جزئیات مهم از پرونده فساد در واردات چای/ گمرک پاسخگوی قصور احتمالی باشد

براساس جزئیات پرونده فساد در واردات چای، شاهد بیش اظهاری در واردات و عدم رفع تعهد ارزی واردکننده بودیم. اعلام عدم رفع تعهد ارزی و سامانه ارزش در اختیار گمرک ایران است و این نهاد به عنوان متولی واردات و صادرات در کشور باید در این خصوص شفاف‌سازی کند.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از آنکه چندی پیش گزارشی در خصوص تخلف انجام شده در حوزه واردات چای منتشر شد، ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد که این مسئله براساس دستور معاون اول رییس جمهور از سال گذشته در دستور بررسی این ستاد قرار گرفت. در خصوص آخرین وضعیت این پرونده اعلام شده است که با پیگیری دولت و وزارت اطلاعات پرونده فساد در واردات چای به قوه قضاییه ارسال شده است.

محمدرضا یزدی رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در این رابطه گفته است که با توجه به بررسی‌های انجام شده مشخص شد، شرکتی که مرتکب این تخلف شده از سال 1397 میزان قابل توجهی ارز دریافت کرده است اما با وجود عدم رفع تعهد ارزی همچنان این روند ادامه داشته است.

تعیین بی‌ضابطه قیمتها با رویه واردات در مقابل صادرات خود/ پای قیمت‌گذاری نجومی با نرخ‌های غیرواقعی دلار در میان است

وی همچنین تاکید کرد که برخی محموله های چای وارداتی این شرکت نیز از کیفیت مناسبی برخوردار نبود که با توجه به اهمیت سلامت غذایی مردم با رصد به موقع مراجع نظارتی و همکاری موثر دستگاه  قضایی از ترخیص آنها جلوگیری شد.

یزدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث بیش اظهاری انجام شده در این پرونده نیز اشاره کرد و گفت: به طور جدی و بدون اغماض با اشخاصی که در همه حوزه های مرتبط با تجارت خارجی و واردات، با وجود دریافت ارز، کالا وارد نکرده و یا بیش اظهاری داشته‌اند، برخورد خواهیم کرد.

تشکیل پرونده قضایی برای مدیران دولتی متخلف

نظر به موارد مطرح شده اعلام شده است که در خصوص تخلفات واردات چای کلیه مسئولان ذی ربط در این تخلف چه مسئولان در دولت قبل وچه در دولت کنونی شناسایی شدند که پرونده آنها در دستگاه قضایی نیز مورد تعقیب قرار می‌گیرد. علاوه بر این مسئله گفته شده که مدیران شرکت‌ها ممنوع الخروج شده‌اند.

همچنین دستور شناسایی و توقیف محموله های چای غیر استاندارد و نامرغوب وارداتی که عمدتاً با اظهارنامه های جعلی و بیش اظهاری قیمت در شرف ورود به کشور بود، صادر شده است. براساس اعلام نهاد ناظر کلیه تخلفات این شرکت از عدم رفع تعهدات ارزی تا بدهی مالیاتی و بیش اظهاری قیمت چای وارداتی با هماهنگی مرجع قضایی در دست رسیدگی است.

دو ابهام جدی در عملکرد دستگاه اجرایی/ گمرک پاسخگوی قصور احتمالی در حوزه بیش اظهاری و عدم رفع تعهد ارزی باشد

به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، با توجه به جزئیاتی که در این پرونده به آن اشاره شده است، به طور جدی و مشخص شاهد پیش‌اظهاری در واردات کالا در گمرکات اجرایی و همچنین فرار مالیاتی بوده‌ایم. متولی اصلی حوزه واردات در کشور گمرک ایران می‌باشد که یکی از وظایف نظارتی آن شناسایی تخلفات مربوط به بیش اظهاری در واردات است.

معمولا بیش از اظهاری به دلیل تفاوت ارزش کالا در سامانه ارزش گمرک ایران و قیمت خرید واردکننده رخ می‌دهد. به طور مثال ممکن است قیمت یک کالا در سامانه ارزش 100 واحد در نظر گرفته شده باشد اما واردکننده امکان واردات آن کالا با قیمت 70 دلار را داشته باشد و یا برای آنکه سود خود را افزایش دهد به جای واردات کالای مرغوب که ارز آن را دریافت کرده است، کالاهایی با درجه کیفی پایین‌تر وارد کشور کند. به این ترتیب عملا یک تخلف آشکار در حوزه واردات رخ می‌دهد. باید متذکر شد که مسئولیت سامانه ارزش نیز با گمرک ایران است.

همچنین اعلام لیست عدم رفع تعهدات ارزی واردکنندگان نیز به عهده گمرک ایران است. سوال اینجا است که چرا این موارد تا پیش از ورود ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به موضوع از جانب مسئولان وقت گمرک ایران گزارش نشده است.

در جزئیاتی که از این پرونده اعلام شده است گفته شده که با وجود عدم رفع تعهد ارزی این شرکت توانسته است که باز هم از بانک مرکزی ارز دریافت کند که در نوع خود عجیب است. بنابراین لازم است تا گمرک ایران در خصوص این پرونده به خصوص موارد مشابه احتمالی توضیحات جامعی ارائه کند. 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار