به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان با تأکید بر گسترش روابط ایران و افغانستان به ویژه در زمینه اقتصادی اظهار داشت دو کشور علاوه بر پیوندهای مشترک دینی، فرهنگی و تاریخی، شرایط و ظرفیتهایی دارند که میتوان گفت دو کشور اقتصاد مکمل همدیگر هستند.
وی با اشاره به ظرفیتهای افغانستان اظهارداشت: به عنوان مثال معادن این کشور میتواند مورد استفاده صنایع ایران مانند صنعت فولاد قرار گیرد. از سوی دیگر از آب و هوای خوب، زمین حاصلخیز و آب فراوان افغانستان نیز میتوان در حوزه کشاورزی استفاده شود.
درحالیکه عمده اقتصاد افغانستان بر پایه کشاورزی است، کاظمی قمی افزود: ایران در صنایع کشاورزی، بخش فناوری و دانش در این حوزه تجارب بسیار خوبی دارد، درحالیکه در افغانستان به دلیل مشکلاتی که اشغالگران بهوجود آورده بودند، چنین زمینهای براش فراهم نبود.
سفیر ایران با اظهار اینکه دو کشور اقتصاد مکمل یکدیگر هستند، ادامه داد: اقتصاد مکمل یعنی ما آمادگی داریم در حوزه معادن در اینجا سرمایهگذاری کنیم، به عنوان دو کشور همسایه آمادگی داریم تا در تأمین نیازهای کالاهای اساسی در بخش کشاورزی از ظرفیتهای خوب افغانستان استفاده کنیم. ما میتوانیم،علاوه بر نیازهای داخلی افغانستان، سالانه حداقل پنج میلیون تُن محصولات کشاورزی مورد نیاز ما در داخل افغانستان تولید شود و ما خریدار تضمینی پنج میلیون تُن در سال هستیم. بیاییم و قراردادی 20 ساله ببندیم تا این کار صورت بگیرد؛ در حوزه معادن و ریلی همینطور.
نماینده ویژه ایران اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم مورد بحث با تجار و سرمایهگذاران افغانستانی مسئله ترانزیت و فعال کردن منطقه آزاد چابهار است که اگر بشود ما هرچه زودتر مسیر ریلی را فعال کنیم، بخش زیادی از تجارت افغانستان، اعم از صادرات و واردات از این مسیر میتواند از این طریق صورت بگیرد و طرف افغانستان نیز این علاقمندی را دارد.
وی با تأکید بر اهمیت توجه به مرزها تصریح کرد: اگر به دنبال تثبیت امنیت مرزها هستیم، تثبیت مرزنشینها و جلوگیری از قاچاق هستیم، یکی از کارهای زیربنایی، اقتصادی کردن مرز است. چیزی که میتواند به کاهش چالشهای مرز کمک کرده و امنیت آن را تقویت کند، اقتصادی کردن مرز، روانسازی و هوشمندسازی است.
کاظمی قمی تأکید کرد: یکی از مسائل که در دستورکار و گفتگوها با طرف افغان قرار دارد ایجاد مناطق آزاد تجاری مشترک است، مثلاً در یک شعاع 20 کیلومتری اتباع دو کشور بتوانند آزادانه و بدون ویزا رفت و آمد کنند، بیاییم روی صنایعی که هر دو کشور دارای مزایای نسبی یا مکمل یکدیگر هستند سرمایهگذاری کنیم و این کار شدنی است.
حسن کاظمی قمی: نقش امروز داعش در افغانستان همان نقش نظامیان آمریکایی استکاظمی قمی: برای پشتیبانی از مردم افغانستان تعامل جدی با کابل داریمکاظمی قمی: افغانستان میتواند مکمل اقتصاد ایران باشد