به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، عیسی زارع پور در برنامه تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری در تشریح جزییات «طرح حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» اظهار کرد: در این آییننامه ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت ویژه، هم برای پلتفرمها یا سکوها و هم برای کسب کارها پیشبینیشده است. اولاً برای آنکه انحصاری ایجاد نشود، این حمایتها را منحصر به پلتفرم محدودی نکردهایم. بر اساس ضوابطی که بهزودی بهصورت شفاف اعلام خواهد شد هر پلتفرم بومی که از شرایط لازم برخوردار باشد از این حمایتها برخوردار میشوند.
وی با اشاره به یکی از حمایتهای پیشبینیشده برای پلتفرمها گفت: بهعنوانمثال بانک مرکزی مکلف شده است که امکانات ویژهای مثل «حساب امانی» برای پلتفرمها پیشبینی کند. این حساب میتواند اطمینان میان فروشنده و خریدار را فراهم کند. بهطوریکه پس از خرید کالایی از یک کسبوکار در این پلتفرمها، پول بهحساب واسطی واریز میشود و پس از دریافت کالا پول بهحساب کسبوکار فروشنده واریز میشود.
زارع پور افزود: از دیگر امکانات پیشبینیشده بحث پرداخت اعتباری و برداشت مستقیم از حساب است. همچنین بانک مرکزی دنبال راهاندازی «رمز ریال» است که در صورت راهاندازی، بانک مرکزی مکلف شده تا امکان بهرهمندی از آن را برای پلتفرمهای مشمول فراهم کند.
وی ادامه داد: هر کسبوکاری اگر در پلتفرمهای بومی شروع به فعالیت کند، ثبتنام در این پلتفرمها به مثابه دریافت مجوز آنها خواهد بود و البته احتمالاً درگاه ملی مجوزها، اطلاعاتی نیاز دارد که بهصورت برخط امکان بارگذاری آن فراهم خواهد شد.