احسان باقرخانی معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته تکاپوی خوبی در حوزه فرش کرمانشاه ایجاد شد و از رکود و خمودگی که در گذشته وجود داشت خارج شدیم، گفت : سال قبل چند اتفاق خوب در حوزه فرش رخ داد که یکی از مهمترین موارد آن قیمتگذاری بافت فرش بود که باعث میشود تولید فرش دستباف مقرون به صرفه باشد و از همین رو افراد بیشتری به عنوان شغل دوم و یا حتی درآمد ثابت سراغ بافت فرش بروند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اقتصادی شدن تولید فرش، از سال گذشته شاهد استقبال آقایان از بافت فرش بودیم که در گذشته کم سابقه بود، اما اکنون درآمدزایی خوب آن باعث شده در کنار بانوان، آقایان نیز به بافت فرش علاقمند شوند.
باقرخانی رویداد مثبت دیگری که در حوزه فرش استان شاهد آن بودیم را تمایل برخی شهرهای استان از جمله گهواره به تولید فرش دانست و خاطرنشان کرد: به نظر میرسد گهواره رشد خوبی را در تولید فرش در پیش بگیرد. سال گذشته هم شاهد افزایش قابل توجه کارگاههای قالیبافی در گهواره بودیم.
به گفته وی، بافندگان گهواره عمدتا نقشههای نفیس را از تبریز تهیه کرده و در حال تولید فرشهای ابریشم در ابعاد سه متری، شش متری و ... هستند که عمدتا توسط تهران و تبریز با مبالغ قابل توجه خریداری میشود.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان کرمانشاه در مجموع سال ۱۴۰۲ را نقطه عطفی برای پویایی فرش کرمانشاه عنوان کرد و افزود: امیدواریم با مجموع این عوامل امسال شاهد افزایش تولید ۱۰ تا ۱۵ درصدی بافت فرش در استان باشیم و تولید فرش دستباف کرمانشاه به ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار مترمربع برسد.
باقرخانی سپس از عملکرد سال گذشته حوزه فرش در استان نیز یاد کرد و گفت: سال گذشته تولید فرش استان کرمانشاه حدود یکصد و یازده هزار و ۳۵۶ مترمربع بود که نسبت به سال قبل از آن رشد مناسبی داشته است.
وی با بیا اینکه سال گذشته بیش از ۷۵۰۰ مورد صدور و تمدید کارت قالیبافی در استان داشتیم، تعداد کارتهای قالیبافی کنونی استان را بالغ بر ۱۰۲ هزار و ۴۸۰ مورد اعلام کرد.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان کرمانشاه همچنین از پرداخت بالغ بر ۴۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به بافندگان در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: سال گذشته بیش از ۵۸۰ نفر نیز جهت بهرهمندی از بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر معرفی شدند.
وی تعداد کنونی قالیبافان بیمه شده کرمانشاه را بالغ بر ۲۷ هزار نفر اعلام کرد که از این تعداد ۲۱ هزار و ۴۰۰ نفر از بیمه روستاییان و عشایر و بیش از ۶۲۰۰ نفر از بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند.
به گفته باقرخانی، در سال گذشته بیش از ۹ هزار مورد بازدید از کارگاههای قالیبافی و قالیبافان صورت گرفته و بیش از ۱۲۰ هزار نفر ساعت نیز آموزش ارائه شده است .
باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه