به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سند جدید ستاد علم و فناوری در حوزه نانو در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. براساس این سند باید تا سال 1412 تعداد اختراعات بینالمللی استفاده یا فروخته شده در حوزه نانو به 700 اختراع، تعداد محصولاتی که نخستین بار در جهان تجاریسازی شده است به 45 محصول و سهم صادرات ایران از حجم بازار فناوری نانو به 25 درصد برسد.
سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در همین زمینه اظهار کرد: در سند جدید تمرکز بر روی توسعه، تولید و تجاریسازی و توسعه صادرات خواهد بود. 45 محصولی که در این سند گفته شده، 45 محصول نوآورانه منظور است که از ایران برای نخستین بار در سطح جهان عرضه میشود، در غیر این صورت تعداد محصولاتی که برای نخستین بار در نانو در کشور داریم نزدیک به 1300 محصول است و مطمئن هستیم که محصولات ما در 10 سال آینده به سه برابر آمار موجود خواهد رسید.
دادههای 9739 محصول نانوفناورانه در اختیار فعالان زیستبوم فناوری قرار گرفتتعلل عجیب 6ساله برای استفاده از "راهکار نانویی جلوگیری از قطع برق" در مناطق شرجی کشورساخت یک محصول با فناوری نانو که مصرف آب را تا 98 درصد کاهش میدهد!سرکار گفت: اگر در این مسیر حمایتهای لازم انجام شود ما نزدیک به 4 هزار محصول مبتنی بر فناوری نانو در کشورمان خواهیم داشت که این به توسعه صادرات بسیار کمک خواهد کرد و یک اقتصاد بزرگی مبتنی بر فناوری نانو شکل بگیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به رتبه ایران در حوزه نانو تصریح کرد: ما نزدیک به 5 سال است که رتبه چهارم دنیا را در مقوله علمی داریم. ایران در حوزه نانو تکنولوژی بعد از کشورهای چین، هند و آمریکا که سه کشور پرجمعیت دنیا هستند از نظر تعداد مقالات فناوری نانو رتبه چهارم دنیا را در 5 سال گذشته داشته است، به هر حال مقاله، شاخص توسعه علمی یک کشور است! و پارامتر مهمی است.
وی ادامه داد: اگر ما بنیه علمی خوبی نداشته باشیم در توسعه فناوری و نوآوری کارمان ناقص خواهد بود، بنابراین "مقاله" رکن بسیار مهمی است؛ البته ذکر این نکته ضروری است که بعضیها فکر میکنند دستاوردهای در حوزه نانو فقط معطوف به مقاله است در حالی که تا امروز 1300 محصول را تجاریسازی کردهایم و فناوری نانو در 18 حوزه صنعتی ورود کرده است.
سرکار بیان کرد: ما سال گذشته بیش از 20 هزار میلیارد تومان محصولات نانو فروش کرده است. در حوزه فناوری نانو رقابت بسیار شدید است و کشورمان با این سرمایهگذاری که در حوزه نانو انجام داده نسبت به کشورهای پیشرفته که سرمایهگذاریشان در حوزه نانو در حد میلیارد دلاری است ما تنها با چند میلیون دلار کار بزرگی کردیم و مورد تعجب جهانیان بوده است.
دبیر ستاد فناوری نانو گفت: متأسفانه در سال 1398 و در دولت قبل، بودجه ستاد نانو را نصف کردند و از 85 میلیارد تومان به 42.5 میلیارد تومان رسیده است و به همین خاطر یکسری از برنامههای ما که در رابطه با توسعه علمی بوده است معلق کردیم چراکه بودجه انجام این کار را نداشتیم اما تلاش میکنیم در رقابتهای شدید جهانی، بتوانیم رتبه فعلی ایران را حفظ کنیم.