رغم افزایش ۲.۵ برابری واردات گوشت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، اما این موضوع تاثیری در کاهش قیمت گوشت در بازار نداشته است.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که واردات گوشت در قیمت های کف بازار نتوانسته اثر بگذارد و تنها در فروشگاه های زنجیره ای با نرخ مصوب عرضه می شود که این موضوع مصداق تعدیل و تنظیم بازار نیست و تنها ایجاد فرصتی برای چند فروشگاه است که برای خودشان بازار ایجاد می کنند.

تجربه سال گذشته نشان داده که واردات راهکار تعدیل قیمت در بازار نیست  و تنها افزایش و پایداری تولید می تواند تورم را کنترل و قیمت در بازار را تعدیل کند.

آخرین وضعیت دام و گوشت در بازار چگونه است؟

صدردادرس: قیمت کنونی دام زنده ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو لاشه درب کشتارگاه ۵۸۰ تا ۶۰۰ هزارتومان است.

در اواخر سال گذشته مسئولان وعده کاهش قیمت با افزایش جمعیت دامی کشور را دادند، درحالیکه به رغم افزایش جمعیت، قیمت کاهش نیافته است.

آینده بازار گوشت را چگونه پیش بینی می کنید؟

صدردادرس: بهارسال گذشته جمعیت دام پایه پروار افزایش یافت، اما در پایان تابستان بدلیل کاهش تقاضا ناشی از بالابودن قیمت تمام شده در نهایت همین امر منجر به کاهش جمعیت دامی کشور شد.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

آیا در شرایط کنونی نیازی به خرید حمایتی دام است؟

صدردادرس: خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی
اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار