به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی عصر امروز(یکشنبه 29 خرداد ماه) جلسه داشتند که با دعوت از میهمانانی، موضوعات مختلف را بررسی و بعضا مصوباتی داشتند که در این گزارش میخوانید:
* ارجاع ایرادات طرح شفافیت قوای سهگانه به کارگروه تخصصی جهت رفع ایرادات شورای نگهبان
اعضای کمیسیون شوراهای مجلس در جلسه امروز با حضور طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان طرح شفافیت قوای سهگانه را جهت تأمین نظر شورای نگهبان مورد بررسی قرار دادند.
در این جلسه ایرادات مربوط به ماده یک که بیشتر اصلاح عباراتی بود، انجام شد و آنچه مربوط به ماده 2 و ادامه طرح می شد به دلیل نیاز به کار کارشناسی به کارگروه مربوطه ارجاع داده شد تا ظرف مدت یک هفته بررسی شده و هفته آینده مجددا در کمیسیون بررسی شود.
لازم به ذکر است که ماده یک درباره شفافیت مجلس بود که ایراد خاصی نداشت، ماده 2 درباره وزارتخانه ها و هیأت وزیران و ماده 5 درباره خدمات کشوری و برخی مواد دیگر که مربوط به قوه قضائیه و نهادهای تابعه آن بودند نیاز به برخی اصلاحات داشتند که کارگروه آن را به سرعت پیگیری و کارشناسی خواهد کرد تا نظر شورای نگهبان نیز در این خصوص تأمین شود.
*امکانات سازمان بهزیستی هنوز به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودکان منتقل نشده است
همچنین امروز رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودکان وزارت آموزش و پرورش جهت ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان در کمیسیون آموزش حضور یافت.
در این جلسه عنوان شد که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، سازمان نوپا و جدیدی در وزارت آموزش و پرورش بوده که پس از فرمایش رهبر معظم انقلاب ایجاد شد و نیاز به تقویت دارد و وظیفه تربیت کودکان مهد کودک و پیش دبستانی را دارد ولی متأسفانه چندان مورد حمایت بخشهای مختلف قرار نگرفته است.
در این نشست اعضای کمیسیون بر این که سازمان باید مورد حمایت نهادهای مختلف دولت و حاکمیت قرار گیرد تاکید کردند و عنوان کردند که سازمان بهزیستی مکلف است امکانات خود را به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک منتقل کند ولی تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
در این جلسه از سوی اعضای کمیسیون بر تسریع در تدوین آییننامههای لازم برای تقویت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تاکید شد چرا که این سازمان عهدهدار نقش کلیدی در تعلیم و تربیت کودکان است همچنین در این جلسه تاکید شد که این سازمان وظیفه پرورش و آموزش به کودکان پیش از ورود به دبستان را دارد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
*عدم وجود آمار دقیق مانع از صادرات دام مازاد شد
پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی در اجلاسیه سوم، رئیس کمیته دامپروری در خصوص وضعیت دامداران گزارشی را به اعضای کمیسیون ارائه کرد.
بر اساس گزارش ارائه شده در این جلسه آمار دقیقی از جمعیت دام سبک و سنگین کشور وجود ندارد و سازمان دامپزشکی در حال مطالعه روشهای پلاک گذاری دامهای کشور است.
همچنین در این جلسه مطرح شد که یکی از مشکلات دامداران پس از حذف ارز ترجیحی تامین نهادههای دامی خصوصا علوفه است، بر اساس بررسیهای کمیته دامپروری دولت تنها 7 درصد از علوفه مورد نیاز دامداران را تامین میکند و تامین و تولید 93 درصد باقی مانده آن برعهده دامداران است.
یکی از پیشنهادات ارائه شده در ای جلسه واردات لاشه گوشت قرمز از کشورهای منطقه و صادرات گوشت قرمز گرم ایرانی بود که در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز طرفداران زیادی دارد.
در این جلسه عنوان شد که از اعتبارات 20 هزار میلیارد تومانی که دولت برای حمایت از دامداران در قالب دامدار کارت اختصاص داده که با استفاده از دامدار کارت به هر راس دام سبک 195 هزار تومان و دام سنگین یک میلیون تومان تسهیلات اختصاص پیدا میکند که بسیار ناچیز است و دامداران خواستار حذف سود تسهیلات دامدار کارت شدهاند اما بانک کشاورزی با آن مخالفت کرده است و بخش زیادی از دامداران به دلیل نداشتن دفترچه دامپروری قادر به دریافت تسهیلات نیستند.
*ارائه گزارش رئیس مرکز پژوهشها به اعضای کمسیون اقتصادی
در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی موضوعات اقتصادی که در مرکز پژوهشهای مجلس در حال بررسی است، با حضور بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و معاونت اقتصادی این مرکز بررسی شد.
در نشست امروز گزارشی از اقدامات مرکز پژوهشها در حوزه اصلاح قوانینی مانند قانون بانکداری، قانون مالیات بر عایدی سرمایه، قوانین اصناف و... به اعضای کمیسیون ارائه شد.
همچنین در نشست امروز معاون اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور در حوزههای رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، تشکیل سرمایه و...ارائه کرد؛ طبق گزارش ارائه شده، مهمترین مشکل، نرخ تشکیل سرمایه در حوزه ساختمان و ماشین آلات است که نرخ رشد کمتر از نرخ استهلاک است به این معنا که در این حوزهها سرمایهها در حال استهلاک است.
در نشست امروز کمیسیون تاکید شد که همانگونه که مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس فرمودند، مرکز پژوهشها باید تقویت شود.
توجه به مناطق از دیگر مطالبات نمایندگان در این نشست بود چراکه در حال حاضر مرکز پژوهشها در حوزه ملی در حال فعالیت است؛ به گفته رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، مقرر است به منظور ارتقای حکمرانی، شورایی در برخی استانها به صورت پایلوت راهاندازی شود و تعدادی از نمایندگان و روسای دانشگاهها در این شورا عضو شوند.
انتهایپیام/